Mondina's Unique H-nest

Ouders: Mondina's Unique Elize X Ch. Dinner Jacket and Enjoy the Day,  29/30-5-2017:...Hieronder ons H-nest verslag... ;0)

Inmiddels wonen alle pups op Helena-Elize na, zij blijft bij ons wonen, bij hun nieuwe families en wat is het toch fijn dat ik door mijn hobby weer zulke lieve en bijzondere mensen heb mogen leren kennen waar onze pups een liefdevol thuis hebben gevonden. Het is een ongelooflijk mooi avontuur geweest...Elize die zich niet zomaar wilde laten dekken, waardoor er twijfel was of wij wel op de juiste dag naar Duitsland waren afgereisd...Het uiteindelijk met een hoop geduld toch lukte...De dracht die eigenlijk zorgeloos verliep...En dan de bevalling die om 19.30 uur echt doorzette...nooit gedacht, maar enorm op gehoopt, een natuurlijke bevalling in de huiskamer in het bijzijn van mijn grote liefde mijn man Ruud, mijn lieve broer Marco en lieve vriendin en pleegmoeder van onze Bostons Marijke... Wat een belevenis en zo mooi dat Elize ons zo vertrouwde dat zij ons haar de hele bevalling door liet helpen en begeleiden...Denkende dat met de geboorte van 5 prachtige pups het klaar was, maar de weeŽn aan bleven houden en om 2.30 uur 's nachts de dierenarts aan de telefoon meldde dat dit naweeŽn waren en ik met een gerust hart kon gaan slapen...ik dit niet deed omdat ik er niet gerust op was...Er om 4.45 uur toch nog een schitterende pup levend en wel ter wereld kwam...De spannende momenten toen ook Elize symptomen van eclampsie had, maar wij dit gelukkig onder controle kregen. Wat was het schitterend om de pups te zien ontwikkelen, opgroeien en daar elke dag van mogen genieten ;o) Het bezoek van familie, vrienden en toekomstige pupfamilies was gezellig en leuk. Het moment dat je ziet en merkt dat de pups hun moeder Elize en ons niet meer nodig hebben en er klaar voor zijn om de volgende fase van hun leven in te gaan...Hun leven bij hun nieuwe families. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun, liefde, waardering, aandacht en cadeautjes die wij weer hebben mogen ontvangen, maar in het bijzonder onze Elize, onze prachtige, lieve, sterke Bostondame! Zij is bij ons geboren en nu zelf mama geworden, dankjewel lieve Elize dat ik dit avontuur met jou heb mogen beleven en dat jouw dochter Helena-Elize "MonDay" bij ons blijft wonen ;o)

20-08-2017: Verhuisdag van Haley. Op 16 augustus heeft Haley haar rondje winkelcentrum gedaan. Het zware verkeer op de brug vond zij wel een beetje spannend, maar op mijn arm voelde zij zich zeker genoeg om wel te blijven kijken naar al die vreemde voorbij razende objecten ;o) Ook Haley deed weer menig hart smelten en ook zij werd op knuffels getrakteerd. Het laatste stukje in de straat liep zij rustig mee om daarna als een blok in slaap te vallen naast haar zusje MonDay. Op 19 augustus zijn Haley en MonDay mee op stap geweest. Lekker uitwaaien en op visite bij mijn ouders die met de boot in Groet lagen. Ruud en ik hebben de meisjes veel gedragen tijdens de wandeling van 2 uur, die tijdens het dragen ook lekker lagen te slapen. De autoritten gingen voorbeeldig en dit was ook zo toen wij op 20 augustus Haley gingen brengen naar haar nieuwe familie. Ik heb haar lekker op schoot gehad en geknuffeld. Wij werden warm onthaald en Haley liefdevol ontvangen, even brak ik toen ik haar overdroeg aan Diana, maar dit was snel voorbij toen ik zag dat Haley gelijk op ontdekking in haar nieuwe thuis ging. Lieve Diana, Bart, Megan en Nadia, zo blij dat onze Haley, ook jullie Haley, bij jullie mag gaan wonen en bedankt voor alle (p)updates met foto's en filmpjes ;o)

  20-8-2017: Mondina's Unique Haley "Haley" gaat bij Diana, Bart, Megan en Nadia wonen ;o)

11-08-2017: Vandaag verhuist Handsome/Buddy. Op 10 augustus heeft Buddy zijn winkelcentrumtraining gehad. Lekker op mijn arm, wijs alles bekijken en observeren. Het passerende verkeer was soms even indrukwekkend, maar werd al snel weer vergeten toen er volop geknuffeld werd en mensen spontaan voor Buddy op de knieŽn gaan ;o) Het laatste stukje op straat liep Buddy vol zelfvertrouwen mee! 11 augustus om 11 uur kwamen Hennie en Bernadette om Buddy op te halen. Buddy komt samen te wonen met 3 katers en in overleg besloten dat wij later bij Buddy op visite gaan ;o) Bij vertrek hielden wij het allemaal niet droog, maar gelukkig kregen wij al snel foto's, filmpjes en (p)updates, zo blij mee! Hennie en Bernadette, bedankt dat jullie de adoptie-ouders van onze Handsome, jullie Buddy zijn! Op 26 augustus zijn wij op bezoek geweest bij Buddy met MonDay en zijn ook nog voor het eerst met onze kleine op het strand geweest ;o) Het is prachtig om te zien hoe liefdevol Buddy is opgenomen in zijn nieuwe familie!
  11-8-2017: Mondina's Unique Handsome "Buddy" gaat bij zijn adoptie-ouders Hennie & Bernadette wonen ;o)

