Mondina's Unique G-Nest

 
Ouders: Mondina's Unique Canessa-Carice X Ch. Dinner Jacket and Enjoy the Day,  geboren 5-7-2016...Hieronder ons G-nest verslag... ;0)

4-9-2016: Alle pups op Grazia na (zij blijft bij ons) wonen nu bij hun nieuwe families...Wat een prachtige tijd hebben wij allemaal mogen beleven met het G-nest! Dankbaar ben ik voor alle mooie momenten die wij met de pups, mama Carice en de hele Bostonroedel hebben gehad. Het is een fantastisch nest waar wij met volle teugen van hebben genoten. Spannende momenten hebben wij gehad met Carice aan het eind van de dracht, wat had zij het zwaar en in de 4e week toen Carice eclampsie kreeg...Gelukkig was zij sterk en kwam zij er weer helemaal bovenop...Bedankt lieve Ruud, pleegmama Marijke, familie, vrienden, belangstellenden en natuurlijk ook alle nieuwe families waar de G-tjes nu wonen, voor het meeleven en alle aandacht die het G-nest van jullie heeft gekregen en krijgt! Maar boven alles...bedankt lieve, bijzondere Carice voor alle zorg en liefde die je je pups hebt gegeven...je bent een topper en ik ben supertrots dat ik dit alles met jou mee mocht maken en beleven...

  5-9-2016: Mondina's Unique Grazia-Carice 8 weekjes jong, geboortegewicht 192 gram, gewicht bij vertrek 2060 gram. Grazia blijft bij mama Carice wonen ;o)
4-9-2016: Vandaag trok ons zesde G-pupje Gentle "Bowzer" de wijde wereld in met zijn nieuwe familie. Hij gaat bij Dennis & Ilse wonen. Ook van Gentle kregen wij al snel (p)updates, met foto's en hij is al helemaal thuis, zo leuk om te zien ;o) Bedankt lieve Dennis en Ilse voor het liefdevolle thuis dat jullie onze lieve Gentle geven, heel veel geluk en plezier met Bowzer!
  4-9-2016: Mondina's Unique Gentle 8 weekjes jong, geboortegewicht 172 gram, gewicht bij vertrek 2780 gram ;o)
3-9-2016: Vandaag een pittige dag voor ons...Ons vierde en vijfde G-pupje trokken de wijde wereld in met hun nieuwe families.
's Morgens werd Ginny "Olly" opgehaald door Liesbeth, Nora en Eric. Al snel volgde een (p)update en foto van Olly in haar nieuwe thuis! Bedankt lieve Liesbeth, Nora en Eric voor het liefdevolle thuis dat jullie onze lieve Ginny geven, heel veel geluk en plezier met Olly!
  3-9-2016: Mondina's Unique Ginny 8 weekjes jong, geboortegewicht 206 gram, gewicht bij vertrek 2100 gram ;o)

's Avonds werd Galice "Lucky" opgehaald door Marcel, Wendy & Cas. Al snel volgden (p)updates, foto's en filmpjes van Lucky in haar nieuwe thuis! Bedankt lieve Marcel, Wendy en Cas voor het liefdevolle thuis dat jullie onze lieve Galice geven, heel veel geluk en plezier met Lucky!
  3-9-2016: Mondina's Unique Galice 8 weekjes jong, geboortegewicht 206 gram, gewicht bij vertrek 2310 gram ;o)
2-9-2016: Vandaag trok ons derde G-pupje Gino "Chico" de wijde wereld in met zijn nieuwe familie. Hij gaat bij Gary, Patricia & Femke wonen. Ook van Chico kregen wij al snel (p)updates, met foto's en hij is al helemaal thuis, super om te zien ;o) Bedankt lieve Gary, Patricia & Femke voor het liefdevolle thuis dat jullie onze lieve Gino geven, heel veel geluk en plezier met Chico!
  2-9-2016: Mondina's Unique Gino 8 weekjes jong, geboortegewicht 240 gram, gewicht bij vertrek 3140 gram ;o)
1-9-2016: Vandaag trok ons tweede G-pupje George "Cooper" de wijde wereld in met zijn nieuwe familie. Hij gaat bij Hans en Petra en Franse Bulldog "Buddha" wonen. Ook van Cooper kregen wij al snel (p)updates, met foto's en filmpjes en hij is al helemaal thuis, prachtig om te zien ;o) Bedankt lieve Hans en Petra voor het liefdevolle thuis dat jullie onze lieve George geven, heel veel geluk en plezier met Cooper!
  1-9-2016: Mondina's Unique George 8 weekjes jong, geboortegewicht 226 gram, gewicht bij vertrek 2520 gram ;o)
31-8-2016: Vandaag trok ook ons eerste G-pupje Gylana "Sammie" de wijde wereld in met haar nieuwe familie. Zij gaat bij Sieto, Mayke, Roemer en Morris wonen. Wat valt het altijd weer zwaar om je kleintjes 'los' te moeten laten, gelukkig kregen wij al snel een (p)update van Sammie, met foto's en filmpjes en zij is al helemaal thuis, prachtig om te zien ;o) Bedankt lieve Sieto, Mayke, Roemer en Morris voor het liefdevolle thuis dat jullie onze lieve kleine Gylana geven, heel veel geluk en plezier met Sammie!
  31-8-2016: Mondina's Unique Gylana 8 weekjes jong, geboortegewicht 166 gram, gewicht bij vertrek 1840 gram ;o)

