B-NESTJE, geboren 19 juni 2010


Op 19 juni 2010 is Cabanterra Xylana bevallen van 2 dochters; "Mondina's Unique Byenna-Xylana" & "Mondina's Unique Blizz-Xylana". De trotse vader is Ch. Dokaras Razz ma Tazz "Tamir".

  Cabanterra Xylana "Xyla"; de trotse moeder
  Int.Ch. Dokaras Razz ma Tazz "Tamir"; de trotse vader
  7 augustus 2010: Byenna (links) en Blizz (rechts) 7 weken oud; met een van de vele lieve en leuke kadootjes die wij van de 'kraamvisite' voor de pupjes kregen


14 augustus 2010; de meiden zijn nu 8 weken oud en Blizz gaat bij onze vrienden (en buren) wonen...Jan & Marijke heel veel plezier met jullie kleine prinses !! Deze keer is het ook voor mij heel speciaal en ik vind het fantastisch dat wederom een van onze pups heel dichtbij blijft en dat wij ook zelf een eigengefokte pup aanhouden. Wij kunnen allemaal terugkijken op een intensieve, bijzondere en leerzame periode en ik ben iedereen die dit nestje heeft mogelijk gemaakt heel erg dankbaar en beschouw deze prachtmeiden als een enorm geschenk !! Xylana bedankt voor je (in totaal 4) prachtige dochters, je kunt nu bij ons van je 'pensioen' gaan genieten, je bent echt een kanjer ;O)

11 augustus hebben wij de benches neergezet voor de dames om zo de meiden al te laten wennen dat zij niet meer bij elkaar zullen slapen...dit in de hoop dat de overgang voor Blizz naar haar nieuwe thuis zo makkelijk mogelijk zou gaan verlopen. Als de meiden lekker hadden gespeeld en buiten hadden geplast en gepoept legden wij ze beiden in hun eigen bench en dan vielen zij als een blok in slaap. De benchtraining verliep verder ook helemaal super; ook als zij nog niet omvielen van de slaap en wij de meiden even in de bench deden, gingen zij rustig spelen met een knuffel of op een kluif knabbelen ;O)

  Xylana met dochter Byenna

  Xylana met dochter Blizz

  4 augustus 2010: Blizz (links) en Byenna (rechts) 46 dagen oud; zelfs als wij slapen houden wij alles in de gaten... ;O)


5 augustus 2010: Byenna & Blizz zijn nu 47 dagen oud en hebben intussen alweer heel wat meegemaakt...zo zijn zij op 30 juli voor het eerst buiten geweest en vooral Byenna vond dit helemaal fantastisch, Blizz deed het wat rustiger aan en vond het allemaal wel heel spannend. Maar wij zijn een week verder en...ze rennen allebei alle kanten op en vinden de tuin helemaal super!

Op 2 augustus zijn wij met de meiden naar de dierenarts geweest voor de 6-weken pupenting en zijn zij van top tot teen bekeken, beluisterd, gelijk ontwormd en kerngezond bevonden ;O)

3 augustus kwam de identificeerder van de Raad van Beheer om de dames van de chip te voorzien...Byenna gaf een klein gilletje en Blizz...vertrok geen spier, zij is een bikkel ;O) Kortom er is weer heel wat gebeurd en elke dag is er zo veel te zien en te beleven met de kleintjes, echt geweldig om mee te maken !!

  30 juli 2010: Blizz 41 dagen; oke ik ben voor het eerst buiten, maar moet er nog even aan wennen...

  30 juli 2010: Byenna 41 dagen oud; voor het eerst buiten, na al dat druk doen van mij moet ik even bijkomen... :O)


  24 juli 2010: Blizz (links) en Byenna (rechts) 5 weken oud; de zusjes slapen...wat een rust ;O)


26 juli 2010: vandaag zijn de pups 37 dagen oud. Zij maken sinds enkele dagen de woonkamer onveilig ;O) De meisjes hebben al kennis gemaakt met alle roedelgenoten en dit gaat helemaal goed. Allemaal willen zij snuffelen en spelen met de kleintjes en de dametjes vinden alle aandacht van mens en dier helemaal prachtig. Bij Byenna is de tape van haar pootjes en...zij kan prima staan en lopen !! Wij zijn zooooo blij !!!

  25 juli 2010: Blizz, sinds wij de woonkamer ontdekt hebben zetten wij de boel regelmatig op zijn kop ;O)

  23 juli 2010: Byenna 34 dagen oud; ik ben al een hele tante ;O) ...

  22 juli 2010: Blizz 33 dagen oud; ik heb toch niks fout gedaan ??? ;O) ...


