NESTJES: I-nestje

Op deze pagina kunt u door te klikken op de buttons de nestverslagen en foto's van de door ons gefokte Bostons terugvinden.

Nestverslag Mondina's Unique I-nestje:

30-9-2018: Mondina's Unique I-nestje is geboren, wij zijn dolgelukkig met Duchess drieling, 2 teefjes en 1 reutje ;0)
De trotse ouders zijn Mondina's Unique Duchess-Dalecia en NJK'17 Celestre's Hotvision Jazzman!!!

Indy, Puck (Ibiza) en Trouble wonen inmiddels bij hun nieuwe baasjes. Het is super leuk om nu fotootjes en verslagjes over hun avonturen te krijgen en ik zo mee kan genieten van hun ontwikkelingen ;o) Duchess is een onvoorstelbaar lieve, zorgzame, werkelijk supermoeder geweest voor haar pups en heeft haar pups zo goed verzorgd en begeleid. Het was aan een stuk genieten en compleet zorgeloos. Duchess nogmaals bedankt voor alles en dat wij dit allemaal met jou mee hebben mogen maken en beleven...Verder wil ik iedereen bedanken die op kraamvisite geweest zijn en zo met ons hebben meegeleefd en Pieter voor het ter dekking stellen van zijn prachtige reu Jazz.

  20-11-2018: Mondina's Unique I-nestje; Trouble(links)Ibiza(midden)& Indy(rechts) ;o)


25-11-2018: De I-pups zijn 8 weekjes jong!!!!!!!! In de afgelopen week kwam er elke dag bezoek, de pups rennen enthousiast op iedereen af en laten zich heerlijk knuffelen. Het vlees eten zonder broertje of zusje erbij gaat ook prima, de bakjes zijn zo leeg. Gelukkig konden de pups tussen de buien door nog af en toe lekker dollen in de tuin. Prachtig hoe zij dan onverschrokken op ontdekking gaan, nieuwsgierig overal snuffelen en dan weer een sprintje trekken achter elkaar aan. 23-11 zijn Indy en I'm Trouble nogmaals door dierenarts Kirsten gezond verklaard. De autorit in de transportbox ondergingen zij rustig en zelfverzekerd. Wat zijn zij toch stoer. Ibiza ging niet mee, zij blijft nog een weekje bij ons. De bench waar wij mee oefenen met de pups is ook al gewoon voor de kleintjes. Spelen, eten, slapen, alles doen de pups er al in.

  24-11-2018: Mondina's Unique Indy-Duchess "Indy" ;o)

24-11 was de grote dag voor Indy, zij vertrok in een mandje bij mij op schoot in de auto naar Ria. De autorit verliep rustig, Indy keek eerst nog nieuwsgierig rond om daarna lekker ontspannen op schoot in slaap te vallen. Ria stond ons al op te wachten en kleine Indy ging al snel op onderzoek uit in haar nieuwe thuis. Minou de kater vond het allemaal een beetje vreemd, maar ik kreeg later al snel berichtjes van Ria dat Indy en Minou hun nieuwsgierigheid naar elkaar niet kunnen bedwingen en dat het heel goed gaat tussen beiden en met Indy. 25-11 was de grote dag voor I'm Trouble. Ook hij zat bij mij op schoot in de auto. Ook Trouble is erg relax in de auto. Wij werden enthousiast ontvangen door Brendon en Yvonne en haar ouders. Trouble ging net als Indy gelijk op ontdekking in zijn nieuwe thuis. Prachtig om te zien. Ibiza is nog een weekje bij ons gebleven en wij zijn doorgegaan met de zindelijkheidstraining en dit ging super, haar eerste nacht alleen slapen ging met wat blaffen en piepen in een box op onze slaapkamer, maar ik kon haar al snel geruststellen en heeft zij lekker lang geslapen.

  25-11-2018: Mondina's Unique I'm Trouble "Trouble" ;o)

2-12 was de grote dag voor Ibiza, in de mand op schoot in de auto naar Pascal en Robert. Ibiza krijgt Puck als roepnaam en Puck ging ook gelijk de hele woonkamer verkennen. Woezel de kat was erg nieuwsgierig en kwam al snel kijken. Pom de andere kater kwam pas kijken toen wij vertrokken waren. Lieve Ria, lieve Brendon & Yvonne en lieve Pascal & Robert, wij zijn dankbaar en blij dat onze kleine kanjers bij jullie mogen wonen. Het loslaten van de pups ging weer met veel lachen, ontroering hoe geliefd en gewenst ze zijn en voor mij ook een traantje...Heel veel plezier en geluk met jullie Indy, Trouble en Puck.