08-08-2017: Verhuisdatum Heydar/Diesel...Op 6 augustus zijn wij nog een rondje winkelcentrum met hem gaan doen. Hij bekeek alles rustig en op zijn gemak vanaf mijn arm. Er passeerde zelfs een grote vrachtauto en trekker en hij bleef kalm, maar alert kijken. Tijdens het loopje in het winkelcentrum trok hij veel aandacht en werden wij getrakteerd op een glimlach en knuffels voor Diesel. Laatste stukje in de straat liep hij mooi mee aan de lijn en ook daar niet onder de indruk van passerende fietsers en auto's. 8 augustus was het zover, alle spulletjes van Diesel verzameld en op mijn schoot in zijn mandje richting Martine, Stefan, Sam en Josja. Wij werden warm ontvangen en Diesel wilde gelijk op ontdekkingstocht, Bronwyn de logeerhond was soms iets te enthousiast, maar na enige tijd werd het wat rustiger en kon Diesel gaan onderzoeken. Diesel mag bij Josja op de kamer slapen en ik weet zeker dat Diesel dat helemaal geweldig vindt. Toen Diesel in zijn bench in slaap was gevallen zijn wij stilletjes vertrokken. Mijn momentje had ik op de heenweg al gehad, toch weer even een traantje bij het idee van loslaten, maar een heerlijk gevoel van voldoening wanneer je ziet dat Diesel zo gewenst is en zo liefdevol in zijn nieuwe gezin wordt opgenomen...Lieve Martine, Stefan, Sam en Josja, bedankt dat jullie de baasjes zijn van onze Heydar, jullie Diesel en top dat ik nu (p)updates en foto's van jullie krijg ;o)
  8-8-2017: Mondina's Unique Heydar "Diesel" gaat bij Martine, Stefan, Sam en Josja wonen ;o)

31-07-2017: Hieperdepiep!!!!!!!!! De H-pups zijn 9 weekjes jong. Omdat er al vakanties geboekt waren blijven de meeste H-pups langer bij ons en dat betekende dus ook dat de 9-weken vaccinatie bij onze dierenarts Kirsten gepland stond. Dex woont in de buurt dus hij kwam ook op dezelfde afspraak zijn prikje halen. Wat waren alle pups weer stoer, geen piep en gewoon lekker je beloning eten tijdens het prikken. Op 29 juli zijn Ruud & ik op stap geweest met Gijs. Hij verhuist naar Hengelo, dus hebben wij een wat langer rondje met hem gedaan. Eerst met de auto naar het winkelcentrum in Uithoorn en daarna naar een tuincentrum in Aalsmeer. Hij deed het super in de auto, in een mandje op schoot en in de winkels op mijn arm. Gijs trok veel bekijks en werd veel geknuffeld door veel mensen. Hij genoot van alle aandacht. In de afgelopen week hebben wij met alle pups op straat aan de lijn gelopen en dat deden zij allemaal geweldig. Ook lekker los rennen en ravotten in de kennel met elkaar en de Bostonroedel vinden zij heerlijk. Prachtig om te zien! 1 augustus was de grote dag voor Gijs. Jan en Andre kwamen hem halen. Wat viel dat toch weer zwaar, je kleintje los te moeten laten, maar wat is het toch ook weer prachtig om de nieuwe baasjes zo te zien stralen met hun kleine pup. Bedankt lieve Jan & Andre voor het liefdevolle thuis dat jullie onze Heros, jullie Gijs geven en wat ben ik blij met alle foto's en (p)updates die ik nu van jullie krijg ;0)
  1-8-2017: Mondina's Unique Heros "Gijs" gaat bij Jan & Andre wonen ;o)

 
  24-7-2017: Mondina's Unique Helena "MonDay", teefje 8 weekjes jong 2.490 gram ;o)
 
  24-7-2017: Mondina's Unique Haley "Haley", teefje 8 weekjes jong 2.260 gram ;o)
 
  24-7-2017: Mondina's Unique Heydar "Diesel", reutje 8 weekjes jong 2.980 gram ;o)
 
  24-7-2017: Mondina's Unique Handsome "Buddy", reutje 8 weekjes jong 2.400 gram ;o)
 
 
  24-7-2017: Mondina's Unique Heros "Gijs", reutje 8 weekjes jong 2.520 gram ;o)
 
  24-7-2017: Mondina's Unique Halvar "Dex", reutje 8 weekjes jong 2.430 gram ;o)
 
 
24-07-2017: Hieperdepiep!!!!!!!! De H-pups zijn 8 weekjes jong. Tussen de 7e en 8e week was de agenda van de pups weer boordevol gezellige bezoekjes van de toekomstige puppygezinnen en van vrienden en familie. De pups en Elize kunnen geen genoeg krijgen van alle aandacht ;o) Inmiddels zijn de pups zo snel en wendbaar dat Elize nu zelfs door een enkele pup in de woonkamer werd overmeesterd voor een slok van de melkbar...Dit laten wij dus niet meer toe...Alle pups hebben inmiddels benchtraining gehad, Dex iets meer deze week omdat hij 23 juli gaat verhuizen...Ook hebben alle pups al aan halsband en lijn gelopen in de tuin en Dex ook in een tuigje op straat. 21 juli heeft Dex zijn 2e gezondheidsverklaring gehad bij dierenarts Kirsten. Alles was in orde en zowel de heen en terugreis deed Dex het super in de transportbox op de achterbank. Op 22 juli zijn Ruud en ik met Dex langs de Amstel, via de brug naar het winkelcentrum gelopen met Dex op ons arm. Af en toe even neerzetten en Dex heeft zich super stoer gedragen. Hij keek vanuit mijn handen geÔnteresseerd de wijde wereld in en reageerde soms een klein beetje gespannen, maar snel weer herstellend op fietsers, scooters, auto's, vrachtwagen en een touringcar die vlak aan ons voorbij kwamen. Ook werd Dex door diverse mensen nog even geknuffeld alvorens wij weer trots op onze kleine kanjer terug liepen naar huis. Op 23 juli was het de grote dag voor Dex...Onze Halvar die als eerste geboren werd, zou ook als eerste het nest gaan verlaten. Altijd weer een heftig momentje voor ons om je kleine kanjer(s) waar wij zo intensief mee bezig zijn geweest 'los' te moeten laten...Op mijn schoot in zijn mandje kreeg ik onderweg nog een paar kusjes van hem, alsof hij zei dankjewel en ik ben er klaar voor...Wij gingen hem naar zijn nieuwe familie brengen waar wij door Luna, ZoŽ, Maartje en Manfred enthousiast onthaald werden. Alles stond al klaar en Dex ging gelijk op ontdekkingstocht! Hij genoot van alle aandacht, speelgoed en het voelde goed om hem zo zich direct thuis te zien voelen! Lieve Manfred, Maartje, Luna & ZoŽ, heel veel plezier met onze Halvar, jullie Dex en bedankt voor alle superleuke filmpjes en foto's en alle (p)updates die ik nu van jullie van Dex krijg ;0)
  23-7-2017: Mondina's Unique Halvar "Dex" gaat bij Manfred, Maartje, Luna en ZoŽ wonen ;o)
 
