Mondina's Unique D-Nest

ouders: Buster v.d. Bekelaar "Kayos" X Cabanterra Bayra "Bayra"

3 teefjes: "Mondina's Unique Duchess-Dalecia "Duchess", Mondina's Unique Dylana-Dakota "Charlie" & Mondina's Unique Daytona-Domenica "Fien"

geboren 7-8-2013: wonen sinds 3/4-10-2013 bij hun nieuwe families!

Bayra's D-Nestje Dagboek:
 
'Charlie' & Elly 10-10-2013 gewicht: 1.800 gram
 
'Duchess' portretje 27-9-2013; 3-10-2013 gewicht: 2.130 gram
 
'Fien' & Woudelien 3-10-2013; 2-10-2013 gewicht: 2.390 gram

05-10-2013 Het D-nestje is begonnen aan het nieuwe grote avontuur. Zij wonen inmiddels bij hun nieuwe families en wij zijn heel dankbaar dat wij wederom hele lieve families voor 'onze' kleine meisjes hebben gevonden! Wij wensen jullie heel veel plezier met jullie kleine en wij hopen dat zij gezond, lief en evenwichtig mogen opgroeien ;o) Het begin was best even spannend met Bayra die niet wil/kon eten en behoorlijk inteerde...daarna de melkgift die niet lekker op gang kwam...maar de meisjes waren zo klein als zij waren al zo sterk en vastberaden. Met zijn allen hebben wij genoten van de dametjes en al hun ontwikkelingen. Het was hartverwarmend hoe veel mensen met ons meeleefden en het nestje volgden via het dagboek en op 'kraamvisite' kwamen. Marijke heel erg bedankt voor al die keren dat je oppaste als ik naar mijn werk moest. Het team van dierenartsen en assistentes van Dierenartspraktijk Uithoorn stond altijd klaar, waarvoor mijn grote dank! Lieve Ruud, ook jij bedankt voor al je steun, voor, tijdens en na dit nestje! En...als laatste wil ik Bayra bedanken...wat een belevenis was dit weer om samen met haar mee te maken en tot een goed 'einde' te volbrengen...Bayra je bent een supermama en dankzij jou zijn je kleintjes klaar voor hun nieuwe begin...hun toekomst bij hun lieve families :o)
 

05-10-2013 59e dag D-pupjes. Vannacht de eerste nacht dat Duchess alleen (net als Fien en Charlie) zonder haar zusjes moest slapen. Wij gingen om 23.30 uur naar ons 'mandje', Duchess ging mee naar de slaapkamer, waar zij eerst vol verbazing de transportbox van boven tot onder besnuffelde. Na een paar zachte piepjes volgde een diepe zucht en werden wij wakker van de wekker om 7.30 uur. Duchess heeft aan een stuk doorgeslapen! Wij zijn zo trots op onze kleine meid ;o)

04-10-2013 58e dag D-pupjes. Vandaag is Charlie opgehaald door Elly, wederom was het wel weer even slikken, maar het is goed zo...de meisjes zijn toe aan nieuwe uitdagingen en klaar om samen met hun nieuwe families de wereld te gaan ontdekken ;0) Na Charlies vertrek heb ik gelijk de kamerkennels weggehaald en Duchess haar bench op de plek gezet waar deze blijft staan; naast haar grote zus Carice. Van Elly kreeg ik ook al snel berichtjes en ook Charlie doet het goed in haar nieuwe omgeving. Elly en familie bedankt voor het liefdevolle nieuwe thuis dat jullie Charlie bieden, heel veel geluk en plezier met haar ;0)

03-10-2013 57e dag D-pupjes. Vandaag kwam Woudelien Fien ophalen, het was voor ons beiden best even emotioneel toen zij vertrokken...Was heel fijn om gelijk wat berichtjes en zelfs een filmpje van Fiens nieuwe thuis te ontvangen. Charlie, Duchess en Bayra gingen gewoon door met hun eigen 'ding' en leken niets van het vertrek van Fientje te merken. Ben zooo blij dat Fien in zo'n warm en liefdevol nieuw thuis is terechtgekomen ;0) Familie van Houten wij wensen jullie heel veel plezier en geluk met haar.

02-10-2013 56e dag D-pupjes. Hieperdepieperdepiep, Charlie, Duchess en Fien zijn vandaag 8 weekjes jong ;o) De meisjes hadden vandaag een slaapdag. De ene dag spelen zij langer dan de andere dag en worden zij vaker wakker dan de andere dag. Tussen het slapen en spelen door eten zij erg goed. Gelukkig hebben wij nu ook Charlie echt uit de waterbak zien drinken (gisteren voor het eerst). Het vlees dat zij krijgen bevat veel vocht en waarschijnlijk had zij daarom nooit echt behoefte om water te drinken. Ook de andere zusjes drinken niet veel of vaak. Tijdens hun wakkere momenten rennen, spelen, klimmen, buitelen, blaffen en lopen de zusjes met speeltjes te slepen en te schudden. Echt prachtig om al die gedragingen te zien. Wij genieten nog even van de volledige nestsamenstelling...Fientje vertrekt morgen naar haar nieuwe thuis ;o)

01-10-2013 55e dag D-pupjes. Vandaag heb ik de meisjes en Bayra ontwormd. Morgen zijn ze 8 weekjes jong en dan behoren zij weer ontwormd te worden. Onze ervaring is dat de darmpjes nog wel eens van slag kunnen raken en het leek ons beter een dagje eerder te ontwormen zodat zij een dagje extra hebben om weer tot rust te komen. Want Fien wordt donderdag 3 oktober al opgehaald. Deze keer was het alleen Charlie waar de boel even van slag was. Gelukkig was dat snel weer over. De dametjes vermaken zich prima in huis en in de puppyren in de tuin. Bayra is helemaal door haar 'zwangerschapsrui' heen en haar vacht glanst weer. Haar uiers beginnen ook al aardig te slinken.

30-09-2013 54e dag D-pupjes. De meiden gaan soms als een orkaan door het huis, die blije voetjes op het laminaat, wat een heerlijk geluid is dat toch! Zij doen allemaal keurig (als ik ze op tijd in de buitenren heb gezet) hun behoefte en geven soms al aan bij de pui dat zij buiten 'iets' moeten doen! Het is best fris buiten, dus de meisjes gaan heel snel plassen en/of poepen omdat zij dan weer snel naar binnen mogen. Dat is dan gelijk hun beloning ;o) Fien heeft ontdekt dat het heel leuk is om op de onderste plank van onze tafel te klimmen en weer vanaf te springen...Het is continue opletten als zij los in de woonkamer lopen want zij 'vreten' van alles uit ;o)

29-09-2013 53e dag D-pupjes. Weer een rustige nacht gehad (de meiden slapen bij ons gemiddeld tussen de 7 en 8 uur door) en zijn dan vaak gemiddeld 1,5 uur wakker. Zowel bij Charlie als bij Duchess staan de oortjes nu, Fien laat ze nog even lekker hangen :o) De meiden eten prima en nog steeds 4 x op een dag komen zij vrolijk naar de bak voor hun portie vlees. Wij hebben de buitenren nu een keer zo groot gemaakt, zodat de dametjes ook met het mooie nazomerweer buiten kunnen spelen. 's Avonds kregen de dametjes visite...hun grote broer Chef kwam op bezoek. Hij is superlief met zijn kleine zusjes en het was dan ook een gezellige Bostonboel bij ons in huis.