31-8-2016: Vandaag stond de 2e gezondheidsverklaring op het programma van de G-tjes. Marijke en ik hadden alle pups verdeeld in 2 transportboxen en de autorit verliep rustig en kalm. Dierenarts Jeroen heeft alle pups van top tot teen bekeken en wederom gezond verklaard, hij was zeer tevreden en wij ook! Bij Gino was inmiddels 1 testikel ingedaald en George had ze nog verstopt. Thuis renden alle pups gelijk de boxen uit om nog even lekker te keten in de woonkamer en in de tuin ;o)
  31-8-2016: Mondina's Unique G-tjes op bezoek bij dierenarts Jeroen voor de 2e gezondheidsverklaring
30-8-2016: Vandaag zijn de G-tjes 8 weekjes jong. Wat een heerlijk nest is dit, zo blij, zo vrolijk en klaar voor nieuwe uitdagingen. Marijke en ik zijn vandaag met George en Gylana op stap geweest. Wij hebben de straat op en neer gelopen en met de pups op onze arm langs de drukke N201 gelopen om een rondje winkelcentrum te doen. Wij hadden veel bekijks ;o) De pups deden het super, af en toe even onder de indruk, maar veelal open en vrij kijken zij de wijde wereld in, klaar voor hun toekomst bij hun nieuwe familie!

29-8-2016: Wat vliegt de tijd...morgen zijn onze lieve kleine G-tjes alweer 8 weken...Carice is enorm opgeknapt en zit boordevol energie en speelt en rent heel graag met al haar pups, zo mooi! Wat een ongelofelijk energiek en blij nest is dit! 's Morgens staan zij allemaal al te piepen en te trappelen om opgetild te worden om buiten te poepen en plassen en daarna breekt het speeluurtje aan ;o) Dan rennen zij door de woonkamer met elkaar, vaak vergezeld door onze volwassen Bostons. Wat een prachtig gezicht om al die vrolijke Bostonpups door het huis te zien huppelen en het geluid van die trippelende kleine hondenpootjes, heerlijk gewoon ;o) Alle pups hebben al gelopen met een tuigje om en ook dit ging bij allen prima. Ook in deze week hebben de pups zeer veel bezoek gehad van hun toekomstige 'ouders', onze familie, vrienden, buren en hun kinderen. De pups kunnen geen genoeg krijgen van alle aandacht en willen steeds meer ontdekken en onderzoeken. De pups zijn er klaar voor om de wereld in te trekken, nu ik moet ik er nog klaar voor zijn om hen 'los' te laten...

23-8-2016: De G-pupjes zijn 7 weekjes !!!!!!! In deze week hebben zij weer nieuwe avonturen beleeft. Op 17-8 kwam dierenarts Kirsten op visite om alle pups te controleren en te vaccineren. Alle pups zijn van top tot teen bekeken en gezond verklaard. Wederom ondergingen zij het prikje zonder piepen, wat een kleine kanjers zijn het toch allemaal! Ook in deze week zijn de pups veelvuldig verwend met bezoek van familie, vrienden en de toekomstige puppyouders. Het is een zeer energiek nest; kort slapen, spelen, stoeien, keffen en zij zijn heel graag buiten. Op 19-8 zijn wij met alle pups op visite gegaan bij mijn ouders. Zij wonen in Amsterdam en het ritje van ruim een half uur vonden de kleintjes spannend, maar verder waren zij niet angstig. Mijn broer, schoonzus en hun dochters kwamen ook nog even knuffelen en daarna hebben de pups allemaal liggen slapen in een voor hen 'vreemde' omgeving. De rit terug verliep ook prima en eenmaal thuis gingen zij daar vrolijk verder met hun puppy activiteiten ;o) In deze week liep het weer ook zeer uiteen...De pups zijn al gewend dat zodra zij goed wakker zijn wij hen naar buiten zetten voor hun plasje en/of poepje...Dit hebben zij inmiddels ook al een aantal keren in de regen moeten doen. Later in de week volgde het andere uiterste...zeer warm en heel veel zon. De pups gebruikten nu de waterbak als badje en wij hadden dan ook een schaal met water gevuld en Gylana was de eerste die er heerlijk doorheen liep. Alle pups hebben al aan halsband en lijn gelopen op de kunstgras speelplaats van onze volwassen Bostons en zij gaan graag mee op ontdekkingsreis. Wij zijn nu ook begonnen met het oefenen met de pups met een tuigje.
  19-8-2016: Mondina's Unique G-nest gaat 'stappen' in Amsterdam ;o)
  23-8-2016: Mondina's Unique Galice (teefje) 7 weekjes jong ;0), haar roepnaam wordt "Lucky"
  23-8-2016: Mondina's Unique Grazia-Carice (teefje) 7 weekjes jong ;0), haar roepnaam wordt "Grazia"
  23-8-2016: Mondina's Unique Ginny (teefje) 7 weekjes jong ;0), haar roepnaam wordt "Olly"
  23-8-2016: Mondina's Unique Gylana (teefje) 7 weekjes jong ;0), haar roepnaam wordt "Sammie"
  23-8-2016: Mondina's Unique George (reutje) 7 weekjes jong ;0), zijn roepnaam wordt "Cooper"
  23-8-2016: Mondina's Unique Gino (reutje) 7 weekjes jong ;0), zijn roepnaam wordt "Chico"
  23-8-2016: Mondina's Unique Gentle (reutje) 7 weekjes jong ;0), zijn roepnaam wordt "Bowzer"