  17-7-2017: Mondina's Unique Helena "MonDay", teefje 7 weekjes jong 2.190 gram ;o)
 
  17-7-2017: Mondina's Unique Haley "Haley", teefje 7 weekjes jong 1.920 gram ;o)
 
 
  17-7-2017: Mondina's Unique Heydar "Diesel", reutje 7 weekjes jong 2.570 gram ;o)
 
  17-7-2017: Mondina's Unique Handsome "Buddy", reutje 7 weekjes jong 2.060 gram ;o)
 
 
  17-7-2017: Mondina's Unique Heros "Gijs", reutje 7 weekjes jong 2.190 gram ;o)
 
  17-7-2017: Mondina's Unique Halvar "Dex", reutje 7 weekjes jong 2.110 gram ;o)
 
 
17-07-2017: Hieperdepiep!!!!!!! De H-pups zijn 7 weekjes jong. Tussen de 6e en 7e week was de agenda van de pups ook weer goed gevuld. Op 11 juli kwam Kirsten onze dierenarts thuis de pups controleren en vaccineren met de 6-weken pupenting. Alle pups werden van top tot teen gecontroleerd en gezond verklaard. Enige opmerking was dat bij de reutjes de testikeltjes nog niet waren ingedaald. Waarschijnlijk denken de heren, ze kunnen mijn hele leven nog hangen, dus ik verstop ze nog even ;o) Vlees eten gaat echt goed en in het begin van de week mochten de pups na het eten nog even bij mama lurken, maar aan het einde van de week hebben wij Elize niet meer bij de pups in de kennel gelaten want daar kunnen zij haar klem zetten en zich met zijn allen als 1 grote kluwen vastzuigen zodat Elize geen stap meer kan verzetten. In de woonkamer kan Elize wegrennen voor de pups of op de bank springen. Elize neemt al wat meer afstand van haar pups en is ook weer mee geweest met de wandelingen, ze genoot van het moment voor zichzelf. Elize vloeit nog steeds een beetje en haar vacht is op haar flanken nu echt dun aan het worden...verder voelt zij zich happy, ze speelt, is minder scherp richting haar roedelgenoten, wanneer deze belangstelling tonen voor haar kleintjes. Gelukkig! Deze week zijn de baasjes van Dex, Buddy en Haley op bezoek geweest. De baasjes van Haley hadden voor alle nestgenootjes een kadootje meegebracht dat zij bij hun vertrek meekrijgen. Elize had ook weer een kadootje gekregen van de baasjes van Buddy, haar favoriete kipknotsen en ik een mooie tekening/knutselwerk. Zooo lief allemaal! 15 juli gingen de pups met zijn allen voor het eerst met de auto mee op visite. 3 om 3 in de transportboxen, tas vol kleedjes, speelgoed en een kenneltje mee. De heenrit zaten de pups om zich geen kijkend en af en toe zacht piepend op de achterbank in de boxen. Ze deden het echt super, Halvar/Dex viel gewoon in slaap. Bij mijn ouders aangekomen renden de pups gelijk de boxen uit de woonkamer in, van niets onder de indruk, prachtig om te zien! Dex had wat aanmoediging nodig om de box uit te komen, maar toen hij eruit was ging hij ook gelijk op ontdekkingsreis. Mijn broer, schoonzus en nichtje kwamen ook nog even lekker knuffelen. Wij zijn een aantal uurtjes gebleven en de pups hebben na alle actie heerlijk liggen slapen. De terugrit verliep nog rustiger, de pups gingen al snel een plekje zoeken in het mandje in de box. Wat zijn ze toch stoer! Zondag kwamen onze vrienden met hun zoons op visite en waren alle Bostons en pups weer het middelpunt van alle aandacht. Wij hebben weer genoten deze week.
  15-7-2017: Mondina's Unique H-nestje in de boxen voor autorit voor knuffelvisite bij mijn ouders
 
  10-7-2017: Mondina's Unique Helena "MonDay", teefje 6 weekjes jong 1.860 gram ;o)
 
  10-7-2017: Mondina's Unique Haley "Haley", teefje 6 weekjes jong 1.650 gram ;o)
 
 
  10-7-2017: Mondina's Unique Heydar "Diesel", reutje 6 weekjes jong 2.150 gram ;o)
 
  10-7-2017: Mondina's Unique Handsome "Buddy", reutje 6 weekjes jong 1.710 gram ;o)
 
 
  10-7-2017: Mondina's Unique Heros "Gijs", reutje 6 weekjes jong 1.840 gram ;o)
 
  10-7-2017: Mondina's Unique Halvar "Dex", reutje 6 weekjes jong 1.820 gram ;o)
 