28-09-2013 52e dag D-pupjes. Om 7.20 uur piepte Fien ons uit ons bed...dus Laila en ik konden gelijk aan de slag...Pupjes onder ons arm en in de buitenren voor een plas en een poep. In de late ochtend zijn Ruud, Marijke, Laila en ik met de meisjes op ons arm richting het winkelcentrum gelopen. Langs de drukke N201, de brug over de Amstel en een aantal winkels ingelopen. Velen konden de aanblik van het jonge spul niet weerstaan en wilden de dametjes even aaien. Daarna gelijk weer naar huis en vielen de dametjes direct in slaap na al die indrukken. Overdag slapen zij in de benches en 's nachts nog met zijn allen in de puppyren.
 

27-09-2013 51e dag D-pupjes. Vandaag gaan wij beginnen met de eerste fase van de benchtraining. Wij hebben al wat benches in de puppyren in de woonkamer geplaatst en daar liggen nu hun mandjes met het speelgoed in. In deze fase blijven de deurtjes open. Bandit onze kat wordt regelmatig van top tot teen besnuffeld door de meiden en dit verloopt heel erg netjes van beide kanten ;0) Bandit is ontzettend lief en geduldig met de kleintjes. Laila ons nichtje kwam een nachtje slapen en zij heeft heerlijk geknuffeld en gespeeld met alle meiden. 's Nachts sliepen wij samen op een matras in de woonkamer naast de puppyren. De dametjes hadden denk ik door dat het weekend was want zij gingen pas om 23.45 uur slapen en wij dus ook ;0)

 

26-09-2013 50e dag D-pupjes. De meiden slapen al 2 nachten achter elkaar van ca. 23.00 tot 6.45 uur (want dan gaat onze wekker) door. Wij zetten de pups nu telkens even in de buitenren. Het weer werkt hierbij gelukkig goed mee, het is wel fris, maar droog en vaak ook nog een zonnetje erbij. Als de meisjes dan wakker worden is het een soort wedstrijdje om ze voordat zij binnen plassen/poepen in de buitenren te plaatsen. Dit lukt ons zeer regelmatig; wij zijn zoooo trots op onze kleine dametjes ;0) De nieuwe baasjes zijn vast al aan het aftellen...Fien zal waarschijnlijk als eerste het nest gaan verlaten...zij wordt donderdag 3 oktober opgehaald...

25-09-2013 49e dag D-pupjes. Charlie, Duchess & Fien zijn vandaag 7 weekjes jong! Zij gaan regelmatig als een 'orkaan' door het huis; al keffend, rennend achter elkaar en Carice, zitten overal aan te knagen en in te bijten. Ik heb het druk met opvoeden en begeleiden van het jonge grut, maar is heerlijk om te doen. Vanmiddag heb ik een puppyren in onze tuin geplaatst. Wij gaan vanaf nu ook regelmatig de dametjes in de buitenren zetten als voorbereiding op de zindelijkheidstraining voor de nieuwe baasjes. De eerste buitenplasjes en poepjes zijn door alle dames al gedaan ;o)

24-09-2013 48e dag D-pupjes. Regelmatig krijgen de dametjes visite; van hun toekomstige familie, onze familie en vrienden en oppas'moeder' Marijke ;o) De meisjes genieten volop van alle aandacht en willen graag geknuffeld worden. Zij hebben nu ook ontdekt hoe leuk het is om met zijn 3-en onder de keukenkast te stoeien en in een soort hinderlaag de volwassen Bostons te belagen. Dit is een hilarisch tafereel om te zien. De dames eten goed van hun vlees, maar mama Bayra wordt nog steeds overvallen voor een melktoetje als zij even niet oplet ;0)

23-09-2013 47e dag D-pupjes. De meiden zijn telkens als zij wakker zijn in de woonkamer aan het ravotten. Zij genieten hier zichtbaar van; zij galopperen vrolijk door de kamer, stoeien lekker met elkaar, mama en Carice & Byenna in de grote mand. Zelfs Kayos, die normaal niet echt een 'puppenhond' is, kan de verleiding van dat uitnodigende gehuppel niet weerstaan en speelt dan zelfs ook met zijn dochters. Echt prachtig!

22-09-2013 46e dag D-pupjes. Om 7.45 uur werd ik gewekt. De dames hadden niet zo'n trek in het ontbijt, maar hun lunch aten zij des te beter. Bayra is vandaag weer voor het eerst mee geweest met de wandeling en zij genoot er zichtbaar van. Wij hebben de kamerkennel opstelling weer gewijzigd; de werpkist hebben wij verwijderd. De meisjes missen de kist niet, ze slapen er al ruim een week niet meer in. Zij mogen nu elke keer dat zij wakker zijn lekker in de woonkamer spelen en Carice kan geen genoeg krijgen van het spelen met haar kleine zusjes. Ik heb vandaag ook met de kleintjes in mijn hand een rondje door de tuin gelopen. Ze snoven vol belangstelling de buitenlucht op ;o)

21-09-2013 45e dag D-pupjes. Hele rustige nacht gehad; de meisjes hebben aan een stuk doorgeslapen, dus wij ook ;o) Omstreeks 11.30 uur hebben wij de pups in de transportbox gedaan en vertrokken wij met hen richting mijn ouders. Eerst hoorden wij ze nog even zacht piepen maar al snel waren zij stil. Na een half uurtje kwamen wij aan en hebben wij de puppyren neergezet en mochten zij los in de woonkamer. Het is prachtig om te zien hoe open en vrij alle dametjes de nieuwe omgeving verkenden. Na het ontdekken, spelen, snuffelen en lekker met ze geknuffeld te hebben vielen zij in slaap. Toen zij wakker werden hebben zij keurig hun middageten gretig in een vreemde omgeving gegeten en daarna zijn wij rond 15.15 uur weer vertrokken. De meiden hebben de terugreis lekker liggen slapen. Thuis kregen zij mama Bayra als toetje. De kleintjes hebben het echt super gedaan; onze kleine meisjes worden groot ;o)
 

20-09-2013 44e dag D-pupjes. Beetje onrustige nacht bij de dametjes; om 4, 5 en 6 uur hebben wij ze even gehoord. Gelukkig trof ik een schone puppyren aan en wachten zij keurig met poepen tot zij in de grote ren waren. De ontlasting was nog niet helemaal normaal, maar het kreeg alweer vorm. Overdag zijn de meiden 3 keer in de woonkamer los geweest en zij vermaken zich uitermate met elkaar en alle andere Bostons. 's Avonds kwam grote zus Charlie op bezoek en hebben zij even neus aan neus bij het hek gestaan. Gelukkig werd tegen de avond de ontlasting van alle meisjes weer normaal.

19-09-2013 43e dag D-pupjes. De meisjes gingen om 15.30 uur voor het eerst met de auto richting de dierenarts. De autorit ondergingen zij erg rustig; geen piepje en zaten wijs om zich heen te kijken. Dierenarts Stefanie heeft Charlie, Duchess en Fien van top tot teen bekeken, beluisterd, bevoeld en allemaal gezond bevonden. Hun prikjes hebben zij allemaal zonder een gil of schreeuw ondergaan. Wat een stoere meiden zijn het! Vandaag hebben zij 2 keer met de roedel de woonkamer 'onveilig' gemaakt. Tegen de avond hadden alle meiden toch wat brei-achtige ontlasting...misschien een reactie op de enting of toch een beetje stress...verder waren zij vrolijk en onstuimig als wij gewend zijn, dus zal dat met de ontlasting ook wel weer goed komen.