16-8-2016: De G-pupjes zijn 6 weekjes !!!!!! In deze week ging het steeds beter met Carice. Zij wil haar pups echt niet meer zogen en het is de pups nog maar een paar keer gelukt om mama toch nog te 'vangen' en haar over te halen om toch nog even bij haar te drinken. Zij wil heel graag met haar pups spelen en als de puppyren open gaat en alle pups de woonkamer in rennen is het een dolle boel. Elize is superlief en voorzichtig met de pups, oma Bayra speelt graag met de pups maar leert hen ook grenzen, net als opa Kayos. Duchess en Freya worden snel te dol met de pups, dus die zijn er altijd maar even kort bij. Ook deze week hebben de pups kunnen genieten van veel bezoek en zij hebben weer genoten van alle aandacht. Op onze trouwdag 13-8 zijn de pups voor het eerst in de buitenren geweest, alle pups waren gelijk nieuwsgierig, gelukkig totaal niet onder de indruk van hun nieuwe omgeving en gingen gelijk de buitenwereld speels verkennen. Zo mooi om te zien! Ook hebben de pups dagelijks even hun halsbandjes om, dit gaat gepaard met wat gekrabbel aan de band, wat piepen en wat schuren, maar gelukkig geen zwaar protest. Alle pups drinken nu ook uit de waterbak en hebben goed door dat zij met hun tong water kunnen scheppen. Op 15-8 kwam de identificeerder van de Raad van Beheer ons G-nest controleren en voorzien van een transponder (chip). Alle pups doorstonden dit zonder drama, het is toch best een dikke naald waarmee de transponder wordt ingebracht...Nu zijn officieel de stamboomnamen aan de pups gekoppeld. Vandaag heb ik ook weer de pups ontwormt, wederom met pasta en al binnen een half uur spoot bij Gino de poep eruit, dit ging bij alle pups achter elkaar door met een pauze van een paar uur en toen weer spuitpoep... zo sneu...Tegen de avond kwamen de eerste normale vaste staafjes en ik was weer d(r)olgelukkig ;o) De pups eten, op Grazia na die is nog niet heel erg enthousiast, allemaal goed hun vleesmaaltijden. Wij zijn ook begonnen met de pups, die soms om beurten wakker worden, gelijk buiten te zetten voor hun plas en/of poepje. Echt super als zij dit doen en wij belonen hen dan uitbundig, volgens mij is straks door ons enthousiasme de hele buurt zindelijk ;o)
  16-8-2016: Mondina's Unique Galice (teefje) 6 weekjes jong ;0)
  16-8-2016: Mondina's Unique Grazia-Carice (teefje) 6 weekjes jong ;0)
  16-8-2016: Mondina's Unique Ginny (teefje) 6 weekjes jong ;0)
  16-8-2016: Mondina's Unique Gylana (teefje) 6 weekjes jong ;0)
  16-8-2016: Mondina's Unique George (reutje) 6 weekjes jong ;0)
  16-8-2016: Mondina's Unique Gino (reutje) 6 weekjes jong ;0)
  16-8-2016: Mondina's Unique Gentle (reutje) 6 weekjes jong ;0)

9-8-2016: De G-pupjes zijn 5 weekjes !!!!! Het is de eerste dagen na de eclampsie van Carice nog even spannend geweest...Blijft zij stabiel? Heb ik de pups niet te veel laten drinken? Eet Carice voldoende? Gelukkig bleef Carice stabiel en ging alles goed als de pups 's morgens en 's avonds eerst de 4 teefjes aan 1 tepelrij dronken en 1,5 uur later de heren aan de andere tepelrij en gelijk daarna Carice 20 ml volle melk gegeven en gelukkig at zij na het zogen telkens goed. Tussendoor krijgen de pups pap van geitenmelk met rijstebloem en vleespap aangelengd met water en rijstebloem. Vandaag ook de werpkist verwijderd, de pups liggen nu in de puppyren en de ruimte om te spelen is ook groter gemaakt. Het zijn allemaal actieve, speelse en nieuwsgierige pups, ze staan steeds meer neus aan neus aan het hek met de andere Bostons. Op 11-8 hebben wij voor het eerst alle pups los in de woonkamer samen met Carice en oma Bayra gehad. Het was een vrolijke, dolle boel en mama Carice genoot volop dat zij met haar pups kon spelen zonder dat zij door haar pups alleen maar als melkfabriek wordt gezien. Oma Bayra deed het ook weer super, zij kan geen genoeg krijgen van het spelen met het puppenspul ;o) De pups zijn steeds beter vlees aan het eten, fijn voor Carice want de tandjes van de pups zijn al goed doorgekomen...De pups hebben weer veel bezoek gehad en zij genieten volop van alle aandacht die zij krijgen ;o) Marijke en ik zijn weer druk geweest met foto's maken, dat is een hele klus met die beweeglijke kleintjes en vergt veel geduld ;0) Bedankt Marijke!
  9-8-2016: Mondina's Unique Galice (teefje) 5 weekjes jong ;0)
  9-8-2016: Mondina's Unique Grazia-Carice (teefje) 5 weekjes jong ;0)
  9-8-2016: Mondina's Unique Ginny (teefje) 5 weekjes jong ;0)
  9-8-2016: Mondina's Unique Gylana (teefje) 5 weekjes jong ;0)
  9-8-2016: Mondina's Unique George (reutje) 5 weekjes jong ;0)
  9-8-2016: Mondina's Unique Gino (reutje) 5 weekjes jong ;0)
  9-8-2016: Mondina's Unique Gentle (reutje) 5 weekjes jong ;0)

