Mondina's Unique E-Nest


Ouders: Mondina's Unique Canessa-Carice X Axl Rose the Fifth Element

geboren 27-7-2014...Hieronder ons E-nest verslag... ;0)
 
 
22-9-2014: Vandaag is het de grote dag voor Elena...zij werd 's middags opgehaald door onze lieve vriendin Esther en haar moeder. Leentje is ons speciale meisje, die werd geboren met een hazenlip en zij kon hierdoor niet goed vacuum zuigen...Na veel proberen en geduld kwam ik erachter dat zij bepaalde tepels wel vacuum kon zuigen toen ik de uier als ik er zachtjes in kneep op spanning bracht. Vanaf dat moment heb ik 5 weken op de bank geslapen zodat ik haar als eerste bij die tepels kon aanleggen zodra ik de pups wakker hoorde worden...Toen zij helemaal over was op vlees kon ik met een gerust hart weer boven slapen ;o) Lieve Leentje wat heb je een wilskracht getoond en jij en ik samen konden ervoor zorgen dat je nu een kleine grote meid bent. Leentje krijgt bij Bart, Esther, Huub en Ids een liefdevol thuis. Ook Leentje krijgt een hondenhuisgenoot...Boston Terrier ome Chef (nestbroer van mama Carice). Lieve vrienden veel geluk en plezier met jullie Leentje ;o)

22-9-2014: "Leentje" met Esther en Selina ;o)

 
 
21-9-2014: Vandaag is ook de grote dag voor Dibbes...Om 11.00 uur kwamen Arthur, Annemarie, Jet en Pien hem ophalen... en na gezellig alles te hebben doorgenomen was ook het moment daar om (voorlopig) afscheid te nemen van Dibbes...ook bij Dibbes kon ik mijn tranen weer niet bedwingen, de 8 weken met Dibbes bij ons zijn voorbij gevlogen...Dibbes ging mee in zijn mand op de achterbank in de auto tussen Jet en Pien. Wij kregen al snel foto's van Dibbes. Super! Lieve Arthur, Annemarie, Derk, Jet en Pien heel veel plezier en geluk toegewenst met jullie Dibbes! Bedankt dat jullie ons nu (P)updates van Dibbes sturen, echt superleuk en lief!!!

21-9-2014: "Dibbes" met zijn baasjes Arthur, Annemarie, Jet en Pien ;o)

 
 
21-9-2014: Vandaag is de grote dag voor Hulk...Om 9.00 uur kwamen Rob, Bionda, Milan en Rico hem ophalen... en na gezellig alles te hebben doorgenomen was ook het moment daar om (voorlopig) afscheid te nemen van Hulk...ik kon weer mijn tranen niet bedwingen, de 8 weken met Hulk bij ons zijn voorbij gevlogen...Hulk vond het even een klein beetje spannend in de auto bij Bionda op schoot, maar dit was snel voorbij. Wij kregen gelijk al filmpjes en later ook foto's van Hulk die niet alleen nieuwe mensenvriendjes heeft maar ook nog een hondenhuisgenoot; Franse Bulldog "Ben". Super! Lieve Rob, Bionda, Milan en Rico heel veel plezier en geluk toegewenst met jullie Hulk! Bedankt dat jullie ons nu (P)updates van Hulk sturen, echt superleuk en lief!!!

21-9-2014: "Hulk" met zijn baasjes Rob, Bionda, Milan & Rico ;o)

 
 
20-9-2014: Vandaag is de grote dag voor Buddha...Tom en Geerdine kwamen hem in de ochtend halen en na gezellig alles te hebben doorgenomen was het moment daar om (voorlopig) afscheid te nemen van Buddha...ik kon toch mijn tranen niet bedwingen, de 8 weken met Buddha bij ons zijn voorbij gevlogen...Hij zat heel relax op schoot bij Geerdine in de auto en wij kregen gelijk al een filmpje en later ook een foto van hem. Super! Lieve Tom & Geerdine heel veel plezier en geluk toegewenst met jullie Buddha en superleuk dat wij nu (P)updates van Buddha ontvangen ;o)

20-9-2014: "Buddha" met zijn baasjes Tom & Geerdine ;o)

 
 
20-9-2014: Vanmorgen om 7 uur werden wij via de babyfoon weer gewekt door de pupjes. Wat een prachtig begin van de dag; al die blije hondjes en gelijk achter ons aan rennen richting de pui. Ze doen al veel plasjes en poepjes buiten. Het was weer mooi weer dus lekker met alle Bostons en pupjes buiten gezeten en weer geoefend met de lijn en dit keer aan een tuigje. Wij hadden ons op alles voorbereid met Dibbes, maar tot onze verbazing had hij geen enkele moeite met het tuigje ;o) Hij liep lekker rond en was met Duchess en mama Carice aan het spelen! Ook Hulk, Leentje en Elize hadden geen problemen met het tuigje, wat een kanjers zijn het toch allemaal ;0)