18-09-2013 42e dag D-pupjes. Vandaag zijn de meisjes 6 weekjes jong :o) dit hebben zij 'knetterend' en 'spetterend' gevierd na hun wormenkuur...ook Bayra deed hier vrolijk aan mee...Gelukkig ondervinden de pupjes hier verder niet al te veel hinder van en meestal is de ontlasting na dit ook weer snel normaal. En inderdaad tegen de avond was alles gelukkig weer zoals het moet zijn. De dames hebben vandaag voor het eerst de woonkamer verkend, wij dachten dat dit al aarzelend zou gaan, maar binnen de kortste keren hadden zij allemaal al elk hoekje van de kamer ontdekt ;0) Alle andere Bostons reageerden super op de kleintjes, alleen Xyla vond het een beter plan om het veilig vanaf de bank te bekijken. Carice kan geen genoeg krijgen van het spelen met haar kleine zusjes en ook Byenna ontpopte zich als super nanny :o) Het is een fantastisch schouwspel!

17-09-2013 41e dag D-pupjes. De dametjes gaan lekker; zij slapen de nacht door, eten 4 x per dag goed van het vlees, spelen, stoeien, slapen en zijn steeds meer klaar voor nieuwe uitdagingen. Morgenavond mogen zij de woonkamer gaan verkennen...Vandaag weer hun nageltjes geknipt en dat laten zij rustig toe, het zijn stuk voor stuk kanjers ;0) Vandaag hebben wij de pups aangemeld bij de databank voor honden van de Raad van Beheer, sinds 1 april 2013 geldt verplichte identificatie en registratie voor honden.

16-09-2013 40e dag D-pupjes. De meisjes hebben weer de hele nacht doorgeslapen (bijna 8 uur) en vallen hun ontbijt echt aan :0) Soms weten zij mama nog even te strikken en kunnen ze nog een beetje melk als toetje krijgen. Rond 15.00 uur was de identificeerder van de Raad van Beheer bij ons en werden Bayra en alle papieren gecontroleerd en kregen de dametjes allemaal hun chip. Het zijn echte bikkels, ze hebben geen schreeuw of gilletje gegeven, ik ben zoooo trots ;o)
 

15-09-2013 39e dag D-pupjes. Vannacht net zoals de nacht daarvoor 7 uur kunnen slapen voordat de meisjes mij via de babyfoon wekten. Bayra heeft vannacht ook weer voor het eerst bij ons boven geslapen. Wij noemen de pupjes nu ook bij hun roepnaam die de toekomstige baasjes hebben gegeven. Kraagje blijft bij ons en heet nu Duchess, Staartje heet nu Fien en Beertje heet nu Charlie ;0)

14-09-2013 38e dag D-pupjes. De dametjes eten volop vlees. 4 x per dag zet ik de voerbakjes neer en komen zij enthousiast aanlopen, snuffelen en nemen al gretige hapjes. Ik ben zo trots op onze kleine meisjes! Vandaag hebben zij ook voor het eerst een halsbandje om gehad...daar waren zij het niet helemaal mee eens...krabben, krabben en krabben...Maar zij hebben genoeg afleiding (elkaar, ons, speelgoed, mama, kat en andere Bostons) zodat zij heel soms even hun halsbandje vergaten ;o)
 

13-09-2013 37e dag D-pupjes. Bayra verhaart op dit moment enorm. Dit hebben wij tijdens en na onze nestjes nog telkens gezien. Zij zit normaal gesproken heel dik in haar vacht, maar nu kan ik zelfs op haar huid kijken...De dametjes hebben vandaag voor het eerst een kauwkluifje gekregen. Ze gingen er gelijk mee aan de haal en een soort van ermee sjoelen op het laminaat, echt prachtig om te zien hoe zij op nieuwe dingen reageren :0)

12-09-2013 36e dag D-pupjes. Beertje heeft vandaag het groei-record gevestigd! Op de hele dag is zij 70 gram aangekomen! Het record stond op 50 gram per dag en was in handen, eh...pootjes van Duchess en Staartje. Sinds vandaag eet Beertje net zo fanatiek als haar zusjes van het vlees. De meiden liggen soms nog in een hinderlaag op mama Bayra te wachten en dan is melk toch wel een heerlijk toetje ;0) Als ik het goed heb gezien dan kan Staartje kwispelen, echt zooo leuk !!!

11-09-2013 35e dag D-pupjes. Vandaag zijn de meisjes 5 weekjes jong! Bayra is weer helemaal zichzelf; zij eet weer helemaal zoals wij van haar gewend zijn bijna haar voerbak bij haar eten op ;0) Zij heeft nog melk, maar ontwijkt de pups als zij een poging doen om een tepel te 'vangen'. Vandaag heeft zij ook maar 1 x de dametjes bij zich laten drinken. Het is wederom gelukt om 4 keer op de hele dag de meisjes te verleiden met vlees...zij gaan nu ook steeds fanatieker en langer eten!

10-09-2013 34e dag D-pupjes. Bayra voor het eerst gegromd naar de kleintjes toen zij probeerden aan te koppelen...Bayra vindt het tijd dat de dametjes ergens anders hun tanden in gaan zetten ;0) Dit is vaak een lastige fase; de kleintjes snappen niet echt waarom zij niet meer (zo vaak) bij hun moeder mogen drinken en tja...dat vlees glijdt er nu eenmaal minder makkelijk in als melk, dus als je als pupje mag kiezen dan weet je het wel... :O) Wij kregen gisteren bericht dat 16 september 2013 de identificeerder van de Raad van Beheer de dametjes komt chippen en daarmee wordt ook de stamboomnaam aan het pupje verbonden.

09-09-2013 33e dag D-pupjes. De pupjes hebben bijna de hele nacht doorgeslapen, dus ik ook! Heerlijk! Ze staan als zij wakker zijn gelijk bij het hekje en willen dan meteen de grote ren in, waar zij lekker met elkaar spelen, rennen, de Bostons aan de andere kant van het hek uitdagen, de knuffeltjes besluipen en aanvallen :o) Kortom zij vermaken zich prima. Ze klimmen bij je op schoot om te knuffelen en te spelen en af en toe kijken zij of je 'eetbaar' bent...WOW, wat zijn die tandjes scherp! Ik heb het te doen met Bayra...Ruud & ik hebben inmiddels besloten dat 'Kraagje' bij ons blijft en heet vanaf nu 'Duchess'.

08-09-2013 32e dag D-pupjes. Bayra heeft steeds meer moeite om de meisjes te laten drinken...de tandjes zijn vlijmscherp en helaas gebruiken de kleintjes deze ook wel eens in de tepels van mama...Vandaag voor het eerst de pupjes zover gekregen dat zij 4 keer op een dag vlees hebben gegeten. De ene keer eten zij fanatieker dan de andere keer, maar ik ben tevreden ;0) De meisjes hebben de grote ren helemaal ontdekt en stappen lekker parmantig in het rond en Bayra speelt vaak met de kleintjes en daar geniet zij zichtbaar van.

07-09-2013 31e dag D-pupjes. Vandaag hebben de meiden voor het eerst echt geschranst! Zij beginnen nu echt naar mij toe te komen als ik met het vlees aankom! Wel laat Bayra haar pups nog bij zich drinken, maar het is de bedoeling dat dit steeds meer het toetje gaat worden i.p.v. het hoofdgerecht ;o) Kraagje kan inmiddels al over de kistrand en het hekje springen en Staart en Beertje laten zich op dit moment nog liever over de rand glijden. Bayra speelt graag met haar kleintjes en zorgt samen met mij dat alles schoon en opgeruimd blijft.