2-8-2016: Vandaag zijn de G-pupjes 4 weekjes jong !!!! Het is een turbulente week geweest...De pups ontwikkelen zich goed; elke dag lopen zij beter, hun spel met elkaar en met de speeltjes wordt uitgebreider, ze keffen en grommen zo nu en dan (het bewijs dat het toch echt Bostons zijn en geen cavia's...) en slapen heeeel veeeel. Op 27 juli hebben alle pups hun eerste hapjes vleespap gegeten en vanaf die dag meerdere keren per dag. Het is af en toe een hele smeerboel, dan gaan zij ineens spelen en jawel...natuurlijk of door de voerbakjes of erin ;o) Ook het waterbakje zorgt voor de nodige badderpartijtjes ;o) Helaas ging het op 1 augustus helemaal mis met Carice...rond 19.00 uur werd zij misselijk en braakte al haar vlees eruit...niet veel later begon zij wankel te staan en te lopen. 19.30 uur dierenarts gebeld. Ik uitte mijn angst voor eclampsie (acuut calciumtekort en indien niet tijdig of juist behandeld dodelijk binnen 8-12 uur...) Hij vond de symptomen die ik omschreef niet helemaal passen bij deze aandoening...Ik mocht haar iets geven tegen de misselijkheid, maar dit kwam er met een kwartier ook uit. Weer overleg met de dierenarts en om 20.30 uur afgesproken op de praktijk om toch de calciumwaarde in het bloed te bepalen...deze was zo laag dat het niet te meten was...De dierenarts benadrukte dat het heel goed was dat ik hem gebeld had. Carice verslechterde snel...direct onderhuids en in de spier calcium gespoten en nu zou Carice met een uur duidelijk moeten verbeteren. Gelijk met de dierenarts een vervolgafspraak voor controle gemaakt om 2.00 uur 's nachts...Carice was zo slap geworden dat zij niet meer kon staan...Het duurde iets langer, maar de verbetering kwam....Toen Ruud koekjes uitdeelde aan de andere Bostons stond Carice op...wel wankel maar ze stond en was weer alert...en zij nam zelfs een koekje aan...Pfffff...gelukkig...Om 2.00 uur 's nachts kon Carice lopend mee en bij de dierenarts weer bloed af laten nemen, haar waarde was duidelijk gestegen naar 1,72 maar nog veel te laag (moet 2,5 of hoger zijn), dus weer onderhuids calcium ingespoten. Carice mocht haar pups niet voeden en zij hebben het dan ook moeten doen met de vleespap en die ging er goed in! 8.15 uur weer met Carice voor controle, de waarde was nu 2,02...nog te laag dus weer onderhuids calcium ingespoten...Carice kon gelukkig weer eten en drinken binnen houden en om 18.00 uur nogmaals controle... nu zat het op 2,17 dus weer onderhuids ingespoten. Afgesproken met de dierenarts dat Carice kort haar pups mag voeden en minder vaak op de dag. Ik let heel goed op de geringste gedragswijziging...Belangrijk is dat Carice goed blijft eten en drinken en haar pups haar niet leeg kunnen tanken. Het blijft nog even spannend de komende week om de melkgift zo rustig mogelijk af te bouwen omdat er anders weer kans bestaat op uierontsteking...Voor Carice is het belangrijk dat de pupjes steeds meer over gaan op vlees...De pups vermaken zich uitstekend met elkaar en lijken hun moeder niet zo erg te missen...De pups zijn vandaag ook ontwormt en jawel dat gaat weer gepaard met de spuitpoep en veel kramp...zo sneu voor de pupjes...
  2-8-2016: Mondina's Unique Galice (teefje) 4 weekjes jong ;0)
  2-8-2016: Mondina's Unique Grazia-Carice (teefje) 4 weekjes jong ;0)
  2-8-2016: Mondina's Unique Ginny (teefje) 4 weekjes jong ;0)
  2-8-2016: Mondina's Unique Gylana (teefje) 4 weekjes jong ;0)
  2-8-2016: Mondina's Unique George (reutje) 4 weekjes jong ;0)
  2-8-2016: Mondina's Unique Gino (reutje) 4 weekjes jong ;0)
  2-8-2016: Mondina's Unique Gentle (reutje) 4 weekjes jong ;0)

26-7-2016: Vandaag zijn de G-pupjes 3 weekjes jong! Ook deze week zijn de pupjes weer flink gegroeid. Ze drinken nu minder frequent, maar als zij drinken, tanken zij mama Carice ook heel snel leeg...Dit vergt enorm veel energie en kracht van Carice. Zij is echt een topsporter en ik moet zorgen dat alle voorzieningen perfect voor haar geregeld zijn ;o) Zij moet heel veel voeding binnen krijgen wat neerkomt op meer dan 1000 gram vlees per dag en dit kan zij in geringe porties verwerken, dus om de 3 uur staat de wekker...ook 's nachts. Bij de pups zijn de oortjes inmiddels ook open en je ziet dat ze nu ook op geluid reageren. Alle pupjes kunnen al staan en Gino loopt op dit moment het beste van allemaal. De pups hebben hun fitness programma weer uitgebreid; zij doen nu aan bekschermen, stoeien met elkaar, speeltjes optillen en de nodige pasjes lopen. Zo mooi om te zien dat er elke dag weer een nieuwe ontwikkeling plaats vindt.
  26-7-2016: Mondina's Unique Galice (teefje) 3 weekjes jong ;0)
  26-7-2016: Mondina's Unique Grazia-Carice (teefje) 3 weekjes jong ;0)
  26-7-2016: Mondina's Unique Ginny (teefje) 3 weekjes jong ;0)
  26-7-2016: Mondina's Unique Gylana (teefje) 3 weekjes jong ;0)
  26-7-2016: Mondina's Unique George (reutje) 3 weekjes jong ;0)
  26-7-2016: Mondina's Unique Gino (reutje) 3 weekjes jong ;0)
  26-7-2016: Mondina's Unique Gentle (reutje) 3 weekjes jong ;0)