20-9-2014: "Dibbes" met een tuigje voel ik mij veel beter op mijn gemak ;o)

 
 
19-9-2014: Omdat de pupjes dit weekend 8 weekjes jong zijn en naar hun nieuwe baasjes gaan hebben Ruud en ik vanmorgen om 8.30 uur de pups allemaal ontwormd...omstreeks 9.30 uur volgde de eerste explosieve spuitpoep en bij alle pups duurde het tot 15.30 uur voordat de eerste normale ontlasting weer verscheen...Je moet er toch niet aan denken dat de pups dit bij hun nieuwe families hadden moeten meemaken...Ze waren er toch een beetje van slag van en dan kan het maar beter in hun nu nog vertrouwde omgeving gebeuren want er volgt straks een hele grote verandering voor de kleintjes, dan gaan zij met hun nieuwe baasjes de wijde wereld verkennen.
Mondina's Unique Eros "Buddha" gaat vanaf morgen bij Tom en Geerdine wonen. Lieve Buddha je bent een heerlijke pup en wij hebben allemaal van je mogen genieten de afgelopen 8 weken. Gauw nog even wat foto's gemaakt en nog extra met hem geknuffeld ;o)

19-9-2014: Mondina's Unique Eros "Buddha" en Selina

 
 
18-9-2014: Het was mijn werkdag vandaag en lieve puppypleegmoeder Marijke kwam weer oppassen. Carice ging mee naar mijn werk waar zij even lekker kon genieten van rust om haar heen ;O) Haar uiers zijn inmiddels aan het slinken en de ergste spanning is er gelukkig van af. Vandaag zijn wij weer bij dierenarts Stefanie Schuerman geweest om de reuen nogmaals te controleren of de testikels inmiddels zijn ingedaald...Bij Eros was dit al het geval, bij Enzo zijn zij er inmiddels ook allebei en bij Exl was het flink zoeken, maar...heel diep verscholen vond zij er eerst een en daarna nog een! De mannen zijn dus compleet ;o) Ze zijn nogmaals van top tot teen bekeken, bevoeld en beluisterd en helemaal gezond bevonden ;o) De meiden zullen met de 9 weken vaccinatie weer worden gecontroleerd. 's Avonds kwam mijn broer Marco met zijn gezin om de pupjes nog een keertje te knuffelen voordat zij straks de wijde wereld gaan verkennen met hun nieuwe baasjes. Wij zijn met zijn allen met de pupjes op onze arm een rondje in de straat en langs de Amstel gelopen. De pupjes keken hun ogen weer uit en vonden het soms spannend maar niet eng ;0)

18-9-2014: De E-tjes rondje straat op de arm van Zoe, Selina, Francis, Laila en Marco ;0)

 
 

17-9-2014: Vandaag zijn de pupjes weer veel buiten geweest. Er kwam weer visite om te pupknuffelen dus aan aandacht geen gebrek ;o) 's Avonds toen Ruud en ik met alle pupjes in de buitenkennel zaten hoorden de pupjes een vreemde hond blaffen...ze stopten direct met spelen, stoven mijn kant op en ik zat gehurkt en onder mij zaten alle pupjes alert, maar muisstil, om zich heen te kijken waar dat nou vandaan kwam en wie dat zou kunnen zijn ;o) Prachtig dat instinct en dat zij bij mij net als bij hun moeder bescherming zoeken. De pupjes hebben ook voor het eerst met tante Duchess in de kamer gespeeld. Duchess is erg druk en bewegelijk dus hebben wij gewacht tot de pups wat sterker waren en steviger op hun pootjes staan. Eerst vonden zij Duchess inderdaad druk en alle pups gingen gelijk voor haar op hun rug...maar daarna...toen gingen zij helemaal los met Duchess; rennen met haar en achter elkaar aan, stoeien, onder de tafel keffen en uitdagen. Fantastisch om te zien ;0)

16-9-2014: Marijke en ik zijn vandaag ieder met een pup op ons arm naar het winkelcentrum gelopen. Alle pups keken hun ogen uit; voetgangers, fietsers, auto's, vrachtwagens, een bus en zelfs trekkers met aanhangers kwamen voorbij. Enzo schrok even een klein beetje van de eerste auto en op de vrachtwagens die voorbij denderden reageerden alle pups wel een beetje. Gelukkig bij geen van allen stress en kwamen er ook nog mensen naar ons toe om de pups even te aaien en een praatje te maken. Met de pups op ons arm door de schuifdeur, de roltrap en de draaideur, de pups vonden het allemaal prima. Thuis gekomen hebben zij lekker buiten nog gestoeid, gegeten en daarna heerlijk in het zonnetje liggen slapen en bijkomen van alle nieuwe indrukken...