06-09-2013 30e dag D-pupjes. Kraagje kwam toen ik het hekje opendeed over de rand mij tegemoet klimmen...voor mij een teken dat zij weer toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Dus het hekje open gelaten en ja hoor, al heel snel liepen de meisjes rond en stonden zij neus aan neus met Xyla, Kayos, Byenna & Carice. Zo mooi om de interesse van de pups naar de volwassen Bostons en omgekeerd te zien! Alles onder toeziend oog van Bayra! Bayra is weer helemaal zichzelf; eindelijk eet zij ook weer zonder aandringen en is vrolijk en geniet met volle teugen van het feit dat zij nu ook met haar kleintjes kan spelen i.p.v. alleen maar een melkvoorziening en schoonmaakservice voor ze te zijn ;o)

05-09-2013 29e dag D-pupjes. Vannacht 2 keer eruit om de meisjes te helpen om de nog 'werkende' tepels bij Bayra op gang te houden. Telkens aanleggen en als zij dan te vroeg stoppen met zuigen (want de melk komt pas laat op gang) weer aanleggen en dan worden al hun inspanningen toch beloond met melk :0) De pootjes van de dametjes worden steeds sterker en ik heb dan ook de eerste galop en bokkensprongen (of moet ik zeggen...Bostonsprongen) gezien, SUPER! Eten van vleespap doen zij niet graag van een schoteltje, dan maar van mijn vingers en dat ging goed! Hele hapjes worden nu naar binnen gewerkt!

04-09-2013 28e dag D-pupjes. Hoera! De D-dametjes zijn 4 weekjes jong ;0) en om dat passend te vieren heb ik ze vandaag samen met mama Bayra weer ontwormt :o) Ging probleemloos en nu maar hopen dat de spuitpoep uitblijft...De meisjes hebben de puppyren ontdekt om in te rennen, stoeien, spelen met Bayra, zich uit te schudden, te keffen, te grommen, om naar die andere Bostons te kijken en...om (eventueel op een knuffel) in slaap te vallen ;0)
 

03-09-2013 27e dag D-pupjes. De meisjes hebben nu allemaal ontdekt dat er buiten de kist veel meer te beleven valt. Zowel Staart, Kraag als Beer klauteren regelmatig over de kistrand en verkennen dan de puppyren. Bayra heeft daar ook meer ruimte en zij komt dan ook regelmatig met haar kleintjes spelen, echt geweldig om te zien! Bayra had al moeite met de melkgift, maar nu de tandjes door zijn, rent zij regelmatig weg als de pupjes proberen 'aan te koppelen'. Maar...Bayra is boven alles op en top moeder en verbijt de pijn en gaat dan uiteindelijk toch naar de dametjes om ze te zogen :0)

02-09-2013 26e dag D-pupjes. Vannacht was Staartje over de kistrand geklauterd en zette een keel op, ik snel naar beneden en haar weer bij haar zusjes gelegd. Vanochtend de kist/kennel opstelling veranderd. De kist staat nu op de woonkamer gericht, zodat de meisjes meer prikkels krijgen. Xyla, Carice & Byenna keken hun ogen uit; eindelijk konden zij op een afstandje toekijken naar de pupjes die zij al die weken al geroken en gehoord hadden ;0) Bayra is gelukkig weer van de diarree af en voelt zich weer beter. Zij zorgt nu weer goed voor de meisjes, iets waar ik haar toch op moest wijzen gisteren toen zij zich niet lekker voelde. Logisch natuurlijk, maar gelukkig doet zij dit nu weer zelf. De pupjes doen hun uiterste best om de melkgift aan de gang te houden bij Bayra, maar het houdt allemaal niet over. Gelukkig worden de dametjes wel gretiger op de vleespap ;o)

01-09-2013 25e dag D-pupjes. Rond 4 uur werd ik wakker van de babyfoon...ik hoorde Bayra...gauw naar beneden...zij was niet fit; liet enorme stinkende scheten en haar ontlasting werd steeds dunner en uiteindelijk had zij de spuitdiarree...iets dat je echt niet wilt als je een nest hebt, maar dan toch gebeurd. Bayra had veel kramp en was daardoor onrustig. Uiteindelijk zijn wij rond half 6 nog even een paar uurtjes samen op de bank in slaap gevallen. De pupjes gaan ondanks dat hun moeder niet zoveel melk heeft lekker door met hun ontwikkeling. Beertje staat nu echt goed op haar voetjes en loopt! Ze stoeien met elkaar en 'vallen' regelmatig de knuffeldiertjes in de kist aan, zo mooi om te zien allemaal ;0) Tijdens het gapen konden wij ook goed zien dat de hoektanden bij de pups doorgekomen zijn...ai, arme Bayra...

31-08-2013 24e dag D-pupjes. Bij Bayra blijft de melkgift achteruit gaan...Maak nu vaker de pups wakker om door hun zooggedrag de boel bij Bayra te stimuleren...helaas is de melkbar telkens zo leeg...Beertje gaat nu echt staan en zij loopt nu een paar wankele pasjes en zij heeft het helemaal ontdekt want nu gaat zij regelmatig bij haar zusjes keten :o) De meisjes groeien nog steeds, maar erg onregelmatig en niet met de gemiddelden die ik gewend ben. In hun ontwikkeling liggen zij wel helemaal op schema en op het gebied van het wennen aan het eten van vast voer liggen zij voor op het schema, want de eerste kleine hapjes zijn genomen :O)

30-08-2013 23e dag D-pupjes. Vanmorgen waren de dames weer flink actief; zij zijn echt begonnen met spelen met elkaar en met mama Bayra, schitterend om te zien ;0) Weer wat vast voedsel op mijn vingers onder hun neusjes gehouden en de likjes die zij nemen voelen krachtiger aan. Het wachten is op de eerste echte hapjes :o)

29-08-2013 22e dag D-pupjes. Bij Bayra begint de melkgift al af te nemen... :o( Hoewel de kleintjes nog steeds groeien en zich goed ontwikkelen en geen honger lijken te hebben vind ik dit wel weer verontrustend...telkens als je denkt 'nu gaat het lekker' ontstaat er wel weer wat nieuws...Maar, wij blijven genieten met volle teugen van de dames! Ook vandaag hebben alle meisjes weer wat likjes genomen van vast voedsel met wat water gemengd :0)

28-08-2013 21e dag D-pupjes. Hoera! De dametjes zijn 3 weekjes jong! Vanmorgen toen ik beneden kwam had Beertje door de poep liggen kruipen; ze had een prachtig schilderij gemaakt in de mand ;0) Bayra was duidelijk niet op tijd geweest met opruimen, dus heb ik dat maar gedaan en Beertje ook schoongemaakt. Al snel kreeg ik assistentie van Bayra en hadden wij Beertje zo weer toonbaar ;o). Kraagje en Staartje beginnen het staan en lopen steeds meer onder controle te krijgen en ook Beertje lukt het steeds vaker om haar achterpootjes onder haar lijfje te krijgen en een paar (wankele) pasjes te maken! Als de meisjes wakker zijn dan krioelen zij door de kist, echt prachtig om te zien. Vandaag begonnen met het aanbieden van vast voedsel aan de kleintjes; allemaal hebben zij aan het 'vreemde goedje' gelikt en zelfs een paar minuscule hapjes genomen, fantastisch! Het begin van melk naar vast voedsel is er :O)

27-08-2013 20e dag D-pupjes. De meisjes 'stoeien' zo nu en dan met elkaar...het eerste spelen is begonnen ;o) Wat de dames heel netjes doen, is even over de mandrand klimmen (gelijk een goede oefening voor de spieren) om daarbuiten te plassen. Keurig!