19-7-2016: Vandaag zijn de G-pupjes 2 weekjes jong! De pupjes zijn in deze week allemaal flink gegroeid, mama Carice maakt slagroom denken wij ;0) Op Gentle na hebben alle pupjes hun oogjes geopend en daarmee is ook weer een nieuwe fase aangebroken. Het proberen te zitten, te staan en te lopen. Dit gaat gepaard met de nodige Bambi-op-het-ijs momenten waarbij de pupjes soms na een sta-poging met gestrekte beentjes weer plat op hun buikjes belanden. Dit houdt hen niet tegen om door te zetten, echt prachtig om te zien. Nu zij de leeftijd van 2 weken hebben bereikt is het tijd voor de eerste ontworming...Onder de fotootjes van alle pups een foto die echt weergeeft hoe lekker de pups dit vinden...
  19-7-2016: Mondina's Unique Galice (teefje) 2 weekjes jong ;0)

  19-7-2016: Mondina's Unique (teefje) 2 weekjes jong ;0)

  19-7-2016: Mondina's Unique Ginny (teefje) 2 weekjes jong ;0)

  19-7-2016: Mondina's Unique Gylana (teefje) 2 weekjes jong ;0)

  19-7-2016: Mondina's Unique Gentle (reutje) 2 weekjes jong ;0)

  19-7-2016: Mondina's Unique George (reutje) 2 weekjes jong ;0)

  19-7-2016: Mondina's Unique Gino (reutje) 2 weekjes jong ;0)

19-7-2016: G-nest 2 weekjes jong, tijd voor de 1e ontworming...JamJam ;o)

17-7-2016: Vanmorgen hadden Grazia, Gylana en Galice hun oogjes al een beetje open...Gylana het meest en Galice en Grazia gluren nog een beetje door kiertjes naar de wereld om hen heen ;o) De heren houden hun oogjes nog gesloten, maar zullen eerdaags wel volgen net als Ginny. Carice doet het goed, zij eet steeds meer...de afgelopen 2 dagen kwam zij al boven de 1.000 gram vlees in 24 uur, terwijl zij normaal tussen de 240-260 gram per dag eet. Ze gaat wijs om met haar energie; veel slapen, kort spelen met haar bot of de andere Bostons, even zonnen en dan weer veel slapen. Dit alles om aan de melkvraag van de pupjes, die steeds groter wordt, te kunnen voldoen. 15-7-2016 met Carice naar dierenarts Kirsten voor de wondcontrole en het verwijderen van de hechtingen. Carice vond het heel vreemd om even op stap te gaan met de auto zonder haar pups. Alles zag er prima uit en Carice was duidelijk opgelucht toen zij weer thuis bij haar pupjes was. Carice lijkt nu steeds meer op een wandelende uier, 7 pups vragen veel van haar...

  17-7-2016: Mondina's Unique Grazia-Carice, 1 van de 3 teefjes die hun oogjes al hebben geopend ;0)


12-7-2016: Vandaag zijn de G-pupjes 1 weekje jong! Ze nemen elke dag goed toe in gewicht en ook het fitness programma is inmiddels uitgebreid met push-ups en steeds meer loopkruipen. Verder slapen, slapen en nog eens slapen de pups...dit is heel goed want slapen is ook groeien ;0) Carice gaat inmiddels weer helemaal goed wat eetlust betreft, elke dag lust zij meer en meer...Carice is zeer zorgzaam voor haar kleintjes, prachtig om te zien. Wij genieten met volle teugen van mama en pups ;o)  Marijke bedankt voor de mooie foto's!

  12-7-2016: Mondina's Unique Galice (teefje) 1 weekje jong ;0)

  12-7-2016: Mondina's Unique Grazia-Carice (teefje) 1 weekje jong ;0)

  12-7-2016: Mondina's Unique Ginny (teefje) 1 weekje jong ;0)

  12-7-2016: Mondina's Unique Gylana (teefje) 1 weekje jong ;0)

  12-7-2016: Mondina's Unique Gentle (reutje) 1 weekje jong ;0)

  12-7-2016: Mondina's Unique George (reutje) 1 weekje jong ;0)

  12-7-2016: Mondina's Unique Gino (reutje) 1 weekje jong ;0)

 
10-7-2016: G-nest 5 daagjes jong ;o)
 
 
10-7-2016: 5e dag G-pupjes. De pupjes vullen hun uren met slapen, drinken, rek-en strek oefeningen, in alle standen in slaap vallen en heel veel liefde van mama Carice. Helaas ging het 9 juli niet goed met Carice...in de nacht verloor zij haar nu oh zo belangrijke eetlust...spugen...diarree en heel veel jeuk...overleg gehad met de dierenarts en besloten de medicatie van Carice gelijk stop te zetten...zij heeft waarschijnlijk last van bijwerkingen...Carice in de loop van de dag goed geobserveerd en heel geleidelijk verbeterde haar situatie. Ondanks het feit dat zij zich helemaal niet happy voelde, bleef zij haar pups tot in de puntjes verzorgen...wat een moederinstinct, echt ontroerend om dit te zien...Tegen de middag kwam haar eetlust terug en begon zij weer met haar speelbot te verstoppen en lekker rollen in de zon op de momentjes dat zij even bij haar pups weg was...Inmiddels gaat het weer goed met Carice, pfffff was toch even schrikken...