16-9-2014: Elize, Elena, Eros, Enzo en Exl, lekker zonnen zoals alle Bostons graag doen ;o)

 
 
15-9-2014: 's Morgens als ik beneden kom zitten de pups voor het hekje te wachten, als ik deze open roep ik de pups gelijk en ren naar de pui. Vrolijk rennen de pups in galop mee en bij de pui zet ik ze gelijk in het buitenkenneltje, waar zij vaak hun plasje of poepje doen. Soms 'halen' ze het net niet en dan ligt 'het' binnen ;o) Ook vandaag weer om beurten de pups hun halsbandje omgedaan en aan het riempje geoefend. Als afleiding een speeltje of kluifje gebruikt. Carice hebben wij weer eens bij haar pups gelaten, maar die zien maar een ding en dat is de melkbar. Ze heeft tussen het afweren van de pups bij haar tepels door nog wel een beetje met haar 'kleintjes' kunnen spelen. Als ze weer groepeerden en haar probeerden te vangen sprong Carice snel op de bank en daar kunnen de pups haar gelukkig nog niet volgen ;0)

15-9-2014: Exl oefent zijn jachttechniek...rubber eendje als afleiding van halsband en lijn ;o)

 
 
14-9-2014: Hieperdepieperdepup vandaag zijn de E-pupjes 7 weekjes jong! Het was weer een schitterende dag. De pupjes konden lekker veel buiten spelen, stoeien en slapen. Alle pupjes hebben hun halsbandjes weer omgehad en de ene keer gaat dit met minder protest (rollen, krabben, schuren) dan de andere keer. Ik vond dat zij dan ook klaar waren voor een nieuwe uitdaging...het lijntje aan het bandje...Nou, dat bracht weer de nodige bokkensprongen, rolpartijen, schuren en vooral het happen in de lijn met zich mee ;o) Eten doen zij inmiddels prima! Nu nog maar 3 x per dag; 's morgens, 's middags en 's avonds en de maaltijd voor de nacht geven wij niet meer.

14-9-2014: Enzo is al redelijk rustig met een lijntje aan zijn halsband ;o)

 
Mondina's Unique Elize 7 weekjes jong, haar roepnaam wordt "Elize"
   

Mondina's Unique Elena 7 weekjes jong, haar roepnaam wordt "Leentje"

 
Mondina's Unique Eros 7 weekjes jong, zijn roepnaam wordt "Buddha"
 
Mondina's Unique Enzo 7 weekjes jong, zijn roepnaam wordt "Hulk"
 
Mondina's Unique Excalibur-Exl 7 weekjes jong, zijn roepnaam wordt "Dibbes"
 

13-9-2014: Vandaag vertrokken wij in de auto met de pupjes in de transportbox richting Amsterdam. Daar gingen wij op visite bij mijn ouders. Dit doen wij om de pups al aan de auto te laten wennen. Omdat de 1e rit met een auto naar de dierenarts was en wij graag de pups willen meegeven dat er ook iets leuks na een autorit kan komen en vooral omdat het erg gezellig is ;0) Mijn broer, schoonzus, hun dochters Zoe en Laila, een vriend en vriendinnetje kwamen allemaal om met de pupjes te spelen en natuurlijk te knuffelen. De pups hebben zich enorm vermaakt en genoten van alle aandacht. Zowel de heen als de terugrit waren de pups rustig in de auto. Thuisgekomen konden wij lekker buiten zijn met de pupjes. Zij vermaken zich prima buiten met hun speeltjes en kluifjes en de buitenplasjes en poepjes worden uitbundig door ons beloond. De uiers van Carice waren vandaag heel vol en zwaar, maar gelukkig vormden zich geen platen of dikke bulten...

13-9-2014: De E-tjes op visite bij mijn ouders ;o)

 
 

13-9-2014: 's Morgens hebben Ruud en ik de werpbox weggehaald en 3 benches, met voor de puppies vertrouwde mandjes, in de puppykennel gezet. Al snel zaten de eerste pupjes in de bench en inmiddels zoeken de pupjes als zij willen slapen allemaal een bench op waar zij soms alleen en soms met meerdere in liggen. De pupjes rennen steeds vaker richting de pui waar hun buitenkenneltje staat om daar een plas of een poepje te doen. Ook zijn wij al bezig om 's avonds als het donker is de pups buiten hun behoefte te laten doen. Dit weekend hebben de pups veel bezoek gehad waar zij weer heerlijk door geknuffeld zijn en mee gespeeld hebben. Carice geven wij sinds de pups zo'n 6 weken zijn echt rust, wel lekker wandelen met haar, maar de pups vallen haar uiers echt aan en dit is zeer pijnlijk voor haar...De melkproductie gaat echter gewoon door, met uiers met enorme omvang tot gevolg. Wij houden Carice goed in de gaten dat zij geen stuwing krijgt of haar uier(s) gaan ontsteken...Het spelen met de pups laten wij om die reden nu voorlopig aan oma Bayra en opa Kayos over en dit is prachtig om te zien ;o)