 
10-07-2017: Hieperdepiep!!!!!! De H-pups zijn 6 weekjes jong. Tussen de 5e en 6e week zijn de pups weer flink gegroeid. De pups eten steeds meer en beter hun vlees. Elize krijgen zij alleen 's morgens en 's avonds nog even als toetje. De pups hadden een druk programma in deze week. Zij kregen elke dag bezoek van familie, vrienden en hun toekomstige baasjes. Zij zijn volop geknuffeld en Elize geniet mee van alle aandacht. 5 juli kwam de identificeerder van de Raad van Beheer om het nest te controleren, alle pups van hun transponder te voorzien en daarmee definitief de stamboomnaam te verbinden aan de kleintjes. Ook werden er swabs afgenomen bij Elize en haar pups, bij Joey was dit al gedaan. Alle pups ondergingen dit zonder tegenstribbelen, behalve Haley, die liet een klein geluidje horen ;o) Ik ben trots op mijn kleine kanjers! 's Avonds hebben alle pups voor het eerst de helft van de woonkamer verkend, mama Elize voorop. 6 juli was het prachtig weer en heb ik het buitenkenneltje klaar gezet, alle pups reageerden buiten open, vrij en onderzoekend. Zij gingen gelijk spelen met elkaar, het speelgoed en waren erg nieuwsgierig naar de alle Bostons aan de andere kant van het hek. 7 juli ben ik begonnen met alle pups als ik 's morgens ons bed uitkom gelijk buiten in het kenneltje te zetten, alle pups poepen buiten, hun slaapkenneltje is vrij van keutels! Ook hebben zij hun eerste buitenplasjes gedaan en ik breng hen zodra zij na lang slapen wakker worden weer allemaal naar buiten. Zij vinden het daar prachtig en vermaken zich prima. De werpbox hebben wij weggehaald omdat zij die niet meer gebruikten als slaapplaats. 8 juli konden de pups weer meerdere keren naar buiten. Elize begint nu enorm te verharen, dit hebben wij nog bij al onze teven gezien, ook vloeit zij nog. Verder voelt zij zich happy, zij is actief en speels. 9 juli hebben wij Kayos, Bayra en Carice voor het eerst los bij de pups in de woonkamer laten lopen. Elize voerde wel een charge uit toen Kayos een beetje enthousiast reageerde op zijn achterkleinkinderen. Ik heb Elize wel duidelijk gemaakt dat dit niet nodig is...gelukkig ontspande zij zich daarna en konden wij genieten van een dolle Bostonboel ;o) Op 10 juli hebben alle pups weer ontworming gehad en nu in tabletvorm. Dit ging veel beter, geen spuitpoep, wat was ik weer d(r)olgelukkig ;o)
  5-7-2017: Mondina's Unique Elize, mama van het H-nestje krijgt net als haar pups, de swab voor DNA verificatie
  3-7-2017: Mondina's Unique Helena, teefje 5 weekjes jong 1.580 gram ;o)
 
  3-7-2017: Mondina's Unique Haley, teefje 5 weekjes jong 1.360 gram ;o)
 
 
  3-7-2017: Mondina's Unique Heydar, reutje 5 weekjes jong 1.800 gram ;o)
 
  3-7-2017: Mondina's Unique Handsome, reutje 5 weekjes jong 1.430 gram ;o)
 
 
  3-7-2017: Mondina's Unique Heros, reutje 5 weekjes jong 1.570 gram ;o)
 
  3-7-2017: Mondina's Unique Halvar, reutje 5 weekjes jong 1.540 gram ;o)
 
 
03-07-2017: Hieperdepiep!!!!! De H-pups zijn 5 weekjes jong. Tussen de 4e en 5e week zijn de pups flink gegroeid. Zij eten nu meer vlees en nemen nu echt happen en wanneer zij een te groot stukje pakken gaan zij prooi schudden. Zo mooi om dit hondengedrag in mini formaat te zien. Zij spelen steeds langer met elkaar en met het speelgoed. Elize wordt nog steeds als melkbar gezien, ook al doet zij haar best om de pups met het aanbieden van speelgoed op andere gedachten te brengen. Omdat Elize vanaf de 3e tot aan de 4e week stabiel bleef ben ik op 27 juni weer in bed gaan slapen met de babyfoon naast mijn oor. Elize verbleef in de aangrenzende kennel naast de puppykennel en hoef ik niet bang te zijn dat zij 's nachts ongemerkt leeg getankt zou worden en gevaar op eclampsie zou lopen. De eerste nachten moest ik er rond 2.30 en 5.00 uur nog uit. De pups plassen en poepen nu het liefst buiten hun puppykennel en dit geven zij aan door te piepen. Daarna even wat vlees aangeboden en Elize als toetje ;o) Deze week zijn ook de baasjes voor Heros op bezoek geweest en nu hebben alle pups kennis gemaakt met hun toekomstige families. Op 29 juni hebben alle pups voor het eerst een halsbandje om gekregen. Dit ontvangen zij met krabben, omvallen en rollen. Elke pup heeft zijn eigen kleur, want alle nekjes verschillen nogal in omvang. Ook weten wij de roepnamen van alle pups en hoewel wij hen nog bij hun H-naam noemen, roepen wij de pups zoveel mogelijk met hun roepnaam. Helena blijft bij ons wonen, heeft het blauwe halsbandje en haar roepnaam wordt "MonDay" met een knipoog naar haar geboortedag en onze laatste Amstaff "MayDay". Haley heeft het paarse bandje en haar naam blijft "Haley" zo leuk ;o) Heydar heeft het zwarte bandje en zijn naam wordt "Diesel". Heros heeft het gele bandje en krijgt "Gijs" als naam, Handsome heeft het rode bandje en gaat "Buddy" heten en Halvar met het groene bandje wordt "Dex". Met Elize gaat het super, zij geniet van alle aandacht die zij en haar kinderen krijgen en is op en top moeder. Zooooo mooi om dit mee te mogen maken. Ik ben supertrots!
  26-6-2017: Mondina's Unique Helena, teefje 4 weekjes jong 1.370 gram ;o)
 
  26-6-2017: Mondina's Unique Haley, teefje 4 weekjes jong 1.160 gram ;o)
 
 
  26-6-2017: Mondina's Unique Heydar, reutje 4 weekjes jong 1.510 gram ;o)
 
  26-6-2017: Mondina's Unique Handsome, reutje 4 weekjes jong 1.230 gram ;o)
 
 
  26-6-2017: Mondina's Unique Heros, reutje 4 weekjes jong 1.310 gram ;o)
 