26-08-2013 19e dag D-pupjes. Bayra ging vanmorgen na het uitlaten lekker met de andere Bostons meerennen; zij voelde zich weer heel even hond in plaats van mama :0) maar als zij dan binnen komt is het eerste wat zij wil...weer naar haar kleintjes toe. Staart 'loopt' steeds vaker een rondje in de werpkist en kijkt regelmatig over de rand. Ook Kraagje en Staartje zijn druk bezig met hun fitness programma en zodra ze hebben gedronken gaan zij gelijk even oefenen :o)

25-08-2013 18e dag D-pupjes. De afgelopen nachten ben ik er gemiddeld maar 1 keer uit bed, meestal tussen 2.30-3.30 uur om even te checken of alles goed gaat, of de meisjes nog willen drinken, Bayra uit te laten en nog een voeding te geven zodat zij optimaal melk kan blijven maken voor de kleintjes. De meisjes zijn steeds vaker en langer met 'wiebellopen' bezig. Staartje kan al een aantal pasjes lopen, Kraagje is nog iets wankel maar gaat ook al aardig en Beertje lukt het steeds vaker om haar kontje van de grond te duwen, maar als ze dan een stapje doet, ligt zij vaak al snel weer op haar snoet ;0)

24-08-2013 17e dag D-pupjes. Bij de dametjes beginnen de oortjes ook open te gaan. Ze zijn na hun slaapdag weer lekker aangekomen en zijn volop bezig met vallen en opstaan ;0) Ze hebben inmiddels gezelschap van een aantal knuffeltjes :0) Bayra gaat steeds beter; ze is in een goede conditie en het eten gaat steeds makkelijker, ben zoooo blij hiermee!

23-08-2013 16e dag D-pupjes. De meiden hadden vandaag hun slaap, slaap en slaap dag :0) Bayra kwam af en toe langs om te wassen en dan werden de pupjes even wakker om te drinken en dan weer...slapend uitbuiken ;0) Deze dag zijn zij in gewicht niet veel toegenomen, maar je ziet ze groeien en ontwikkelen. Ik kan er uren naar kijken ;0)

22-08-2013 15e dag D-pupjes. Vandaag moest ik naar mijn werk en kwam Marijke oppassen. De pups hadden hun slaapdag, maar als zij dan even wakker zijn dan proberen zij van alles om te gaan staan en lopen. Hierbij rollen zij regelmatig op hun rug en het ziet er soms heel onbeholpen uit. Ze kukelen ook regelmatig over de rand van de mand en doen dan hun best om weer terug in de mand te klimmen. Als dit niet lukt kunnen ze soms heel gefrustreerd piepen. Beertje heb ik vandaag ook voor het eerst haar kontje van de grond zien duwen met haar achterpootjes. Vannacht heb ik voor het eerst weer boven in ons eigen bed geslapen...met mijn oor 'op' de babyfoon ;0)

21-08-2013 14e dag D-pupjes. Vandaag waren de pupjes tussen het slapen door met hun fitness programma bezig. Bestaande uit: push-ups, kruiplopen (ze lopen, maar hun buik schuift nog over de grond) en af en toe zitten. Dit gaat heel wiebelig en wankel, maar het is wel heel vertederend om te zien. Ook was het vandaag voor de meisjes tijd voor de eerste ontworming. De ontwormingspasta werd niet van harte ontvangen ;0) het ruikt ook niet echt lekker, dus je kunt wel raden naar de smaak :o) Nu ging het nog vrij makkelijk, maar elke 2 weken worden zij sterker en heb ik een grotere uitdaging om de pasta in de pup te krijgen ;o) Gelijk met de pups moet ook de moeder ontwormt worden, dus Bayra was ook aan de beurt. Het duurde niet lang of de spuitpoep volgde, dit hebben wij elke keer nog gezien, dus was niet iets abnormaals. Plassen doen de dametjes nu ook zelf, daarvoor hadden zij Bayra nog nodig, die de 'boel' moest stimuleren. Dus de wasmachine moet erg zijn best doen ;0). Kraagje en Staartje hebben zelfs al een keer hun buik van de grond kunnen duwen...zij stonden heel even...

20-08-2013 13e dag D-pupjes. Zo druk als de pupjes gisteren waren zoveel hebben zij vandaag geslapen. Als zij even wakker waren dronken zij snel hun buikjes vol om vervolgens weer verder te slapen :0) Bayra heeft vandaag heel goed gegeten, zo bizar hoe dit van dag tot dag anders is. Vandaag bij het oppakken voor het wegen, 'gromde' Kraagje; echt een schattig geluid :o) De oogjes zijn nu bij alle dametjes helemaal open.

19-08-2013 12e dag D-pupjes. Vannacht omstreeks 4 uur waren de meiden wakker...en ik dus ook ;o) Ze waren alle drie bezig met zichzelf van voren op te duwen en hun hoofdjes op te tillen om zo in de zittende houding te komen. Echt super om te zien, Staartje lukte het best en Beertje...ach...het begin is er ;0) Sinds vandaag zijn bij alle dametjes de oogjes open, ze zijn erg druk geweest met bewegen en het leek wel of zij zichzelf niet echt de tijd gunden om te drinken...en ook Bayra heeft niet veel bij de meisjes gelegen en was weer lastig met eten...Ze zijn in de nacht van 19 op 20 augustus nauwelijks aangekomen :o( Vandaag heb ik ook voor het eerst de scherpe haakjes van hun nageltjes geknipt, zij bleven steeds haken in hun mandje en op het kleedje.

18-08-2013 11e dag D-pupjes. Bayra wordt steeds meer zichzelf; lekker vrolijk als zij ons ziet en wil weer volop geknuffeld worden. Ze eet ook weer zelf haar bak leeg, de dagen daarvoor moest ik haar vaak nog voeren. Als ik het mandje van de pups verschoon leg ik dit in de kamer bij de andere Bostons om alvast aan de puppengeur te wennen. Het mandje wordt dan ook door allemaal uitgebreid besnuffeld. De meisjes drinken, doen buikspieroefeningen en...slapen in alle standen; prachtig om te zien :0)

17-08-2013 10e dag D-pupjes. Vannacht om de 2 uur wakker. Bayra wilde uitgelaten worden, was de pups aan het wassen, wilde eten of ik hielp met de pups aanleggen. Bayra slaapt nu eigenlijk alleen op haar rug, waardoor de pups als zij willen drinken de 'Bayra-berg' moeten beklimmen. Ik help ze dan even op weg en al snel liggen de dametjes tevreden te drinken bij moeder :0) Daarna gaan zij weer slapen, want slapen is groeien. Wat opvalt is dat zij tijdens hun slaap steeds meer rek-en strekoefeningen doen. Bij Bayra zaten alle korstjes van haar buiklitteken los en die heb ik weggehaald. Het is erg mooi genezen! Er hoeven geen hechtingen verwijderd te worden, want Bayra is volledig inwendig gehecht. Vandaag zag ik bij Staartje wat vocht bij haar ogen; een teken dat zeer binnenkort haar oogjes open gaan.