  2-12-2018: Mondina's Unique Ibiza-Duchess "Puck" ;o)


18-11-2018: De I-pupjes zijn 7 weekjes jong!!!!!!!12-11 kwam dierenarts Kirsten en assistente Bianca op thuisvisite om alle Bostons, inclusief de I-pups te controleren en te vaccineren. De pups zijn van top tot teen bekeken, beluisterd, bevoeld en geknuffeld en allemaal gezond verklaard. De pups vertoonden geen enkele reactie op de vaccinatie en waren daarna ook weer heerlijk aan het spelen. Vlees eten gaat bij alle pups helemaal super, zij krijgen allemaal uit een eigen voerbakje hun vlees en dit gaat tot op de molecuul leeg ;o) Het was een herfstachtige week, maar ondanks regen en wind zijn wij doorgegaan met de pups zo veel mogelijk buiten te laten plassen en poepen. Zo stoer hoe de kleintjes dit doen en natuurlijk staan wij klaar om ze te belonen en zo snel mogelijk naar binnen, voordat zij het te koud krijgen, om lekker in de woonkamer te spelen met elkaar en de andere Bostons. Deze week kwam er ook weer veel bezoek van de toekomstige pupouders, familie en vrienden en de pups vinden alle aandacht heerlijk. Ze zijn allemaal open en vrij en gaan overal op af en vinden het knuffelen en bovenop het bezoek in slaap vallen fantastisch. Duchess neemt steeds meer afstand van de pups, maar ondanks dat proberen de pups haar soms nog te strikken om melk te drinken en dit laat Duchess ondanks dat zij geen melk meer heeft toch nog toe...Duchess is en blijft echt een superlieve moeder. 18-11 zijn Ruud en ik met de pups op visite gegaan bij mijn ouders. De pups gingen voor het eerst in de auto op de achterbank in een transportbox. Op een klein piepje na ondergingen zij de autorit rustig. Bij mijn ouders hebben zij hun ogen uitgekeken in een nieuwe en vreemde omgeving, lekker even gespeeld en daarna als een blok bij iedereen op schoot liggen slapen. De autorit terug was al niet vreemd meer en de pups sliepen samen in de box lekker verder. Er zijn ook nog wel droge momenten geweest deze week en toen hebben de pups de hele tuin kunnen verkennen, de wegwaaiende blaadjes is het mooiste speelgoed en prachtig om te zien hoe zij zich daarmee, met elkaar en de Bostonroedel vermaken. Lekker achter elkaar aanrennen, spelen en stoeien. Kleine pups worden groot...

  Mondina's Unique I-nest voor het eerst in de transportbox voor hun eerste autorit ;o)


11-11-2018: De I-pupjes zijn 6 weekjes jong!!!!!!

  13-11-2018: Mondina's Unique I-nestje 6 weekjes jong ;o)

Ook in deze week hebben wij veel kraamvisite gehad. De pups genieten volop van alle aandacht en klimmen, klauteren, spelen volop met elkaar en de visite. Inmiddels lopen de pups elke dag meerdere malen in de woonkamer en hebben zij al kennis gemaakt met alle roedelgenoten. Prachtig om te zien dat de pups heel anders reageren op elk ander individu van onze Bostongroep. Geen van de pups is snel onder de indruk wanneer het wat fanatieker wordt met spelen en Duchess speelt ook vol overgave met haar kroost. 8-11 kwam de identificeerder van de Raad van Beheer en hebben alle pups hun chip ingebracht gekregen. Geen van de pups heeft hierbij gepiept of geprotesteerd, wat zijn het toch bikkels! Bij afname van mondslijm voor de DNA-swap probeerden zij dat rare borsteltje te pakken te krijgen, maar voordat dat lukte was het al klaar ;o) Na het chippen gingen zij weer heerlijk spelen en daarna vielen zij als een blok in slaap van alle indrukken. 9-11 Duchess krijgt steeds meer behoefte aan een plekje voor zichzelf, dit zagen wij deze week al meerdere keren toen zij in de bench van de andere Bostons ging liggen slapen en niet meer voor het hekje van de kennel bij haar pups staat te wachten. Vanaf deze nacht slaapt zij weer heerlijk in haar eigen bench en de pups lekker bij elkaar in hun mandjes. 10-11 Vandaag hebben wij buiten een kenneltje neergezet en zijn wij begonnen de pups zodra zij wakker worden, gespeeld en/of gegeten hebben buiten te zetten om daar te plassen en/of te poepen. De eerste keren waren de pups vooral bezig met snuffelen en om zich heen kijken, maar inmiddels doen zij al veel plasjes en poepjes buiten wat dan beloond wordt met lieve woordjes en een dikke knuffel. 11-11 de pups zijn 6 weekjes en jawel...het is weer tijd voor de ontworming, ook deze keer volgde weer explosieve spuitpoep, nu zelfs binnen het uur...gelukkig duurde dit niet lang en bleven de kleintjes tussen de spuitpoep door lekker spelen, eten en drinken, nu steeds vaker uit de waterbak en niet meer bij mama Duchess, want die vindt dat niet zo heel erg plezierig meer nu de tandjes van de pups steeds scherper worden...