  26-6-2017: Mondina's Unique Halvar, reutje 4 weekjes jong 1.320 gram ;o)
 
 
26-06-2017: Hieperdepiep!!!! De H-pups zijn 4 weekjes jong. Dit hebben wij niet met een taartje gevierd, maar met ontwormingspasta ;o) Iets wat zij nog steeds niet lekker vinden, maar nu eenmaal moet gebeuren. De pups trakteerden ons op hun beurt niet met slingers, ballonnen en confetti, maar met spuitpoep ;o) Gelukkig allemaal 1 x en toen werd het weer rustig...De pups gaan super, groeien goed, plassen en poepen buiten de werpkist. Daarbij klimmen zij eruit en weer terug om vervolgens weer lekker verder te gaan slapen. Zij maken spelbogen, dagen elkaar uit, waarbij zij elkaars grenzen opzoeken en aftasten. Zij doen een poging tot een drafje, proberen een sprintje te trekken, waarbij zij zichzelf voorbij lopen en maken galopsprongetjes, wat gaat het allemaal toch snel. Elize houdt alles in de gaten, alle volwassen Bostons mogen nu bij het hek komen kijken, maar Freya en Grazia worden nog weg gegromd en als zij daar niet op reageren weg geblaft. Elize is erg beschermend, mensen zijn van harte welkom om te knuffelen met haar pups, dit is zo'n contrast. Elize heeft de hele week geen wegtrekker gekregen, sinds gisteren proberen wij zonder melk, omdat zij toch wat slappere ontlasting heeft. Ik slaap al 28 dagen op de bank naast Elize en haar pups zodat ik alles goed in de gaten kan houden, blijft allemaal nog steeds spannend. De pups vragen steeds meer melk, dus Elize is nu veranderd in een soort lopende uier. De angst voor eclampsie is pas weg wanneer de pups gespeend zijn, maar dit kan nog wel even duren...
  19-6-2017: Mondina's Unique Helena, teefje 3 weekjes jong 1.080 gram ;o)
 
  19-6-2017: Mondina's Unique Haley, teefje 3 weekjes jong 960 gram ;o)
 
 
  19-6-2017: Mondina's Unique Heydar, reutje 3 weekjes jong 1.220 gram ;o)
 
  19-6-2017: Mondina's Unique Handsome, reutje 3 weekjes jong 970 gram ;o)
 
 
  19-6-2017: Mondina's Unique Heros, reutje 3 weekjes jong 1.040 gram ;o)
 
  19-6-2017: Mondina's Unique Halvar, reutje 3 weekjes jong 1.050 gram ;o)
 
 
19-06-2017: Hieperdepiep!!! De H-pups zijn 3 weekjes jong, de oortjes zijn nu ook bij alle pupjes open. De pupjes horen wij steeds vaker keffen en grommen (nou ja grommen, klinkt eigenlijk te schattig om grommen te noemen ;o) tijdens het spelen of slapen. Het wiebellopen is in de afgelopen week al een stuk verbeterd, regelmatig gaan de pups staan en een stukje aan de wandel, richting elkaar, mama of het speelgoed. Steeds vaker kijken zij over de rand van de werpkist, eerdaags gaan wij deze draaien zodat zij de woonkamer in kunnen kijken. Het wachten is op het moment dat de eerste pup over de rand klimt... De pupjes zijn nu ook wel vaker even een momentje wakker waarin zij niet drinken bij mama, maar puur bezig zijn om even te plassen, te poepen en te spelen met elkaar, de ontwikkelingen zie je met de dag met sprongen vooruit gaan. De pupjes drinken minder vaak bij Elize, maar wanneer zij drinken, nou dan zit er aardig wat kracht achter. Elize moet heel veel eten om aan de gevraagde energie te kunnen voldoen. Zij eet gemiddeld een kilo vlees per dag, soms wel meer. Gelukkig hebben wij de afgelopen week ontdekt hoe wij de wegtrekkers bij Elize kunnen voorkomen. Na elke 'tankbeurt' van de pups spuit ik 30-40 ml. extra calciumhoudende melk in haar bek, daarna bied ik vlees aan en verdeel dit in porties van ca. 200-250 gram direct na het zogen en anders met een tussenpoos van ongeveer 3 uur. De eerste families zijn op bezoek geweest en mama Elize genoot duidelijk van alle aandacht, heerlijk om haar zo vrolijk en vrij te zien.
  12-6-2017: Mondina's Unique Helena, teefje 2 weekjes jong 778 gram ;o)
 
  12-6-2017: Mondina's Unique Haley, teefje 2 weekjes jong 728 gram ;o)
 
 
  12-6-2017: Mondina's Unique Heydar, reutje 2 weekjes jong 864 gram ;o)
 
  12-6-2017: Mondina's Unique Handsome, reutje 2 weekjes jong 718 gram ;o)
 
 
  12-6-2017: Mondina's Unique Heros, reutje 2 weekjes jong 746 gram ;o)
 
  12-6-2017: Mondina's Unique Halvar, reutje 2 weekjes jong 734 gram ;o)
 
 
12-06-2017: Hieperdepiep!! De H-pupjes zijn 2 weekjes jong, inmiddels hebben zij allemaal op de 10e en 11e dag hun oogjes geopend en zij groeien allemaal met de dag. Uiteraard hebben wij deze mijlpaal op gepaste wijze gevierd, namelijk met de 1e ontworming. Die gezichtjes die zij dan kunnen trekken wanneer de pasta in hun bekjes gespoten wordt ;o) Elize heeft ook haar ontworming gehad, dit moet gelijk met haar kleintjes. Mama Elize zorgt goed voor haar kleintjes, ze worden op tijd gewassen om te plassen, krijgen hun melk wanneer zij erom vragen en het poepruimen mag ik doen als persoonlijk assistente van Elize, want dat doet zij echt niet... ;o) Alle kleintjes zijn tussen het slapen door druk met buikspieroefeningen, push-ups en sinds de oogjes open zijn is de volgende fase aangebroken; het staan en het wiebellopen. Prachtig om die ontwikkelingen zo te zien. Elize was in de nacht van 12 op 13 juni niet in haar hum...rusteloos, hijgen en wilde niet eten...de schrik zit er gelijk in, want zo begon de eclampsie ook bij haar moeder Carice. Haar temperatuur was 38,0 oC dus normaal. Ik heb melk ingespoten in haar bek en wat eten in haar bek gestopt en geleidelijk aan begon zij op te knappen. Ik ben de hele nacht blijven waken...Inmiddels heeft zij vanmorgen na het zogen van haar pups weer melk ingespoten gekregen en ook weer normaal gegeten. Pfffff, blijft allemaal toch erg spannend zo, maar ik zit erboven op en houd alles in de gaten.
  1-6-2017:Mondina's Uniques H-Nestje aan de melkbar bij mama Elize ;o) ;o)
  5-6-2017: Mondina's Unique Helena, teefje 1 weekje jong ;o)
 
