Mondina's Unique D-Nest

ouders: Buster v.d. Bekelaar "Kayos" X Cabanterra Bayra "Bayra"

3 teefjes: "Mondina's Unique Duchess-Dalecia "Duchess", Mondina's Unique Dylana-Dakota "Charlie" & Mondina's Unique Daytona-Domenica "Fien"

geboren 7-8-2013: wonen sinds 3/4-10-2013 bij hun nieuwe families!

Bayra's D-Nestje Dagboek:
 
'Charlie' & Elly 10-10-2013 gewicht: 1.800 gram
 
'Duchess' portretje 27-9-2013; 3-10-2013 gewicht: 2.130 gram
 
'Fien' & Woudelien 3-10-2013; 2-10-2013 gewicht: 2.390 gram

05-10-2013 Het D-nestje is begonnen aan het nieuwe grote avontuur. Zij wonen inmiddels bij hun nieuwe families en wij zijn heel dankbaar dat wij wederom hele lieve families voor 'onze' kleine meisjes hebben gevonden! Wij wensen jullie heel veel plezier met jullie kleine en wij hopen dat zij gezond, lief en evenwichtig mogen opgroeien ;o) Het begin was best even spannend met Bayra die niet wil/kon eten en behoorlijk inteerde...daarna de melkgift die niet lekker op gang kwam...maar de meisjes waren zo klein als zij waren al zo sterk en vastberaden. Met zijn allen hebben wij genoten van de dametjes en al hun ontwikkelingen. Het was hartverwarmend hoe veel mensen met ons meeleefden en het nestje volgden via het dagboek en op 'kraamvisite' kwamen. Marijke heel erg bedankt voor al die keren dat je oppaste als ik naar mijn werk moest. Het team van dierenartsen en assistentes van Dierenartspraktijk Uithoorn stond altijd klaar, waarvoor mijn grote dank! Lieve Ruud, ook jij bedankt voor al je steun, voor, tijdens en na dit nestje! En...als laatste wil ik Bayra bedanken...wat een belevenis was dit weer om samen met haar mee te maken en tot een goed 'einde' te volbrengen...Bayra je bent een supermama en dankzij jou zijn je kleintjes klaar voor hun nieuwe begin...hun toekomst bij hun lieve families :o)
 

05-10-2013 59e dag D-pupjes. Vannacht de eerste nacht dat Duchess alleen (net als Fien en Charlie) zonder haar zusjes moest slapen. Wij gingen om 23.30 uur naar ons 'mandje', Duchess ging mee naar de slaapkamer, waar zij eerst vol verbazing de transportbox van boven tot onder besnuffelde. Na een paar zachte piepjes volgde een diepe zucht en werden wij wakker van de wekker om 7.30 uur. Duchess heeft aan een stuk doorgeslapen! Wij zijn zo trots op onze kleine meid ;o)

04-10-2013 58e dag D-pupjes. Vandaag is Charlie opgehaald door Elly, wederom was het wel weer even slikken, maar het is goed zo...de meisjes zijn toe aan nieuwe uitdagingen en klaar om samen met hun nieuwe families de wereld te gaan ontdekken ;0) Na Charlies vertrek heb ik gelijk de kamerkennels weggehaald en Duchess haar bench op de plek gezet waar deze blijft staan; naast haar grote zus Carice. Van Elly kreeg ik ook al snel berichtjes en ook Charlie doet het goed in haar nieuwe omgeving. Elly en familie bedankt voor het liefdevolle nieuwe thuis dat jullie Charlie bieden, heel veel geluk en plezier met haar ;0)

03-10-2013 57e dag D-pupjes. Vandaag kwam Woudelien Fien ophalen, het was voor ons beiden best even emotioneel toen zij vertrokken...Was heel fijn om gelijk wat berichtjes en zelfs een filmpje van Fiens nieuwe thuis te ontvangen. Charlie, Duchess en Bayra gingen gewoon door met hun eigen 'ding' en leken niets van het vertrek van Fientje te merken. Ben zooo blij dat Fien in zo'n warm en liefdevol nieuw thuis is terechtgekomen ;0) Familie van Houten wij wensen jullie heel veel plezier en geluk met haar.