8-7-2016: 3e dag G-pupjes. De kleintjes zijn vandaag 3 daagjes jong. In de tussentijd zijn alle dametjes en heertjes al goed gegroeid, mama Carice is weer supermama. Zodra ze een piepje uit de werpkist hoort dan is zij gelijk bij haar pups om te kijken wat er loos is. Ze wast, ze zoogt, speelt kruik wanneer haar kleintjes maar willen. Carice geniet met volle teugen van de momentjes dat zij buiten is. Lekker snuffelen, weer spelen met haar speelbot, rollen in de zon...maar dan weer snel terug naar haar pupjes ;o) De andere roedelgenoten moeten nog op afstand blijven van Carice en dat doen zij dan ook. Carice heeft veel vlees nodig om melk te kunnen maken voor haar kleintjes, ik slaap in de woonkamer op de bank, dat als Carice of de kleintjes mij nodig hebben ik er gelijk voor ze kan zijn ;o) 's Nachts staat om de 2 uur mijn wekker om Carice te voeden...Vandaag hebben Ruud & ik geboorte aangifte gedaan bij de Raad van Beheer. De stamboomnamen van de heren worden Mondina's Unique George, Gino en Gentle en voor de dames Mondina's Unique Grazia-Carice, Gylana, Galice en Ginny.

5-7-2016: 60e dag na de dekkingen. Carice heeft een enorm onrustige nacht gehad...dan weer op bed, van bed, wat drinken, hijgen, zwaarder hijgen, niet kunnen liggen, hier graven, daar graven, hier zitten, daar zitten, dan weer staan...Rond 2.30 uur wilde Carice naar buiten...geplast, gepoept, ik ben beneden gebleven met Carice, samen in de woonkamer afwachten wat komen gaat en hoe...de onrust ging in de woonkamer verder...5.20 uur Carice temperatuur 36,5. Zij ging de ochtend verder met zich legen; dan weer plassen, dan weer poepen, voor eten loopt zij nu echt weg...In ene stopte de onrust en heeft zij een uurtje liggen slapen. 8.40 uur Carice weer wakker en intensiever hijgen, ook heeft zij een andere blik in haar ogen. 9.25 uur hing er een lichtgroen drupje aan haar vulva en later volgde meer groene spinaziekleurige afscheiding. Ondertussen overleg gehad met de dierenartsenpraktijk. Na het zien van deze afscheiding moet de bevalling tussen 1 a 2 uur beginnen...10.25 uur zagen wij de eerste goed waarneembare wee, Carice wilde weer naar buiten om te poepen en tijdens het persen verscheen de vruchtblaas, verdere weeën bleven uit...overleg gehad met de dierenarts en besloten Carice tot 12.15 uur de tijd te geven om de weeën op gang te laten komen...er kwamen er nog 4 kort op elkaar, maar daarna niets meer...Besloten is toen om in te gaan grijpen. Marco & Marijke gingen mee naar de praktijk om te assisteren met het droogwrijven van de pups en tussen 12.30-14.30 uur is Carice verlost van haar pups...tot onze grote verbazing bleek Carice 7 pups bij zich te dragen...geen wonder dat dit haar dwars heeft gezeten de laatste dagen...Carice is weer moeder geworden en wel van 4 teefjes en 3 reutjes, ze zijn echt prachtig en wij zijn supertrots op onze Carice. Eenmaal thuis, was Carice al vlot weer op de been. Zij ging binnen 2 uur al plassen, poepen, drinken (veel drinken), de pups wassen en zogen en...eten...wij zijn dolgelukkig en genieten met volle teugen van Carice en haar prachtige pups...nu hopen dat alles goed blijft gaan en dat zij gezond en wel op mogen groeien...

4-7-2016: 59e dag na de dekkingen. Tot 1.50 uur heeft Carice alleen maar gezeten of gestaan, liggen wilde zij niet, temperatuur 36,9 verder niet hijgen, graven, rillen of andere tekenen dat de bevalling zou kunnen gaan beginnen...2.10 uur heeft Carice wat gedronken en wat gesnackt. 2.10 uur ging Carice eindelijk liggen en heeft zij tot de wekker van 6.30 uur geslapen. Poepen gaat gelukkig ook vanmorgen weer zonder laxeermiddel toegediend te hebben. 7.15 uur anti-braakmiddel weer gegeven en haar temperatuur was weer 37,4. Vanmorgen wilde Carice alleen maar een kipknots, haar vlees liet zij staan...Carice haar buik is hard en er is overal leven te zien en te voelen, alles gaat zwaar...en ze kreunt veel...het zit haar behoorlijk in de weg...Vandaag belde de dierenarts dat zij nogmaals de röntgenfoto hadden bekeken en dat zij denken dat het 5 of 6 pups zijn...Carice wilde ondanks de medicijnen om misselijkheid tegen te gaan niet echt meer eten, in totaal over de hele dag 240 gram vlees gegeten,  snoepen deed zij nog wel ;o) Vandaag woog zij 10.760 kilo en rond 18.30 uur was haar temperatuur gezakt naar 36,8/9 en rond 22.00 uur naar 36,6...Rond 22.30 uur gingen wij slapen en Carice ging mee, maar kon geen rust vinden, dan op bed, dan op het koele laminaat, dan in haar mand graven en rond 23.00 uur begon zij licht te hijgen. Haar ademhaling zit hoog en sneller dan normaal...het lijkt erop dat de bevalling aanstaande is...