13-9-2014: Wij zijn bijna 7 weekjes jong maar slapen al in een bench ;o)

 
 

11-9-2014: De pupjes slapen gemiddeld zo'n 7 uurtjes per nacht door. Als ik ze hoor piepen door de babyfoon en ik kom beneden dan zitten zij allemaal op een rij te wachten tot het kennelhekje geopend wordt. Dan springen zij over de kennelrand en hoor je allemaal vrolijke voetjes op de vloer en word ik bedolven onder alle pupjes en geven zij allemaal likjes. Als Ruud beneden komt begint het ritueel opnieuw en dan gaat het volgende hekje open en rennen zij de woonkamer in om daar de boel op stelten te zetten. Wat een prachtig begin van de dag is dit ;o) Vlees eten doen zij ook goed en zij proberen toch nog telkens Carice te plunderen als zij de kans krijgen...Vandaag is Carice 3 jaartjes jong geworden!!! Omdat Carice al weken alles deelt met haar pups heb ik besloten dat zij helemaal alleen haar verjaardagsvleestaart mag opeten en dat zij niet hoeft (uit te) delen ;o)

11-9-2014: Carice 3 jaartjes jong, lekker smullen van haar verjaardagsvleestaart ;o)

 

Mondina's Unique Elize 6 weekjes jong met een mooie spelboog ;o)
   

Mondina's Unique Elena 6 weekjes jong geeft een demo hierkomen ;o)

 
Mondina's Unique Eros 6 weekjes jong, lekker buiten op het mandje ;o)
 
Mondina's Unique Enzo 6 weekjes jong, eigenwijs naar buiten kijken ;o)
 
Mondina's Unique Excalibur-Exl 6 weekjes jong, wat zal ik nu weer gaan doen ;o)
 

9-9-2014: De E-tjes hadden vandaag een afspraak met onze dierenarts Stefanie. Alle pups zijn van boven tot onder bekeken en bevoeld. Elize en Eros (hij heeft al 2 ingedaalde balletjes) hebben geen opmerking in hun boekje gekregen; alles was met 6 weken al helemaal in orde. Elena heeft als opmerking in haar paspoort 'hazenlip'...nou dat kwam niet als verrassing ;o) Enzo heeft op dit moment 1 ingedaald balletje en Exl houdt ze beide nog even verstopt...waarschijnlijk hebben zij het idee; ze kunnen de rest van ons leven nog hangen dus houden wij ze nog even binnen ;o) Stefanie zei dat dit elk moment kan gaan gebeuren en dat dit bij sommige reuen zelfs nog maand(en) op zich laat wachten. Wij gaan hier dan ook helemaal vanuit. Tijdens de vaccinatie gaven zij allemaal geen krimp en hebben het hele onderzoek netjes en zonder stribbelen doorstaan. Thuis gingen ze gelijk slapen en ze zijn niet hangerig geweest na de enting. De bakjes vlees gingen schoon op en zij hebben heerlijk door de woonkamer gerend en met ons, elkaar en de andere Bostons gespeeld. Ook hebben zij vanmiddag los gelopen met Kayos, Duchess, Bayra, Xyla en mama Carice. Mooi om te zien hoe anders de pups op de andere Bostons reageren, dan zijn ze vaak een stuk minder stoer ;o) alleen maar goed, zo leren zij dat elke Boston andere grenzen heeft ;o) Ik sta alleen nog toe dat de pups 's morgens en 's avonds als Carice het toelaat een beetje bij haar mogen drinken.
's Avonds hebben wij voor het eerst weer een flinke wandeling met Carice gedaan, ze vond het heerlijk ;0)

9-9-2014: dierenarts Stefanie inspecteert en controleert alle pups van neus tot staartje ;o)

 
 

8-9-2014: Vandaag kwam de indentificeerder van de Raad van Beheer op bezoek. Zij heeft alle pups van een chip voorzien en daarmee zijn hun stambomen en stamboomnamen ook daadwerkelijk aan de pup gekoppeld. Carice vond het helemaal niets, zo'n 'vreemde' vrouw die aan haar pups ging zitten en heeft het geheel dan ook protesterend blaffend aanschouwd...Hoewel de naald toch best dik is gaven alle pups geen gilletje! Alleen Elize piepte heel licht, maar dat kwam denk ik doordat ik haar uit haar slaap had moeten wekken ;o) De pups zijn door het mooie weer vandaag lekker veel buiten geweest en hebben dan ook veel buitenplasjes en poepjes gedaan. Ben zoooo trots op alle kleintjes ;o)