19 juli 2010: vandaag zijn de pups 30 dagen oud. De dames zijn inmiddels voor de 2e keer ontwormd. Blizz weegt inmiddels 1.326 gram en Byenna 1.087 gram, er zit dus een behoorlijk verschil tussen beide dames. Verder spelen zij heerlijk met elkaar en ook met moeder Xyla, die dit ook wel erg leuk vindt. Ook hebben de dames al meerdere dagen wat hapjes Energique & Rodi gegeten. De ene dag wat meer als de andere dag want die melk van Xyla blijft toch wel het lekkerst... ;O)

  17 juli 2010: Byenna 28 dagen oud; de eerste keer ontwormen ging toch makkelijker...

  17 juli 2010: Blizz 28 dagen oud; ontwormen...BAH, wat is dat toch vies...


15 juli 2010: vandaag zijn de pups 26 dagen oud. Wij zijn inmiddels 2 keer met Byenna bij de dierenarts geweest. Zij heeft een spreidstand en heeft nu een tapeje om haar achterpootjes. Eindelijk kan zij nu staan en lopen zonder dat zij uitglijdt. Blizz vindt het ook helemaal super dat zij nu heerlijk met haar zusje kan stoeien en wij zien al verbetering bij Byenna. Ook kunnen wij haar nu zelf tapen, dat scheelt weer stress voor haar bij de dierenarts.

  14 juli 2010: Byenna 25 dagen oud; met het tapeje om kan ik eindelijk staan en lopen...

  15 juli 2010: Blizz 26 dagen oud; moet ik dat gaan eten...?

  12 juli 2010: Blizz 23 dagen oud; ik kan al aardig staan en lopen...

12 juli 2010: vandaag zijn de pups 23 dagen oud. Blizz weegt inmiddels 1.060 gram en Byenna 908 gram. Bij Blizz heeft haar verzwaring van haar fitness-programma succes; zij staat en loopt al aardig! Bij Byenna gaat het allemaal niet zo snel; zij kan inmiddels mooi rechtop zitten en soms heel even wiebelig staan, maar lopen lukt haar nog niet echt... wij gaan dan ook hiernaar laten kijken bij de dierenarts...

  12 juli 2010: Byenna 23 dagen oud; ik kan wel al heel mooi zitten...

  5 juli 2010: Byenna 16 dagen oud; rek en strek...

6 juli 2010: vandaag zijn de pups 17 dagen oud. Blizz weegt inmiddels 752 gram en Byenna 668 gram. De oortjes zijn al een beetje open en zij maken nu steeds meer en vaker geluidjes...Beide dames zijn hun fitness- programma aan het verzwaren... Blizz zit steeds vaker echt mooi rechtop en doet al sta-en looppogingen, die snel eindigen in een crash ;O) Byenna trekt steeds vaker haar achterpootjes onder haar lijfje en duwt zich ook al in de zit-positie maar heeft nog moeite haar hoofd lang hoog te houden ;o) Ook gaan zij steeds vaker aan de 'wandel' in de werpkist, echt prachtig om te zien!

  6 juli 2010: Blizz 16 dagen oud; uit de weg...ik kom eraan!

4 juli 2010: het was weer even spannend van het weekend...nadat de dames steeds goed in gewicht toenamen ging het in ene weer minder...de melkproductie bij Xyla haperde weer, wat de nodige stress en vragen met zich meebracht. Wat te doen...toch bijvoeden met de fles? Toch nog wachten en de pups maar telkens aanleggen in de hoop dat dit de melkgift zou stimuleren? Wij kozen voor het laatste en met succes...inmiddels heeft Xyla weer genoeg melk en groeien de pups weer naar behoren...wij kunnen weer even opgelucht adem halen ;O)

1 juli 2010: vandaag moest ik naar mijn werk en heeft pleegmoeder Marijke op de puppies gepast. Blizz & Byenna vulden hun dag met slapen, drinken, kruipen, push ups en sit ups (ja,ja...de dames doen aan fitness) en... toch boven alles ... slapen ;O)
  30 juni 2010: Byenna 11 dagen oud; wat is een warme kruik toch heerlijk om tegen aan te liggen...

  30 juni 2010: Blizz 11 dagen oud; even een kijkje nemen...


30 juni 2010: bij Blizz & Byenna gaan beide oogjes steeds meer open. Ook worden zij wat onrustiger in hun slaap; schokjes, piepjes, bewegende oortjes en pootjes, ter voorbereiding op het open gaan van de oortjes en straks het lopen...Vannacht hebben zij veel geslapen en weinig gedronken, zij zijn dan ook minder aangekomen als gisteren...

  29 juni 2010: Blizz 10 dagen oud; slapen kan ik in alle standen...