3-7-2016: 58e dag na de dekkingen. 3.15 uur hoorde ik Carice veel smakken en slikken; zij wilde niet drinken of eten. Gelijk het anti-braakmiddel weer toegediend. 3.35 uur hoorde ik haar drinken en even later ging zij weer slapen. Zij was vanmorgen fit wakker, gelijk wat rollen en een uitbundige begroeting van Ruud op bed. Ik moest haar wel weer verleiden met wat lekkers op haar eten (gekookte kip en hondensalami) en over de hele dag heeft zij goed haar kleine porties gegeten, in totaal 505 gram vlees. Vandaag Carice ook weer gewogen 10.470 kilogram, dus weer goed aangekomen na haar dip op 28-6-2016 van 9.640 kilo, terwijl zij de dag daarvoor nog 9.980 kilo woog. Haar temperatuur was op de dag rond de 37,3/4 en om 22.30 uur 37,1. Om 23.00 uur nogmaals gemeten en nu 37,4. Carice wilde zelf de trap oplopen, maar na de 4e trede kwam zij niet meer verder...uiteraard heb ik haar weer naar boven gedragen.

2-7-2016: 57e dag na de dekkingen. Vannacht om 4.20 uur de wekker gezet om Carice weer een portie vlees aan te bieden (zij moet nog steeds aansterken). Dit ging met smaak naar binnen. 's Morgens was zij niet vlot, wilde niet eten, maar kregen haar zover door haar te verleiden met een kipknots; haar favoriete snack. Daarna ging het eten ook weer goed. Weer een dosis laxeermiddel toegediend en vandaag slaan wij het anti-braakmiddel over om te kijken of zij nu zonder kan...Over de hele dag heeft zij goed gegeten, in totaal 475 gram vlees over de hele dag. en was zij ook graag weer even buiten om te zonnen, lekker in de tuin op haar rug en zij te kroelen en was zij vaak in de weer met haar speelbot. In tegenstelling tot de voorgaande dagen kan zij nu direct na het eten liggen. Ook heeft zij 3 x gepoept. Haar temperatuur lag tussen de 37,4 en 37,6.

1-7-2016: 56e dag na de dekkingen. Vandaag is bij Carice een röntgenfoto gemaakt, de dierenarts kon zeker 4 pups onderscheiden en vermoedt dat er waarschijnlijk nog een 5e pup te zien is. Alleen zat er een hele bal ontlasting voor, dus helemaal duidelijk hoeveel pupjes Carice bij zich draagt is het nog niet...Carice heeft sinds 28 juni 's avonds niet meer gepoept, dus krijgt zij nu ook een mild laxeermiddel om haar te helpen haar ontlasting kwijt te raken...Over de hele dag heeft Carice goed gegeten, in totaal 445 gram in kleine beetjes. Haar temperatuur lag de hele dag om en de bij de 37,4. Rond 0.50 uur 's avonds was het zover...Carice kon eindelijk weer poepen...Carice en wij zijn d(r)olgelukkig ;o)

30-6-2016: 55e dag na de dekkingen, Carice voelt zich nog steeds propvol, maar is duidelijk opgeknapt. Zij is ook weer wat actiever, liep ook weer met haar speelbot en er kon ook af en toe een drafje vanaf ;o) Net als gisteren over de hele dag om de 1,5 a 2 uur kleine beetjes eten gegeven. 's Avonds heb ik Carice de trap op gedragen, het lukt haar echt niet meer...

29-6-2016: 54e dag na de dekkingen, Carice wilde nog steeds niet eten...ik heb wat gekookte kabeljauw in haar bekje gestopt en na een uurtje begon zij zelf wat te eten...wij zijn zooooo blij! Over de hele dag om de 2 uur klein beetje voer aangeboden en dit gaat en blijft erin. Zo zijn wij de hele dag bezig geweest met Carice te voeden, ze kan gelukkig weer op haar buik en zij liggen dus zij heeft eigenlijk de hele dag geslapen...De pups gaan flink tekeer in haar buik en het verbaast mij dan ook niets dat dit de oorzaak is van haar misselijkheid...