8-9-2014: Elize krijgt haar chip en heet nu officieel "Mondina's Unique Elize"

 
 

7-9-2014: Het lukt mij steeds vaker als de pupjes wakker worden, ze op te pakken en in het buitenkenneltje een plasje en/of poepje te laten doen. Wat een mazzel hebben wij met dit weer! Vandaag deed ik bij Exl voor het eerst een halsbandje om...ik heb nog niet eerder zo'n heftige reactie op een halsbandje meegemaakt...krijsen, rennen, schuren, piepen, rollen, omvallen...echt bizar! Ik kan niet toegeven aan dit gedrag, dus korte sessies met bandje om en ik bedacht dit te koppelen aan iets leuks...drinken bij mama en het gaat steeds beter ;o) Elize, Enzo, Elena en Eros hadden de gebruikelijke reactie op het 'ongemak halsband'...beetje krabben, rollen en schuren ;o)

7-9-2014: Halsbandtraining Exl; bandje om en drinken bij mama Carice ;o)

 
 

6-9-2014: Vandaag de waterbak voor het eerst in het buitenkenneltje neergezet. Mama Carice geeft steeds minder vaak melk en hoewel de pups via het vlees veel vocht binnenkrijgen moeten zij ook leren water drinken. De eerste kennismaking ging gepaard met pootjes in het bakje, hele pup door het bakje heen rennend en uiteindelijk de eerste echte likjes van het vloeibare goedje ;o) Wat een prachtig schouwspel was dit weer! Ik geniet met volle teugen van alles wat zij doen, wat zijn het toch een heerlijke wezentjes! Gelukkig is de ontlasting van alle pupjes ook weer helemaal normaal en zijn wij weer 2 weekjes verlost van de ontworming perikelen ;o)

5-9-2014: Omdat de pups een 'heftige' week voor de boeg hebben, heb ik ze iets eerder dan met 6 weken ontwormd...Dus vanmorgen weer de spuit in de bekjes en binnen een uur explosieve spuitpoep die tot in de avond doorging...wat een toestand ;o( gelukkig hadden zij op deze ongemakjes na nergens last van en hebben zij tussen de 'explosies' door heerlijk buiten en binnen gespeeld en gestoeid. Een zeer bijzonder moment was toen Carice bij haar pups kwam kijken en zij allemaal aan haar bek gingen likken...'oer'mama Carice braakte vlees op (zoals wolven dat ook voor hun pups doen) en de pups gingen er gelijk van eten. Voor ons niet zo'n smakelijk idee, maar wel honds gedrag dat ik nog niet eerder bij onze Bostons had waargenomen.

3-9-2014: Vandaag zijn de E-tjes voor het eerst in het buitenkenneltje geweest. Ongeveer 3 seconden waren zij onder de indruk van alles om hun heen, maar daarna gelijk op onderzoek uit ;o) Aankomende week krijgen de pupjes best een zwaar programma...met 6 weken moeten zij weer ontwormd worden, op maandag 8 september komt de identificeerder van de Raad van Beheer om de pups van een chip te voorzien en DNA af te nemen. Op dinsdag 9 september staat de afspraak bij dierenarts Stefanie voor de gezondheidscontrole en 1e vaccinatie....kortom zij hebben heel wat voor de boeg...

3-9-2014 de E-tjes voor het eerst buiten ;o)

 
 
31-8-2014: Hieperdepieperdepup! Het E-nestje is vandaag 5 weekjes jong ;o) Deze week hadden de pupjes een drukke agenda; veel familie, vrienden, de eigenaren van de reu en hun toekomstige families op bezoek gehad. Elke dag kunnen zij meer; van voor tot achter uitrekken, prooi schudden met speeltjes, van wankele stapjes zien wij nu de pupjes in draf en galop voorbij komen ;o) Ze kunnen nu allemaal over de rand van de kennel springen en lopen nu regelmatig op ontdekkingsreis door de woonkamer. Oma Bayra en opa Kayos hebben al kennis gemaakt met hun kleinkinderen. Carice begint tussen het moederen door zichzelf terug te vinden; lekker knuffelen met ons en spelen met de roedel en haar pups. Sinds zaterdag eten de pupjes regelmatig, steeds langer en meer vlees. Vooral voor Carice wel zo prettig want die tandjes zijn behoorlijk scherp...Nu de pups de nachten doorslapen en Carice niet meer bij haar pups slaapt, slaap ik sinds 5 weken met de babyfoon naast mij weer in ons eigen bed :o)