  5-6-2017: Mondina's Unique Haley, teefje 1 weekje jong ;o)
 
 
  5-6-2017: Mondina's Unique Heydar, reutje 1 weekje jong ;o)
 
  5-6-2017: Mondina's Unique Handsome, reutje 1 weekje jong ;o)
 
 
  5-6-2017: Mondina's Unique Heros, reutje 1 weekje jong ;o)
 
  5-6-2017: Mondina's Uniques Halvar, reutje 1 weekje jong ;o)
 
  29/30-5-2017: Mondina's Unique H-Nestje is geboren ;o)

07-06-2017: Inmiddels gaat het veel beter met Elize, zij eet beter en begint af toe zich ook weer eens Elize te voelen in plaats van alleen maar mama. Wanneer de pupjes rustig liggen te slapen, pakt zij een speeltje en gaat ons dan al bokkend uitdagen om te spelen en zij komt haar knuffels weer bij ons halen en wij krijgen dikke knuffels van haar. Heerlijk om haar zo te zien ;o) De pups groeien goed, hebben op dag 7 en 8 allemaal hun geboortegewicht verdubbeld en zijn zooooo schattig, ik kan mijn ogen er niet van af houden, ik kan wel blijven kijken ;o)

03-06-2017: Elize weer veel geslapen, de pupjes doen het super, ze groeien goed. Ook vandaag bleef Elize koortsvrij, temperatuur lag over de hele dag tussen de 37,9-38,4 oC. Elize wordt steeds meer haar vrolijke zelf en is een supermama, ze zorgt heel goed voor haar kleintjes en wijkt alleen van hun zijde voor een sanitaire stop en haar benen even te strekken. Alle roedelgenoten zijn nog niet welkom, wij gelukkig wel, zo mooi dat wij zo door haar vertrouwd worden met haar trotse bezit. Deze dag hebben moeder en pups eigenlijk voornamelijk slapend en de pups tussen het slapen door lurkend bij hun moeder doorgebracht.

02-06-2017: Elize is deze nacht in een diepe slaap gevallen, waar zij 's morgens pas weer uit kwam. Zo fijn voor haar dat zij kon bijslapen na de 48 uur die zij in totaal met de bevalling is bezig geweest. Ondertussen hield ik haar nauwlettend in de gaten en de pups plunderden de melkbar in haar slaap ;o) Ze zijn weer goed gegroeid en kruipen de hele mand door. Elizes eetlust is nog niet hoe het moet zijn maar dat had dierenarts Jeroen gezegd. Alle organen moeten weer op hun plek komen en daar gaat de nodige tijd overheen. Gelukkig is Elizes temperatuur de hele dag rond de 38,1 geweest en kwam een 4e placenta los! Hierna voelde Elize zich echt beter, zij ging Ruud uitdagen voor spel en maakte een fittere indruk. Er komt nog allerlei smurrie vrij, haar lichaam is druk bezig met opschonen.
  30-5-2017: Elize's nestje is geboren...Mondina's Unique H-nestje ;o)

01-06-2017: Deze nacht wel wat meer kunnen slapen, Elizes temperatuur bleef constant en zij maakte mij om de 1,5 uur wakker om even naar buiten te kunnen. Tijdens het plassen had zij vaak nog een wee en dan kwam er ook weer allerlei roodbruin slijm mee, hopelijk zijn dat de placenta's die toch maar hebben besloten om te vertrekken. Elize had weer haar vrolijke momentjes met ons, maar is ook erg moe en dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk. Eten doet zij nog steeds niet goed, in tegenstelling tot haar kleintjes want die zitten of liggen graag aan de melkbar ;o) Ook nu waren zij weer goed aangekomen en zijn bij alle pupjes de navelstreng eraf gevallen. Het is warm en Elize gaat ook nu weer zo nu en dan even pootje baden om af te koelen. Wij proberen Elize met allerlei lekkers te verleiden om toch te gaan eten...Voorlopig houdt zij het allemaal nog erg spannend, maar genieten wij met volle teugen van al het moois ;o)

31-05-2017: Ook deze nacht weinig geslapen, Elize slaapt alleen even wanneer de pupjes bij haar drinken. Zij is heel alert, heeft toch nog zo nu en dan een wee, moet veel plassen, drinken en pups wassen en voeden. Ik houd alles vanaf de bank in de woonkamer in de gaten. Om 9.30 uur controle afspraak bij dierenarts Jeroen. Elizes buik nogmaals onderzocht en ook hij denk dat zij leeg is. De placenta's kunnen nogal van formaat verschillen en mogelijk dat wij in de tussentijd er 1 gemist hebben en naarmate het langer duurt gaan de placenta's verweken en kunnen zij ook in een soort slijmvorm het lichaam uitgewerkt worden. Wij moeten haar temperatuur goed in de gaten houden want de koortsremmer zou rond 11.00 uur zijn werkzaamheid verliezen. Overlegd om haar ook Puur Utero (homeopathisch) te geven om de baarmoeder te helpen opschonen. De pupjes waren weer gegroeid en ook hun ontlasting werd al minder dun. Elizes eetlust is verminderd en zeker niet wat wij van haar gewend zijn, wij hopen dat dit in de komende dagen gaat veranderen, want zij moet elke dag meer melk gaan maken. Onze andere Bostons zijn nog niet welkom om op kraamvisite te komen, Elize laat met laag gebrom en gegrom weten dat zij op gepaste afstand moeten blijven. Om de 2 uur Elize getemperatuurd en deze was over de hele dag tussen de 37,9-38,6 dus prima. Ook gedurende deze dag heeft Elize amper geslapen, zij gunt zichzelf nog niet de tijd en de rust om wanneer de pups slapen even zelf een tukje te gaan doen. Zij ligt of bij hen in de mand of zij zit voor de mand haar kinderen te bewonderen en dat snap ik heel goed, want ze zijn prachtig ;o)