28-6-2016: 53e dag na de dekkingen: Gisteren overdag voelde Carice zich weer goed; zij was weer met haar bot aan het spelen en heeft om de 3 uur 70/80 gram vlees met smaak gegeten en dit hield zij ook binnen. Om 22.00 uur haar laatste portie voor de dag gegeven, maar vanmorgen om 5.00 uur was zij weer aan het spugen, dit keer slijm met gal...Gelijk 40 gram vlees gegeven en als dit erin zou blijven om 7.00 uur nog 40 gram. Helaas kwam dit er om 8.00 uur allemaal uit en om 9.00 uur heeft zij weer slijm en gal gespuugd...het is heel sneu om haar zo te zien zwoegen...Haar temperatuur is gelukkig al dagen prima, zo rond de 37,9. Straks maar wat kipfilet proberen...Carice kon echt niets binnen houden, geen eten en zelfs geen water...Bij de dierenarts is zij grondig onderzocht en hij denkt dat de pup(s) de boel inwendig in de verdrukking brengen. Carice heeft een anti-braak medicatie toegediend gekregen. Echter duurde het tot de volgende ochtend tot haar maag eindelijk tot rust kwam. Ze is de hele nacht onrustig geweest, smakken, slikken, speekselen, maar gelukkig dronk zij wel weer en bleef dit binnen...Het viel op als Carice een poosje zat dat de tekenen van misselijkheid afnamen, zij kon eigenlijk niet liggen of staan, ze is echt enorm vermoeid door dit euvel :o(

27-6-2016: In de nacht van 24/25 juni heeft Carice veel helder slijm gebraakt, ze was echt van slag. Zij kreunt veel, zeker als je haar buik aanraakt. Zij heeft het er zwaar mee... Gelukkig heeft zij over de hele dag en avond goed gegeten, zij krijgt nu 50 % meer voeding en dit is er gelukkig allemaal in gebleven ;o) In de ochtend van 26 juni braakte zij weer helder slijm, zij wilde gelukkig wel haar ontbijt van 140 gram vlees eten en dit bleef er ook in. In haar buik zijn de bewegingen nu goed zichtbaar en ook te voelen, echt altijd weer heel bijzonder om te ervaren. Haar middag eten ging er ook goed in, echter kwam haar avondportie van 140 gram vlees er in delen uit...Carice voelde zich duidelijk niet happy...na een uurtje kwam zij tot rust en heeft zij heerlijk op de bank liggen snurken. 's Avonds 50 gram gekookte kipfilet gegeven en dit bleef erin. Carice slaapt bij ons in bed, zodat zij ons altijd wakker kan maken als er wat is. Rond 3.00 uur werd zij wakker en wilde zij drinken, ik heb haar gelijk 70 gram vlees gegeven en dit ging er goed in, daarna heeft zij weer heerlijk geslapen...gelukkig! Je maakt je dan wel zorgen als zoiets gebeurd...Vanaf nu ga ik haar eten verdelen over 5 porties van 84 gram over de hele dag en avond, in de hoop dat de 420 gram die zij nu nodig heeft erin blijft en haar maag die misschien in de verdrukking is van de pup(s), minder zwaar belast wordt...
24-6-2016: Vandaag is het 7 weken na de dekkingen van Carice. Vandaag hebben wij nog een lange wandeling met Carice gemaakt, maar zij wil niet echt meer... Dat doen wij dus voorlopig niet meer. De dracht tussen de 6e en 7e week is soepel verlopen. Carice at goed en was druk met haar favoriete speelbot te apporteren en verstoppen. Wel ging zij ruw spel met de andere Bostons uit de weg en ook slaapt zij meer dan de week daarvoor. Carice is nu 1280 gram gegroeid sinds de dekkingen en weegt nu 9.620 kg.

26-6-2016: Carice 7 weken drachtig ;o)

 
 
17-6-2016: Vandaag is het 6 weken na de dekkingen van Carice. Op de 39e dag hebben Ruud & ik voor het eerst leven in Carice buik gezien. Dit zijn kleine golfbewegingen en uitstulpingen die nu nog alleen zichtbaar zijn als Carice op haar zij ligt. Je moet heel goed kijken en veel geduld hebben, maar dan wordt al het wachten op een teken van leven wel beloond. Echt prachtig om te zien. Carice eet gelukkig 's morgens en 's avonds weer vol smaak haar bakje leeg, met de wandelingen is zij niet meer zo vlot als zij normaal is en zij slaapt steeds meer. Carice is nu 710 gram gegroeid sinds de dekkingen en weegt nu 9.150 kg.

17-6-2016: Carice 6 weken drachtig ;o)

 
 
8-6-2016: Het heeft even geduurd, maar sinds gisteren weten wij zeker dat Carice drachtig is...in de dagen daarvoor hadden wij al een klein beetje een vermoeden, maar inmiddels zijn in een paar dagen tijd alle kenmerken daar...Carice is waakser dan zij normaal al is, zij doet het allemaal wat rustiger aan, haar tepels zijn dikker en roze, 's morgens gaat haar ontbijt er minder makkelijk in, verliest bijna elke dag helder slijm uit haar vagina, is in gewicht 260 gram toegenomen sinds de dekkingen en zij krijgt al een klein buikje...superspannend allemaal weer ;0)

20-5-2016: Het is inmiddels 2 weken na de dekkingen en Carice is nog elke dag vrolijk, eet nog vol overgave haar bakje vlees leeg, speelt, rent, wandelt, haar gewicht is nog hetzelfde...kortom zij houdt het voorlopig nog even spannend of zij wel of niet drachtig is...Meestal kunnen wij wat meer zeggen vanaf 4 a 5 weken na de dekkingen...

Op 6 en 7 mei 2016 is in Duitsland onze Mondina's Unique Canessa-Carice gedekt door Dinner Jacket enjoy the Day "Joey"...Spannende tijden breken aan of Carice daadwerkelijk drachtig gaat worden...Ten tijde van de dekkingen was Carice haar gewicht 8.340 kg.

Het houden van en fokken van de Boston Terrier is mijn hobby.