1-9-2014 demo vlees eten door Elena ;o)

 
 

Mondina's Unique Elize 5 weekjes jong ;o)

   

Mondina's Unique Elena 5 weekjes jong ;o)

 
Mondina's Unique Eros 5 weekjes jong ;o)
 
Mondina's Unique Enzo 5 weekjes jong ;o)
 
Mondina's Unique Excalibur-Exl 5 weekjes jong
 
24-8-2014: Hieperdepieperdepup! Het E-nestje is vandaag 4 weekjes jong ;o) De kleintjes hebben een enorme sprong in hun ontwikkeling gemaakt. De hoektandjes, snijtandjes en de grote kiesjes zijn doorgekomen en inmiddels is het wiebellopen al steeds meer lopen geworden. Alle pups klimmen inmiddels de box uit en lopen in het kenneltje voor de kist, waar zij dan plassen en poepen. De pups komen naar de ingang van de kennel om je te begroeten en elke dag bied ik meerdere keren vlees aan. De ene keer nemen zij echt wat likjes en hapjes, de andere keer hebben zij zoiets van 'moet ik dat gaan eten...', dan drinken zij toch nog het liefst bij mama, maar met die tandjes wordt dat steeds heftiger voor haar...arme Carice... Wat Carice wel heel leuk vindt is dat zij nu met haar kleintjes kan spelen en dat doen zij dan ook graag, net als met elkaar en met ons. Wat een prachtige fase is dit ;o) Op 25-8-2014 hebben de E-pupjes samen met Carice hun 4-weken ontworming gehad...net als 2 weken geleden spuitpoep binnen een uur...lekker stinken met zijn allen en een smeerboel ;o)

25-8-2014: Enzo na de ontworming, BAH...wat is dat spul toch vies... ;o)

 
 

Mondina's Unique Elize 4 weekjes jong ;o)

   

Mondina's Unique Elena 4 weekjes jong ;o)

 
Mondina's Unique Eros 4 weekjes jong ;o)
 
Mondina's Unique Enzo 4 weekjes jong ;o)
 
Mondina's Unique Excalibur-Exl 4 weekjes jong

19-8-2014: Omdat zij de afgelopen dagen steeds meer in en aan elkaar hapten, aan mijn vingers knabbelden en met de speeltjes stoeiden was dit een teken dat zij toe zijn aan de voorzichtige introductie met vast voedsel...Vandaag hebben alle pupjes hun eerste likjes, want hapjes kun je het nog niet noemen, van hun starter mousse genomen! Mama Carice is nu nog het 'hoofdmenu' en de mousse (en straks het vlees) het toetje...in de komende weken moet dit steeds meer andersom gaan worden ;o)

17-8-2014: Hieperdepieperdepiep! Het E-nestje is vandaag 3 weekjes jong ;0) Op dit moment weegt Elize ongeveer 1,3 kg en Elena bijna 900 gram. Dit is dan ook de reden dat ik nog steeds op de bank naast moeder en pups slaap...als Carice 's nachts de pups gaat zogen word ik wakker en zorg dat ik de kleinste als eerste aanleg zodat zij even goed kan drinken, anders bulldozeren haar zus en broers haar zo bij de melk-bar weg. Exl weegt nu ruim 1,2 en Eros en Enzo ruim 1,1 kg. Ook zijn zij allemaal begonnen met de volgende fase van zich voortbewegen...het wiebellopen... Ze kunnen inmiddels allemaal eventjes staan en een paar wankele pasjes lopen ;0)...Van alle pupjes zijn de oortjes ook open en het is prachtig om te zien dat zij op geluiden reageren en nu ook beginnen met spelen. Ze stoeien met elkaar; het zogenaamde snuitworstelen (dan happen zij in elkaars snuitjes), met de speeltjes die in hun mand liggen, met moeder Carice en ook al met ons (zachtjes in je vingers happen ;o) Wat een mooie fase is dit, als ze wakker zijn moet je er snel bij zijn, want door alle inspanningen zijn zij snel weer moe en slapen zij zo weer enkele uren...ZZzzzzz
 
Mondina's Unique Elize 4 weekjes jong ;o)
   

Mondina's Unique Elena 3 weekjes jong ;o)

 
Mondina's Unique Eros 3 weekjes jong ;o)
 
Mondina's Unique Enzo 3 weekjes jong ;o)
 