29 juni 2010: Blizz & Byenna zijn inmiddels 10 dagen oud. Vanmorgen was bij beide meisjes een heel klein openingetje zichtbaar in de linkerooghoek...Zij brengen de dag vooral door met slapen, drinken, uitbuiken, zo nu en dan een rek en strek oefening om dan even rond te kruipen en...wat kunnen zij op dit moment nog meer doen... toch maar weer slapen ;O)

  29 juni 2010: Byenna 9 dagen oud; heerlijk uitbuiken op mijn kruik...
  29 juni 2010: Xyla & Blizz; zo moeder, zo dochter...

  26 juni 2010 Blizz en Byenna 1 week oud

27 juni 2010: Blizz & Byenna zijn inmiddels 8 dagen oud en hebben hun geboortegewicht ruim verdubbeld. Verder kunnen zij eten, slapen en gewassen worden in de meest ondenkbare poses ;O)
  26 juni 2010: Byenna 1 week oud

  27 juni 2010: Blizz 8 dagen oud

25 juni 2010: er brak een spannende tijd aan toen wij erachter kwamen dat Xyla's melkproductie behoorlijk achteruit was gegaan. Mede dankzij goede tips van Vera is de melkproductie inmiddels weer op gang en groeien de pups goed.

23 juni 2010: Blizz is inmiddels gegroeid naar 307 gram (haar geboorte gewicht was 207 gram) en Byenna weegt nu 253 gram (haar geboortegewicht was 178 gram). Xyla is erg zorgzaam en net als bij het vorige nestje een supermoeder! Xyla herstelt wonderbaarlijk goed na de keizersnede bevalling, wij zijn hier superblij mee!

22 juni 2010; vandaag heb ik de geboorte aangifte naar de Raad van Beheer gestuurd met de namen voor de pups. Dit zijn geworden: "Mondina's Unique Byenna-Xylana" & Mondina's Unique Blizz-Xylana"

hier een verslagje van de inspannende afgelopen laatste dagen van Xylana's dracht...

Op de 64e dag na de dekking begon Xyla met veranderingen in haar gedrag, haar temperatuur was toen gezakt naar 36,3 oC, het teken dat de bevalling binnen 24 uur gaat plaatsvinden. Om 17.30 uur begon Xyla met zich te ontlasten en plassen en dit bleef maar doorgaan.

Bij de vorige bevalling kreeg Xyla na 6 uur onrust en plassen en poepen haar eerste wee. Xyla was ook al gestopt met eten en drinken, zij werd al misselijk als ik maar iets aanbood… Maar nu gingen wij de nacht in en er was nog steeds geen wee te zien en eten en drinken ho maar...

In de nacht die volgde (65e dag na de dekking) bleef Xyla de aandrang houden om te plassen en te poepen. Dit ging de hele dag door en ook bleef haar temperatuur rond de 36,5. Inmiddels kon Xyla niets meer poepen; zij was simpelweg helemaal leeg en bleef maar plassen, waar zij het vocht allemaal vandaan haalde…? In totaal was Xyla 300 gram in 2 dagen kwijt geraakt…inmiddels 28 uur verder nog steeds geen weeën…

Ik heb toen onze dierenarts om 16.55 uur gebeld en die heeft besloten om de pups te gaan halen. Xyla was zich aan het uithongeren, uitdrogen en uitputten, om 17.30 uur konden wij terecht. Om 18.00 uur was Xyla de OK in gegaan en om 18.10 uur konden wij beginnen de pups; 2 teefjes met mooie aftekeningen, droog te wrijven.

Tot mijn grote schrik zag ik dat bij het pupje dat ik aan het wrijven was, het bekken, de pootjes en de voetjes helemaal verkeerd stonden…Om 18.30 uur werd Xyla gebracht, die wij gelijk na de keizersnede hebben laten steriliseren. Xyla was al goed bij en de dierenarts meteen naar de achterhand van het pupje laten kijken. Hij vertelde dat dit pupje in een hele rare houding in de baarmoederhoorns had gelegen; het bovenlijfje zat in de ene hoorn en het bekken en de achterpootjes met een knik in de andere hoorn…of dit helemaal goed komt is giswerk, maar wij gaan elke dag fysiotherapie toepassen en de pootjes in de juiste stand masseren en dan maar hopen…

Om 19.00 uur waren wij thuis, Xyla aan haar pups voorgesteld, dit onder constant toezicht omdat zij nog een beetje dizzy van de narcose was en dan kan de teef nog wel eens een foutje maken en de pups verwonden.
Gelukkig ging dit net als vorige keer; Xyla begon de pups te besnuffelen en te wassen en al gauw lagen de pups te drinken. Het geboortegewicht van de meisjes is 178 gram en 207 gram. Inmiddels zijn wij de eerste nachten doorgekomen en zijn de pups al iets in gewicht toegenomen…

Nou, het was allemaal erg onrustig hier de laatste dagen en nu gaan wij genieten van moeders en het kleine spul!

  23 juni 2010 Xyla, Blizz & Byenna

                                      

  21 juni 2010 Xyla en Byenna