30-05-2017: Van slapen is deze nacht niet veel gekomen ;o) Elize at goed en alle pups waren 's morgens bij het wegen al aangekomen. Ze zijn heel bewegelijk, weten de melkbar feilloos te vinden en daarna heerlijk slapen bij mama. Gelukkig kwam in de ochtend een 3e placenta tijdens het plassen los, nu missen wij er nog 3...Verder verliep de dag goed, Elizes temperatuur bleef tussen de 37,5 en 38,4 dus dat zag er goed uit. De pupjes hadden allemaal wat dunnere ontlasting, dus hielp ik Elize met haar kroost en hun mand schoon te houden. Elize hield gedurende de hele dag nog weeŽn, vooral na het plassen en tijdens het zogen. Wij bleven maar hopen dat tijdens de weeŽn weer een placenta los zou komen, maar dat gebeurde niet...'s Avonds schoot haar temperatuur omhoog naar 39,7...Dierenarts gebeld en daar konden wij 22.15 uur terecht. Elize werd onderzocht of er misschien nog een pup zat, maar de dierenarts voelde niets. Vermoedelijk waren het toch de placenta's die opspeelden en zorgden voor de weeŽn en de koorts. Elize kreeg een koortsremmer en 5 dagen antibiotica mee en was heel blij dat zij thuis weer werd herenigd met haar kleintjes. Ik heb om de 1 a 2 uur Elizes temperatuur opgenomen en deze bleef tussen de 38,0-38,7...Het blijft voorlopig nog erg spannend...

29/30-05-2017: In de nacht van 28 op 29 mei begon het wat onrustig te worden bij Elize, toch hebben wij allemaal nog redelijk kunnen slapen...Elize woog 13.600 kg. zij is enorm gegroeid sinds de dekking. Haar ontbijt liet zij in de eerste instantie staan. Na enig aandringen at zij dit toch maar op, maar de extra snackjes gingen er niet meer in...rond 15.00 uur zagen wij de eerste wee. De tussenpozen waren eerst nog 10-15 minuten met 3-5 weeŽn. Met het verstrijken van de uren, begon ook de frequentie, de intensheid en aantallen weeŽn toe te nemen tot zij rond 18.45 uur om de 5 minuten 10-15 keer kwamen. Elize bleef onder dit alles kalm, alsof zij dit al eerder had meegemaakt, zo ongelofelijk! Geen vruchtblaas of water gezien, dus overleg met de dierenarts of er sprake van een complicatie zou kunnen zijn...Om 19.00 uur naar de praktijk om de dierenarts even te laten controleren hoe het ervoor stond. Bij het voelen in de vulva was er nog geen vruchtblaas of pup te voelen, volgens de dierenarts kon het nog uren gaan duren voordat er 'iets' zou kunnen gaan gebeuren. Bij thuiskomst, zocht Elize eerst de bench van Grazia uit waar zij dus ook het eerste vruchtwater in verloor, maar toen wij haar hadden overtuigd dat zij beter in haar werpkist kon gaan liggen en zij weer weeŽn kreeg verscheen rond 19.45 uur de eerste pup, een reutje van 200 gram. Deze kwam vlot in kopligging en vrijwel direct kwam de placenta erachteraan. 20.04 uur werd een teefje van 230 in stuitligging geboren, echter de placenta bleef uit. 20.30 uur werd het 2e reutje van 216 in stuitligging geboren. Toen werd het even stil...af en toe kwamen er een paar weeŽn en in de tussentijd lagen de pups al te drinken bij hun moeder die ze waste en bewonderde net als wij. Om 21.30 uur werd de 3e reu van 206 gram geboren. Lag ook in stuit, de navelstreng was al afgescheurd dus dat was allemaal erg spannend, ook hier bleef de placenta uit. Elize had weer even pauze, maar rond 22.50 uur namen de weeŽn weer toe en om 22.57 uur werd het 2e teefje van 228 gram in stuitligging geboren... Vlies was ook weer gescheurd evenals de navelstreng. Het duurde even voordat zij op gang kwam, maar ging daarna gelijk op zoek naar een tepel en gelijk drinken. Toen werd het rustiger, Elize had af en toe nog een weeŽn reeks, maar het leek rond 2.30 uur echt af te nemen...Dierenarts gebeld over de achtergebleven placenta's en of wij ons zorgen moesten maken. Volgens de dierenarts had Elize deze opgegeten, (ik wist en vertelde ook van niet) en dat zij naweeŽn had. Dus enigszins gerustgesteld ging Ruud slapen. Het was heel inspannend geweest voor ons allemaal... Maar de weeŽn bleven en ik was er niet gerust op, omdat Elize soms bij een wee op haar zij ging liggen en niet altijd even bewust was van het feit dat zij hierbij soms op een pup ging liggen. Dus bleef ik op om haar bij te staan en te steunen. Om 4.35 uur stond Elize op, liep weg bij haar pups uit de werpkist en kreeg een hele heftige weeŽn reeks. Ik dacht hŤhŤ, daar komen de placenta's. Tussen al het vocht en uitvloeiing uit Elizes vulva zag ik een voetje...Huh, toch nog een pup, bij elke wee kwam deze een stukje verder eruit, maar het kostte Elize heel veel kracht en moeite, om 4.45 uur was het een feit het 4e reutje werd geboren met een gewicht van 238 gram. De navelstreng zat nog vast en weer kwam de placenta niet mee...Na het droogwrijven ging hij gelijk op zoek naar een tepel en lag al snel tevreden te drinken. Daarna waren de weeŽn over...Elize wilde na het zogen naar buiten waar zij bij zich wassen een placenta eruit trok. 4 placenta's waren niet meegekomen, 's morgens overleg met de dierenarts gehad, dat zij vermoeden dat deze wel uitgedreven zijn tijdens het persen in vloeibare vorm. Ik houd Elize nauwlettend in de gaten dat zij zich niet ziek gaat voelen...Op het moment zorgt zij uitstekend voor haar kinderen en mogen wij meegenieten van al dit moois ;o)
 