16-08-2013 9e dag D-pupjes. Vandaag hebben de pupjes veel geslapen en Bayra ook, als ze dan even wakker waren lekker gedronken en dan... weer verder slapen :0) Bayra durft haar pups nu ook wat langer 'los' te laten en heeft eventjes buiten liggen zonnen. Zij reageert ook niet meer op elk piepje van de pupjes.

15-08-2013 8e dag D-pupjes. Vannacht een redelijke nacht gehad. Bayra heeft in verhouding goed gegeten en de meisjes vullen hun dag en nacht met slapen, drinken, plassen, poepen, rekken en strekken. Kortom ze hebben het er druk mee ;0) Bij hun geboorte hebben wij ze een voorlopige naam gegeven tot wij weten wie welke stamboomnaam gaat krijgen. Hierboven de portretjes en hun tijdelijke naam. Staartje en Kraagje hebben inmiddels hun geboortegewicht verdubbeld en Beertje zit er ook niet ver meer vandaan. Ze liggen mooi op schema ;0) 's Avonds schoot Beertje los van een tepel toen Bayra ging verliggen...Beertje verslikte zich enorm en heeft een half uur liggen bellen blazen, kwijlen, niezen en kuchen...Zo zielig, ik heb telkens haar neus en bekje vrij gemaakt en langzaam aan kwam zij weer tot rust. Dat was wel even schrikken :0(

14-08-2013 7e dag D-pupjes. Omstreeks 15.30 uur zijn de pupjes een week jong :0) Een groeirichtlijn is dat de pups met 8-10 dagen hun geboortegewicht moeten hebben verdubbeld. Als het zo door blijft gaan liggen de meisjes goed op schema. Vandaag de bevestiging van de stamboomaanvraag binnen gekregen. Bayra is nog steeds eigenaardig met eten...maar goed, we doen het er maar mee ;0)

13-08-2013 6e dag D-pupjes. Het gaat gelukkig steeds beter met Bayra; vannacht kroop zij meerdere malen op bed of onder mijn dekbed om te knuffelen. Zodra zij een pupje hoorde ging zij gelijk de 'boel' inspecteren. Zo deed ik helemaal geen oog meer dicht...dus heb ik de ren afgesloten en bleef Bayra in de directe omgeving van de pups. De meisjes waren goed aangekomen :0) Bayra begint 'uiers' te krijgen en de melk wordt ook dikker en waarschijnlijk voedzamer. De pupjes zijn vandaag begonnen met push-ups en richten steeds vaker hun hoofdjes van de grond. Ze 'tijgeren' regelmatig door de kist. Ik ben benieuwd wanneer en wie voor het eerst een stapoging gaat wagen ;0)

12-08-2013 5e dag D-pupjes. Deze nacht ben ik om het uur, anderhalf uur wakker geweest. Bayra wordt steeds meer zichzelf en ging een aantal keren midden in de nacht aan de wandel...rollen in haar grote mand (teken dat zij zich beter voelt) en heeft een paar keer goed gegeten. Het liefst snoept zij en ons motto is nu snoep maar zoveel je wilt, Bayra kan alle extra energie goeg gebruiken. Vandaag hielp ik Bayra door de pups vast te houden zodat zij ze goed kon wassen. Een van de dametjes poepte een keurige vaste melkdrol (oranje/geel) in mijn hand...ik wist niet dat je zo blij kon worden van een drol ;0)

11-08-2013 4e dag D-pupjes. Goede nacht gehad. Bayra is sinds gisteravond gestopt met hijgen en voelt zich duidelijk wat beter. Eten blijft nog steeds wat lastig, maar daar begin ik een beetje aan te wennen...De meisjes zijn allemaal weer wat gegroeid en zij worden goed gewassen en verzorgd door mama Bayra. Als zij maar even piepen komt Bayra gelijk inspecteren. De meisjes kunnen al als een 'grote' Boston echt genieten van het in alle standen en in een lekker mandje slapen ;0)11-8-2013 De stamboomnamen voor de meisjes zijn vandaag naar de Raad van Beheer verstuurd en zijn geworden: Mondina's Unique Duchess-Dalecia, Mondina's Unique Dylana-Dakota en Mondina's Unique Daytona-Domenica (de namen moeten wij binnen 10 dagen na de geboorte aangeven bij de Raad van Beheer).
 

10-08-2013 3e dag D-pupjes. Betere nacht gehad. Bayra hijgt nog steeds, maar kan zo nu en dan eindelijk ook wat slapen :0) Helaas gaat het eten toch weer wat minder...en hebben de meisjes nog steeds te dunne ontlasting. De oorzaak kan een reactie op de narcose zijn en/of de antibiotica die zij via de moedermelk binnen krijgen. Gelukkig zijn de dametjes inmiddels wel allemaal wat gegroeid ;0)

09-08-2013 2e dag D-pupjes. Vannacht een onrustige nacht gehad. Bayra heeft de hele dag door gehijgd en ook 's nachts ging dit door, waardoor Bayra niet aan slapen toe kwam...Als een pupje 'afdwaalde' en begon te piepen dan ging Bayra ook zitten piepen en kreunen. Zij geeft mij een 'commando' :0) om haar pupje weer bij haar te leggen want zelf pakt zij haar pups niet op. Aangezien de meisjes behoorlijk aan de wandel waren heb ik meer naast mijn matras gestaan dan erop gelegen. Om de 3 uur Bayra eten aangeboden dat zij gelukkig allemaal opat. Zij heeft nog behoorlijk wat in te halen...

08-08-2013 1e dag D-pupjes. Ik ben eigenlijk de hele nacht wakker geweest om alles in de gaten te houden. Bayra's conditie, de pupjes, zorgen voor eten en drinken voor Bayra, opletten dat Bayra niet braakt, dat de kleintjes de gelegenheid kregen om bij Bayra te drinken omdat Bayra nog niet ontspannen kon/wilde liggen. Bayra is heel zorgzaam en lief voor haar pupjes en wil niet van hun zijde wijken. Ik heb Bayra dan ook rond 2 uur 's nachts naar buiten gedragen omdat zij zelf niet aangaf dat zij wilde plassen, maar ook niet mee wilde. Eenmaal buiten deed zij heel snel een plas en ik kon achter haar aan rennen omdat zij gelijk terug naar haar kleintjes wilde ;0) Rond 3 uur 's nachts begon Bayra te hijgen en dat is zij de hele dag blijven doen. Dit had zij bij haar eerste nestje ook. Bayra eet en drinkt goed, zij heeft nu 'roomservice'...ik breng haar eten en drinken want zij blijft het liefst alleen maar bij haar kleintjes ;0) Wij zijn zo blij en opgelucht dat zij nu goed eet. De meisjes zijn goed actief, maar in de loop van de dag werd bij allemaal de ontlasting wat dunner. Ik heb Bayra even geholpen met de kontjes schoonmaken en ik hoop dat de ontlasting snel vaster van vorm wordt. De hele dag door ontving ik mails, sms-jes en telefoontjes, echt hartverwarmend hoe veel mensen met ons hebben meegeleefd en meeleven. Vanavond de meisjes gewogen en ze zijn allemaal rond hun geboortegewicht gebleven. Naarmate Bayra sterker wordt verwacht ik ook haar melk een betere samenstelling zal krijgen en de meisjes straks echt kunnen beginnen met groeien ;0)