02-10-2013 56e dag D-pupjes. Hieperdepieperdepiep, Charlie, Duchess en Fien zijn vandaag 8 weekjes jong ;o) De meisjes hadden vandaag een slaapdag. De ene dag spelen zij langer dan de andere dag en worden zij vaker wakker dan de andere dag. Tussen het slapen en spelen door eten zij erg goed. Gelukkig hebben wij nu ook Charlie echt uit de waterbak zien drinken (gisteren voor het eerst). Het vlees dat zij krijgen bevat veel vocht en waarschijnlijk had zij daarom nooit echt behoefte om water te drinken. Ook de andere zusjes drinken niet veel of vaak. Tijdens hun wakkere momenten rennen, spelen, klimmen, buitelen, blaffen en lopen de zusjes met speeltjes te slepen en te schudden. Echt prachtig om al die gedragingen te zien. Wij genieten nog even van de volledige nestsamenstelling...Fientje vertrekt morgen naar haar nieuwe thuis ;o)

01-10-2013 55e dag D-pupjes. Vandaag heb ik de meisjes en Bayra ontwormd. Morgen zijn ze 8 weekjes jong en dan behoren zij weer ontwormd te worden. Onze ervaring is dat de darmpjes nog wel eens van slag kunnen raken en het leek ons beter een dagje eerder te ontwormen zodat zij een dagje extra hebben om weer tot rust te komen. Want Fien wordt donderdag 3 oktober al opgehaald. Deze keer was het alleen Charlie waar de boel even van slag was. Gelukkig was dat snel weer over. De dametjes vermaken zich prima in huis en in de puppyren in de tuin. Bayra is helemaal door haar 'zwangerschapsrui' heen en haar vacht glanst weer. Haar uiers beginnen ook al aardig te slinken.

30-09-2013 54e dag D-pupjes. De meiden gaan soms als een orkaan door het huis, die blije voetjes op het laminaat, wat een heerlijk geluid is dat toch! Zij doen allemaal keurig (als ik ze op tijd in de buitenren heb gezet) hun behoefte en geven soms al aan bij de pui dat zij buiten 'iets' moeten doen! Het is best fris buiten, dus de meisjes gaan heel snel plassen en/of poepen omdat zij dan weer snel naar binnen mogen. Dat is dan gelijk hun beloning ;o) Fien heeft ontdekt dat het heel leuk is om op de onderste plank van onze tafel te klimmen en weer vanaf te springen...Het is continue opletten als zij los in de woonkamer lopen want zij 'vreten' van alles uit ;o)

29-09-2013 53e dag D-pupjes. Weer een rustige nacht gehad (de meiden slapen bij ons gemiddeld tussen de 7 en 8 uur door) en zijn dan vaak gemiddeld 1,5 uur wakker. Zowel bij Charlie als bij Duchess staan de oortjes nu, Fien laat ze nog even lekker hangen :o) De meiden eten prima en nog steeds 4 x op een dag komen zij vrolijk naar de bak voor hun portie vlees. Wij hebben de buitenren nu een keer zo groot gemaakt, zodat de dametjes ook met het mooie nazomerweer buiten kunnen spelen. 's Avonds kregen de dametjes visite...hun grote broer Chef kwam op bezoek. Hij is superlief met zijn kleine zusjes en het was dan ook een gezellige Bostonboel bij ons in huis.

28-09-2013 52e dag D-pupjes. Om 7.20 uur piepte Fien ons uit ons bed...dus Laila en ik konden gelijk aan de slag...Pupjes onder ons arm en in de buitenren voor een plas en een poep. In de late ochtend zijn Ruud, Marijke, Laila en ik met de meisjes op ons arm richting het winkelcentrum gelopen. Langs de drukke N201, de brug over de Amstel en een aantal winkels ingelopen. Velen konden de aanblik van het jonge spul niet weerstaan en wilden de dametjes even aaien. Daarna gelijk weer naar huis en vielen de dametjes direct in slaap na al die indrukken. Overdag slapen zij in de benches en 's nachts nog met zijn allen in de puppyren.
 

27-09-2013 51e dag D-pupjes. Vandaag gaan wij beginnen met de eerste fase van de benchtraining. Wij hebben al wat benches in de puppyren in de woonkamer geplaatst en daar liggen nu hun mandjes met het speelgoed in. In deze fase blijven de deurtjes open. Bandit onze kat wordt regelmatig van top tot teen besnuffeld door de meiden en dit verloopt heel erg netjes van beide kanten ;0) Bandit is ontzettend lief en geduldig met de kleintjes. Laila ons nichtje kwam een nachtje slapen en zij heeft heerlijk geknuffeld en gespeeld met alle meiden. 's Nachts sliepen wij samen op een matras in de woonkamer naast de puppyren. De dametjes hadden denk ik door dat het weekend was want zij gingen pas om 23.45 uur slapen en wij dus ook ;0)

 

26-09-2013 50e dag D-pupjes. De meiden slapen al 2 nachten achter elkaar van ca. 23.00 tot 6.45 uur (want dan gaat onze wekker) door. Wij zetten de pups nu telkens even in de buitenren. Het weer werkt hierbij gelukkig goed mee, het is wel fris, maar dr