Mondina's Unique Excalibur-Exl 3 weekjes jong
   
 
10-8-2014: Hieperdepieperdepiep! Het E-nestje is vandaag 2 weekjes jong ;0) Ze groeien goed en zij hebben inmiddels allemaal hun oogjes open. Elena ons kleine meisje was de eerste en Exl onze grootste jongen was daarmee de laatste van het nest ;o) Ook zijn zij allemaal begonnen met de volgende fase van zich voortbewegen...het wiebelkruipen...De pups drukken zich dan van voren en soms als het lukt ook al van achteren omhoog om zo hun eerste 'stapjes' te wiebelen en kruipen wat steeds meer op lopen moet gaan lijken ;o) Bij Elena hebben wij een hele milde vorm van schisis (hazenlip) geconstateerd... daardoor kon zij minder hard aan de tepel zuigen, maar met mijn hulp lukt dit nu prima. Dit is ook de reden dat ik nog steeds beneden op de bank slaap...zodra ik de pups hoor, sta ik gelijk naast moeder en pups om onze kleine te helpen met koppelen en om ervoor te zorgen dat haar grote zus en broers haar niet van de tepel bulldozeren. Als zij eenmaal gekoppeld zit aan de tepel kan zij verder goed drinken. Verder hebben zij hun eerste ontworming gehad. En dat vonden ze vies!!! Ze kunnen dan echt bekken trekken van BAH, wat is dit nou ;o) Carice is gelijk met haar kleintjes ontwormd en over 2 weken herhalen wij dit weer.
 
Mondina's Unique Elize 2 weekjes jong ;o)
   

Mondina's Unique Elena 2 weekjes jong ;o)

 
Mondina's Unique Eros 2 weekjes jong ;o)
 
Mondina's Unique Enzo 2 weekjes jong ;o)
 
Mondina's Unique Excalibur-Exl 2 weekjes jong
   
 
3-8-2014: Hieperdepieperdepiep! Het E-nestje is vandaag 1 weekje jong ;0) Ze groeien allemaal goed, ook ons kleine meisje gaat lekker mee in de groei. Het is op het moment 26 graden in huis en dit is soms ook voor de pupjes aan de warme kant...zo klein als ze zijn kunnen ze al hijgen om af te koelen. Carice gaat na het zogen ook gelijk languit op het laminaat om af te koelen...Voordeel van dit weer is wel dat de was (die gaat maar door, hihi) snel droogt ;o) De ooggroefjes worden steeds duidelijker zichtbaar en het is wachten op het moment dat het eerste pupje zijn of haar oogjes gaat openen :o)
 
Mondina's Unique Elize
 
 
Mondina's Unique Elena
 
Mondina's Unique Eros
 
Mondina's Unique Enzo
 
Mondina's Unique Excalibur-Exl
   
 
 

2-8-2014: Carice met haar Mondina's Unique E-pupjes:

 
 
1-8-2014: Vandaag zijn de pupjes 5 daagjes jong ;o) 4 groeien er inmiddels als kool en ons kleinste meisje blijft in gewicht wat achter, maar qua ontwikkeling gaat zij helemaal mee met de rest. Carice is een super mama. Als zij een piepje hoort gaat zij gelijk kijken van wie, dan wordt de pup gewassen, piept het pupje nog dan vouwt zij zich heel voorzichtig om het pupje heen zodat deze bij haar kan drinken. Soms 'dwaalt' een pupje af uit de mand en dan wordt deze door mama voorzichtig om het lijfje opgepakt of aan een achterpootje terug de mand in gesleept. Zo mooi om te zien! De pupjes vullen hun dagen met slapen, rek- en strek oefeningen, push-ups, drinken, zo nu en dan even piepen en natuurlijk plassen en poepen ;0) Ik vul mijn dagen met alles bewonderen, wassen (heel veel wassen), Carice schoon houden want zij verliest nog bloederige afscheiding omdat de baarmoeder aan het opschonen is en 's nachts slaap ik in de woonkamer op de bank zodat ik gelijk bij moeder en pups ben mochten zij mij nodig hebben ;o)

28-7-2014: Met heel veel pijn in ons hart hebben wij vanmorgen na overleg met onze dierenarts besloten om het reutje in te laten slapen, hij kon niet bij zijn moeder drinken vanwege een gespleten verhemelte....Wij zijn heel verdrietig ;o(

27-7-2014: Vanmorgen om 4 uur 's morgens begon het bij Carice te 'rommelen': graven, hijgen, dan hier liggen, plassen, meerdere malen ontlasten, dan weer daar liggen...Haar temperatuur was inmiddels gedaald van 37,5 gedurende haar dracht tot 36,2...en 2 uur later weer gestegen naar 37,0...het teken dat de bevalling zeer binnenkort zou moeten gaan aanvangen. Maar rond 19.30 uur was er eigenlijk nog geen progressie...Overleg gehad met de weekend dierenarts Pieter Stokman en besloten om Carice niet langer zichzelf te laten uitputten en haar pups via een keizersnede ter wereld te laten komen. Om 21.45 uur was het zover en waren wij met zijn allen druk bezig om 6 pupjes droog en het leven erin te wrijven ;0) Een reutje week duidelijk af van de andere pups, maar wij wilden hem toch een kans geven en hebben hem meegenomen. 22.05 uur waren wij thuis met moeder Carice en hebben haar gelijk in de puppyren gelegd en al snel gingen alle pups op zoek naar de tepel en lagen heerlijk bij mama te drinken. Carice was al heel snel weer bij na de narcose en heeft een ongelofelijk moederinstinct. Prachtig om te zien!