07-08-2013 63e dag. 11.750 kg. en haar temperatuur 36,9. Bayra zat om 4.15 uur rechtop en werd wat onrustig. Ik ben met haar naar beneden gegaan. Zij is tot half 7 wat aan het 'rommelen' geweest; hier liggen, daar liggen, klein likje gedronken, geplast, gepoept en nu rond 8 uur 's morgens ligt zij weer rustig in haar mand...Omstreeks 13.00 uur nog geen weeen...haar temperatuur zakte verder 36,2...en haar tandvlees was nagenoeg wit...Overleg met de dierenarts gehad en hij vond dat het tijd werd om de pups te gaan halen; Bayra putte zich alleen maar meer en meer uit... Ruud gelijk op zijn werk ingelicht en besloten dat hij niet naar de praktijk zou komen omdat ik hulp genoeg had ;0) Om 15.00 uur brachten Marco, Marijke & ik Bayra bij dierenartsen Pieter en Kirsten om Bayra door middel van een keizersnede te verlossen en omstreeks 15.30 uur hadden wij alle drie een pupje om droog te wrijven, echt prachtig!!! Om 16.15 uur waren wij thuis. Bayra was nog duf van de narcose en ik had haar in de werpkist gelegd en introduceerde 1 voor 1 haar dochters. Ze werden zorgvuldig besnuffeld en bekeken en gingen al snel op zoek naar de 'melkbar'. Deze was nog niet helemaal op gang, maar het sabbelen van de pups stimuleerde al snel de melkproduktie. De geboortegewichtjes van de pups waren 180, 198 en 224 gram. Het duurde ongeveer 4 uur dat Bayra suffig was, wij probeerden voorzichtig een hapje eten en toen...pakte zij dit gelijk aan...dit was een moment dat mij erg ontroerde... was best een spannende tijd om je hond zo te zien worstelen met waarschijnlijk een hormonaal veroorzaakte misselijkheid en steeds meer te zien afvallen...Na het eten dronk Bayra wat en ging haar pups wassen. Om de paar uur heb ik Bayra wat eten gegeven en zorgde dat zij genoeg water binnen kreeg door het telkens aan te bieden. Vannacht slaap ik op een matras naast Bayra's werpkist en daar zal ik voorlopig blijven slapen en waken ;0)

06-08-2013 62e dag. 12.080 kg. en haar temperatuur 37,8. Bayra heeft een rustige nacht gehad en soms behoorlijk liggen snurken. Vanmorgen aan beide zijden gelijk leven gezien ;0) Na het uitlaten heeft Bayra wat gedronken en gelukkig bleef het nu binnen. Bayra's temperatuur zakte in de namiddag naar 37,1 en bleef rond die waarde in de avond. Bayra wilde op 1 kluifje na echt niets meer eten...ze valt zichtbaar af...Wij kunnen alleen maar hopen dat zij snel haar pup(s) los gaat laten...

05-08-2013 61e dag. 12.040 kg. en haar temperatuur 38,2. Bayra heeft weer rustig geslapen. Maar opstaan doet zij alleen wanneer ik haar aanmoedig. Na het uitlaten ging zij drinken en nog geen minuut later...braakte zij al het water er weer uit...Als alles een beetje rustig blijft bij Bayra ga ik maar weer proberen een paar lepeltjes voer in te geven. Uit zichzelf eet zij al een week niet meer... In de loop van de dag leek Bayra's ademhaling minder hoog te zitten. Zij ging toen ik eten voor de andere Bostons klaarmaakte rechtop zitten snuffelen. Ik heb haar wat vlees aangeboden en dit at zij zelf rustig op ;0) Over de hele dag heeft zij een paar kleine porties gegeten. Haar buik golft regelmatig van leven ;0)

04-08-2013 60e dag. 12.190 kg. en haar temperatuur 38,3 . Bayra heeft goed en rustig geslapen. Zij bleef erg rustig op bed en na het uitlaten wilde zij helemaal niets van eten weten...Weer eten ingegeven, maar alle moeite voor niets...nog geen 5 minuten later braakte zij alles uit :0( Drinken doet zij gelukkig nog wel zelf en nu maar hopen dat dat erin blijft...Met veel moeite heb ik op de hele dag minder dan 1 blikje recovery voer bij Bayra kunnen ingeven. Niet meer dan 4 theelepeltjes per keer, meer kan zij niet hebben... Over de hele dag aan beide zijden leven gezien; het kan aardig tekeer gaan in haar buik... arme Bayra...

03-08-2013 59e dag. 12.160 kg. en haar temperatuur 38,2. Bayra heeft weer als een blok geslapen op ons bed; hier slaapt zij al vanaf de 4e week van haar dracht. Zij wordt rustig wakker en ging haar ogen wrijven en rekte zich liggend uit. Bayra wilde weer niet eten, dus gelijk weer recovery voer ingegeven en dit heb ik over de hele dag verspreid en zo heeft zij blikjes binnengekregen ;0) Zij heeft weer veel geslapen, maar heeft ook meerdere 'actieve' momentjes gehad; dan knabbelde zij even op een kluif, wilde naar buiten om in de zon te liggen en sprong meerdere malen zelf op de bank om gezellig bij ons te komen liggen. Wij hebben weer over de hele dag leven aan beide zijden gezien, prachtig !!!

02-08-2013 58e dag. 12.150 kg. en haar temperatuur 38,1. Bayra heeft wederom een hele rustige nacht gehad. Zij heeft zoveel moeite met zich verplaatsen dat waar zij in slaap valt wij haar de volgende morgen ook weer vinden. Ook nu liep zij weer voor haar eten weg. Ik ben gelijk gestart met het recovery voer ingeven en dit deed ik om de 2 uur. Alleen kleine porties blijven erin en Bayra moet ongeveer 2 blikjes van 195 gram over de hele dag krijgen. Carice had een pieppopje gevonden en ineens was Bayra wakker ;0) zij hobbelde zelfs een paar keer achter Carice aan en probeerde het popje een keer te pakken. Ook heeft zij even met haar pootjes in het waterbadje gestaan om af te koelen. Tussen de voerbeurten door heeft Bayra alleen maar geslapen en was aan beide zijden weer volop leven waar te nemen. Gelukkig pakt Bayra zoveel rust, uitgerekend nu zij hoogzwanger is maakten wij de warmste dag ooit gemeten in Nederland mee (36,9 graden)...Bij ons was het 34 graden en in huis 26,5 graden...

01-08-2013 57e dag. 12.310 kg. en haar temperatuur 37,8. Bayra heeft een hele rustige nacht gehad, maar 's morgens was zij gelijk al niet happy...Weer een tablet ingegeven, maar lijkt toch niet echt (meer) te helpen. Zij krijgt er zeker niet meer eetlust van...Op mijn werk heeft zij alleen maar geslapen en gesluimerd en heb ik haar wat gedroogde kip kunnen voeren. Thuis weer gewoon vlees geprobeerd, maar nee..slikken, smakken, gapen en weglopen. Ik heb het recovery voer met een beetje water gemengd en dit achter op haar tong gelegd en het bleef binnen ;0) Een paar uur later weer en zij heeft tussendoor lekker binnen (buiten was het ruim 30 graden) liggen slapen. Toen zij wakker werd was zij wel wat fitter en wij waren dan ook zeer blij dit te zien. Bayra heeft het duidelijk zwaar, maar zij houdt zich rustig en ik denk dat zij heel goed weet wat goed voor haar is. Ook al betekent dit dat zij maar heel gering eet. Zij heeft vanavond heerlijk ontspannen op haar rug in de grote mand liggen slapen. Er is op vele plaatsen en aan beide zijden duidelijk leven zichtbaar ;0)