  26-5-2017: Elize 57 dagen drachtig, even afkoelen ;o)

25-05-2017: Elize is nu 8 weken drachtig en haar gewicht is nu 13.200 kg...in 1 week is zij 1.260 gram aangekomen! Zij heeft het de afgelopen week letterlijk elke dag zwaarder gekregen. Echter laat zij zich hierdoor niet beperken. Op zijn tijd speelt zij nog met de bal met de andere Bostons of apporteert zij nog van alles. Wel hebben wij een aantal onrustige nachten gehad, Elize kan soms haar draai niet vinden omdat er toch 'iets' in de weg zit...Wanneer de pups onrustig zijn in haar buik krijgen ook wij de nodige trappen van Elize ;o) Gelukkig zijn de afgelopen 2 nachten weer rustig verlopen...Eten gaat ook nog goed, Elize krijgt nu ongeveer 300 gram vlees extra (dus het dubbele van wat zij normaal krijgt) verdeeld over de hele dag. Ook krijgt zij vaak iets extra's, beetje lever, hart, kabeljauw of zalm. Alleen de 56e dag ging haar ontbijt wat moeilijker, maar als zij eenmaal begonnen is, is zij niet te stoppen ;o) Gisteravond zijn wij begonnen met haar temperatuur op te nemen. Deze was 37,6 dus normaal...
 
  18-5-2017: Elize 7 weken drachtig ;o)

18-05-2017: Elize is nu 7 weken drachtig en haar gewicht is nu 11.940 kg...in 1 week is zij 710 gram aangekomen! Elke avond slaapt zij bij ons in bed, ze ligt breeduit tussen ons in en wij liggen op het uiterste randje en snurken dat zij kan ;o) Op de 45e dag hebben wij voor het eerst 'leven' in haar buik gezien... Zooooo mooi !!! Hele subtiele trillinkjes, golfjes en uitstulpinkjes zijn te zien en worden met de dag duidelijker. Elize slaapt overdag steeds meer en ruw spel gaat zij zeker uit de weg. Wel speelt zij nog met haar speeltjes, is opgewekt, wordt steeds aanhankelijker en wil nog meer knuffelen dan wij normaal al van haar gewend zijn. De trap op en af lopen gaat nog prima, haar steeds dikkere buik belemmert haar daar (nog) niet in. Eten doet zij steeds gulziger en ook de extra voeding die zij krijgt gaat er gretig in. Voor Elize is het een heerlijke bijkomstigheid dat zij meer mag eten, want dat is 1 van haar grote hobby's ;o)
  11-5-2017: Elize 6 weken drachtig ;o)

11-05-2017: Elize is inmiddels 6 weken drachtig, ze weegt 11.230 kg en is in 1 week 510 gram aangekomen...Haar ontbijt en diner gaan er weer in haar gebruikelijke hoge tempo in en het smaakt haar goed. Verder slaapt zij veel en wil veel knuffelen met ons. Wandelen gaat nog prima en dit doen wij dan ook zolang zij dit nog wil...

04-05-2017: Er zijn 35 dagen verstreken sinds de dekking, in een week is een hoop veranderd...Elize is sinds de dekkingen 650 gram aangekomen (430 gram in 1 week en weegt nu 10.720 kg), had een aantal dagen moeite met haar ontbijt, haar tepels zijn dik en roze, haar buik is qua vorm veranderd, zij slaapt meer en dieper, wanneer er drukte is, staat zij niet meer vooraan, maar kijkt op een veilige afstand toe en op 28 april vonden wij het eerste heldere slijm, dat wij inmiddels nu elke dag zien...Alle tekenen zijn daar...Elize is drachtig !!! Zooooo spannend allemaal weer...Elize slaapt elke avond bij ons in bed, zodat wij alles in de gaten kunnen houden ;o)

27-4-2017: Het is nu 28 dagen sinds de dekking, aan Elize is nog niets te merken wat kan duiden op een mogelijke dracht. Zij speelt, gaat lekker mee wandelen, trekt sprintjes en at tot gisteravond, zoals zij altijd doet, vol overgave en in een recordtempo haar bakje vlees leeg...Maar gisteravond leek het laatste hapje niet zo makkelijk te gaan en ook vanmorgen ging het eten in een beduidend lager tempo dan wat wij van Elize gewend zijn...Verder is er lichamelijk nog niets te zien...Elize houdt ons nog zeker 1 a 2 weken in spanning...

Op donderdag 30 maart 2017 zijn wij naar Duitsland gereden om Elize te laten dekken...na 4,5 uur kwamen wij aan op onze plaats van bestemming, echter was Elize niet gelijk in 'de stemming'...Dit hadden wij wel verwacht, Elize heeft de tijd nodig om aan vreemde honden te wennen en nadat wij het na 2 uur bijna hadden opgegeven, viel Elize toch voor Joeys charmes... Rond 16.20 uur was de dekking een feit ;o) Nu volgen de onzekere (zeker 5) weken of Elize daadwerkelijk drachtig is...Wij wachten vol spanning af en zullen alles nauwlettend in de gaten houden ;o) Elize woog ten tijde van de dekking 10.070 kg.

De trotse ouders Mondina's Unique Elize en Dinner Jacket Enjoy the Day "Joey"!