27-07-2014 Carice & Axl zijn de trotse ouders van een zesling; 4 reutjes & 2 teefjes !!

23-7-2014: Het is nu de 57e dag na Carice haar dekking. Haar buik begint haar behoorlijk in de weg te zitten en zij weet af en toe niet meer hoe zij nu moet staan, liggen of zitten...De temperaturen van dit moment, buiten rond de 30 en binnen rond de 26 graden maken het voor haar ook niet prettiger...Ondanks haar omvang loopt zij nog zelf de trap op en springt zij nog op de bank, stoel en het bed. Op 20 juli hebben wij de 'kraamkamer' in orde gebracht waar Carice al dankbaar gebruik van maakt ;0) Haar omvang is inmiddels 62 en 53 cm en haar gewicht is 11 kg. (zij is sinds de dekkingen 2.630 kg. aangekomen)...16-7-2014: 7 weken na de dekkingen weegt Carice 10.300 kg. en is inmiddels 1.930 kg. 'gegroeid'. Op 10 juli heb ik voor het eerst 'leven' in haar buik waargenomen en elke dag worden de bewegingen krachtiger, zo prachtig om te zien, zeker na die spannende tijd van het bloedverlies was het een enorme opluchting deze activiteit waar te nemen...;0) Carice neemt haar rust en slaapt en sluimert bijna de hele dag, eten gaat moeizamer en moeizamer; er zit duidelijk 'iets' in de weg ;o) Een gemiddelde dracht duurt 62 tot 63 dagen, als alles goed blijft gaan nog ongeveer 2 weekjes te gaan...het blijft spannend allemaal. Haar omvang is inmiddels 58,5 en 50,5 cm.

9-7-2014: 6 weken na de dekkingen weegt Carice 9.830 kg...Zij is inmiddels 1.460 kg 'gegroeid' alles wijst op een dracht...sinds 7 juli is haar afscheiding weer helder geworden, dit is normaal bij een dracht en wij hopen dat dit zo blijft...Carice doet het allemaal wat rustiger aan en moet erg wennen aan haar gewijzigde formaat ;0) Wij houden haar goed in de gaten, het blijft spannend allemaal. Haar omvang is inmiddels 57 en 47 cm.

1-7-2014: 5 weken na de dekkingen weegt Carice 9.290 kg...Zij is al enorm 'gegroeid' en wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij daadwerkelijk drachtig is. Helaas gaat het niet helemaal zoals wij bij eerdere drachten hebben gezien...sinds vandaag verliest Carice bloederige afscheiding...overleg gehad met de dierenarts en denkt dat er mogelijk een vrucht is afgestoten of dat er (haar)bloedvaatjes in de vagina onder druk van de groei knappen en deze afscheiding veroorzaken...Wij moeten Carice goed in de gaten houden en afwachten...het is en blijft een spannende tijd...

25-6-2014: 4 weken na de dekkingen weegt Carice 8.810 kg...Zij heeft 's morgens steeds minder trek in eten, laat haar eten zelfs staan en wil het liefste alleen maar gedroogde kipfilet of eendenborst snoepen. Carice verliest meer slijm uit haar vagina, haar tepels zijn nog dikker en roze...alles lijkt op een dracht te wijzen... ;o)

20-6-2014: Het is inmiddels 3 weken na de dekkingen en wij beginnen bij Carice tekenen waar te nemen van een mogelijke dracht... Carice is in gewicht al wat toegenomen, zij weegt nu 8.710 kg, verliest slijm uit de vagina, heeft al wat gezwollen tepels en lijkt vooral 's morgens niet zo'n trek te hebben in eten...Ze houdt het nog even spannend, over 2 weekjes hoop ik het met zekerheid te kunnen melden ;o)

27-5-2014: Vol verwachting met Carice bij Axl op bezoek geweest. Carice viel als een blok voor zijn charmes en na lang voorspel volgde een prachtige dekking met koppeling! 29-5-2014: Nogmaals met Carice op bezoek geweest bij Axl. Carice was nog steeds verliefd en na een kort voorspel wederom een prachtige dekking met koppeling. Wij zijn superblij en duimen dat alles gelukt is! Een spannende tijd breekt aan.... ;0) Carice woog ten tijde van de dekking 8.370 kg en haar omvang was 46 en 41 cm.