31-07-2013 56e dag. 12.200 kg. Bayra heeft heel goed geslapen, maar was bij het opstaan al gelijk niet in haar hum. Haar temperatuur was 38,1. Bayra haar maagmedicijnen gegeven en na een half uurtje heeft zij toch een klein hapje gegeten en ik had haar meegenomen naar mijn werk en ook daar heeft zij nog iets gegeten. Verder heeft zij alleen maar geslapen en gesluimerd. Af en toe ligt zij echt te ronken en ik ben eigenlijk alleen maar blij dat zij zich zo rustig houdt. Ze krijgt al zo weinig energie binnen en haar pup(s) zijn volop in de groei en 'trekken' die energie dan bij hun moeder weg...Weer de praktijk gebeld en om hoog-energie voer gevraagd en opgehaald. Je kunt al raden dat Bayra dit ook niet wil eten...om hopeloos van te worden ;0( Bayra heeft omstreeks 18.00 uur weer een klein beetje gegeten; gekookte kipfilet met ca. 50 gram hoog-energie voer. Als zij eten ziet lijkt zij wel te willen eten, pakt het soms ook aan, legt het soms weer neer en als zij dan eet zit zij zo vol...Haar omvang is inmiddels 62 en 56 cm.

30-07-2013 55e dag. Wij hebben een rustige nacht gehad, maar Bayra is nog niet fit, zij ging gelijk drinken en met poepen had zij veel moeite. Zij wil wederom niets eten; loopt er voor weg en smakt en slikt veel. Ik heb aan beide kanten leven gezien. Bayra wil niet knuffelen en onze andere Bostons ontwijkt zij...haar temperatuur was 38,3 dit is iets hoger dan normaal voor Bayra en haar gewicht 12.220 kg...zij is dus behoorlijk afgevallen ;0( Weer overleg met de praktijk gehad en besloten 's avonds toch naar de dierenarts te gaan. De dierenarts vond haar in goede conditie en heeft het vermoeden dat een pup bij de maag ligt en de boel in de war 'schopt'. Bayra heeft een injectie en medicijnen tegen misselijkheid gekregen. Die injectie werkte snel, thuis was zij weer onze happy hippo! Pakte een speeltje, begroette de andere Bostons uitbundig en zij heeft weer een klein beetje gegeten. Echt goed eten doet ze niet...ze loopt er gewoon voor weg...zo sneu om haar zo te zien ;0(

29-07-2013 54e dag. Bayra heeft een rustige nacht gehad. Gisteren wilde zij telkens van bed en dan weer op het koele laminaat en dan weer op bed...Haar gewicht is 12.420 gram. Vanmorgen boerde zij wat water op en voor haar eten liep zij weer weg...maar met hulp van een beetje rosbief ging haar eten toch naar binnen ;0) De rest van de dag wilde zij niet meer eten...Bayra heeft 's avonds wat gal en schuim gebraakt en ook haar ontlasting is niet wat het zijn moet...Overleg gehad met de dierenarts en hij denkt aan een maag/darmstoornis en wij moeten haar goed in de gaten houden; haar temperatuur mag niet boven de 39 graden komen. Deze was rond 19.30 uur 38,5 en omstreeks 23.00 uur 38,0 Bayra leek wat op te knappen en heeft zelfs wat rosbief gegeten en wat gedronken. Haar gewone eten liep zij voor weg. De hele dag door hebben wij aan beide kanten leven gezien in Bayra's buik.

28-07-2013 53e dag. Bayra weegt nu 12.330 gram en is nu 1.460 gram aangekomen sinds de dekking. Ook vanmorgen had ze moeite met eten...dit is een heel verschil met haar vorige dracht; toen had zij hier geen enkele moeite mee. Met wat lekkers (gedroogde kip) erdoor kan ik haar verleiden om toch te gaan eten ;0) Bayra slaapt veel, maar is erg alert en waaks. Als zij iets niet vertrouwt dan laat zij een hele zware, indrukwekkende gromblaf horen. De bewegingen in haar buik worden duidelijker zichtbaar en ik kan er naar blijven kijken ;0)

27-07-2013 52e dag van de dracht van Bayra; ook vanmorgen had zij moeite met eten en wil eigenlijk alleen maar liggen...na veel aandringen van mij heeft zij gegeten en wat gesnoept...Bayra heeft het zwaar...Vanmorgen woog zij 12.270 gram en haar omvang is hetzelfde gebleven: 57 en 51 cm. Bayra slaapt bij ons en moet dan de trap oplopen. Dit kost haar normaal geen enkele moeite, maar nu wel. Ik ga haar dan ook vanaf morgen naar boven dragen.

26-07-2013 Het is vandaag de 51e dag na de eerste dekking van Bayra en ik heb vandaag voor het eerst 'leven' in haar buik gezien en gevoeld ;0) altijd weer een prachtig moment om mee te maken! Bayra had vandaag voor het eerst 's morgens moeite met eten...iets wat zij normaal echt niet heeft...Gelukkig heeft zij op de rest van de dag redelijk gegeten.

25-07-2013 Bayra is nu in de 7e week van haar dracht en heeft haar ontworming gehad. Zij weegt inmiddels 12.050 kilo en krijgt om de 3 uur een voeding. Bayra gaat heel verstandig om met het buitengewoon warme weer; languit op het koele laminaat, geregeld in het zwembadje afkoelen en zich niet al te druk maken ;0) Lopen wordt al wat lastiger voor haar, maar ondanks dit ongemak blijft zij erg vrolijk; Bayra is op dit moment onze 'happy hippo' ;0)
 

18-07-2013 Vandaag is het 6 weken na de dekking van Bayra. Tijd weer om te wegen en te meten. Haar gewicht was vanmorgen 11.670 kilo en haar omvang 57 en 51 cm. Bayra groeit in een hoog tempo...zij doet alles rustig aan ;0)

16-07-2013 Bayra is drachtig! Doordat het deze keer heel anders gaat dan bij haar eerste dracht, heeft het best lang geduurd voordat wij er echt van overtuigd waren dat zij drachtig is. Bayra is inmiddels al een beetje 'gegroeid'; zij woog op 11-07-2013 11.240 kilo en haar omvang was 53 en 47,5 cm. Inmiddels krijgt Bayra een extra voeding per dag en hier is zij heel blij mee want eten is haar grote hobby ;0)

27-06-2013 Het is inmiddels 3 weken na de dekking van Bayra. Er is nog niets te merken van een mogelijke dracht...Bayra eet, speelt, knuffelt, rent, waakt en doet alles wat zij normaal doet...Bayra houdt ons dus voorlopig nog in spanning ;0)

05-06-2013 Vol verwachting reden wij met Bayra naar BelgiŽ om haar te laten dekken door Diego. Helaas viel Bayra niet als een blok voor hem...Wij hebben het gezellig gehad bij zijn baasjes maar gingen zonder een succesvolle dekking naar huis. Thuis liet Bayra gelijk zien waarom...zij wilde Kayos en alleen Kayos. Wij hebben toen besloten om aan Bayra de keus te laten en vrijwel direct is zij door Kayos gedekt en nogmaals op 7 juni. Bayra woog ten tijde van de dekkingen 10.870 kilo en haar omvang was 50 en 45,5 cm. De spannende tijd of de dekking succesvol is geweest breekt weer aan...nu is het afwachten ;0)