  8-11-2018: Mondina's Unique I'm Trouble DNA-swap ;o)
  11-11-2018: Mondina's Unique Indy-Duchess 6 weken en weer ontwormen...
  12-11-2018: Mondina's Unique Ibiza-Duchess 6 weekjes jong, 1.940 gram ;o)

  12-11-2018: Mondina's Unique Indy-Duchess 6 weekjes jong, 1.860 gram ;o)
  12-11-2018: Mondina's Unique I'm Trouble 6 weekjes jong, 1.960 gram ;o)

  8-11-2018: Mondina's Unique Ibiza-Duchess krijgt haar chip.


25-11-2018: De I-pupjes zijn 8 weekjes jong!!!!!!!!

  8-11-2018: Mondina's Unique I'm Trouble DNA-swap ;o)
  11-11-2018: Mondina's Unique Indy-Duchess 6 weken en weer ontwormen...
  12-11-2018: Mondina's Unique Ibiza-Duchess 6 weekjes jong, 1.940 gram ;o)

  12-11-2018: Mondina's Unique Indy-Duchess 6 weekjes jong, 1.860 gram ;o)
  12-11-2018: Mondina's Unique I'm Trouble 6 weekjes jong, 1.960 gram ;o)


4-11-2018: De I-pupjes zijn 5 weekjes jong!!!!! In deze week hebben wij veel kraamvisite gehad, familie, vrienden en de toekomstige pupouders. De pups zijn al heel lekker aan de wandel, inclusief drafjes en galopsprongen. Vol enthousiasme klimmen de pups op de visite en laten zich heerlijk knuffelen. 1-11 stonden de pups bij het hekje richting woonkamer, ik had deze al vaker open gezet, maar dan trokken de kleintjes zich toch weer terug. Deze dag was er geen enkele aarzeling meer bij Ibiza en sprong over het hekje gelijk in volle puppygalop richting Ruud in de keuken. Zo mooi om haar moed en onbevangenheid te zien. De Bostonroedel keek vanuit hun bench toe hoe ook Indy en Trouble de woonkamer gingen verkennen. Wij hebben om beurten de Bostonroedel kennis laten maken met de kleintjes en er volgde al snel wederzijdse goedkeuring ;o) Duchess vindt het prachtig nu zij vol overgave kan spelen met haar pups, dit doet zij heel behoedzaam en de pups vinden het stoeien met mama prachtig. De tandjes van alle pups zijn al lekker aan het doorkomen en dat voelt Duchess, net als wij, ook... ondanks de doorgekomen tandjes gaat Duchess nog regelmatig voor haar pups liggen om ze bij haar melk te laten drinken. Af en toe hapt er wel eens een pup in haar uier en dan volgt een flinke snauw van mama. Ik ben benieuwd wanneer Duchess het zat is en geen melk meer wil geven...In deze week hebben de pups ook allemaal een aantal uurtjes per dag hun oefenhalsbandjes om. Dan wordt er regelmatig gekrabbeld, maar gelukkig gaan zij vooral verder door met spelen. Het vlees eten gaat ook heel erg goed, ik bied het eten nu in bakjes aan, de eerste week aten zij vooral uit mijn hand, maar nu eten zij zoals het hoort vanuit hun voerbakje. Tafelmanieren moet ik ze nog wel een beetje bijbrengen, want soms trekken zij wat grotere stukjes vlees uit de bak en lopen er dan mee weg om in een stil hoekje hun prooi te verorberen ;0)

  2-11-2018: Duchess heerlijk aan het spelen met haar kleintjes ;o)
  21-10-2018: Mondina's Unique Ibiza-Duchess 3 weekjes jong ;o)

  25-10-2018: Mondina's Unique Indy-Duchess 3,5 weekjes jong ;o)
  24-10-2018: Mondina's Unique I'm Trouble 3,5 weekjes jong ;o)


21-10-2018: Hieperdepiep, de I-pupjes zijn 3 weekjes jong!!! Ibiza is als eerste gaan staan en wiebellopen, Trouble en Indy doen dit nu ook, zo mooi om te zien hoe zij dan de puppykennel gaan verkennen. Ibiza klimt al zelf de werpkist uit en Indy en Trouble moest ik eerst nog even helpen maar hadden dit ook al snel in de gaten. Duchess vindt het prachtig nu haar kroost aan de wandel gaat en loopt heerlijk achter hen aan te snuffelen en te poetsen en houdt alles in de gaten. Na deze uitstapjes zijn de kleintjes heel erg moe en dan slapen zij aan een stuk door. 22-10 waren de pups weer op ontdekkingstocht en je ziet dat zij nu ook in elkaar en de speeltjes en hun moeder speels beginnen te happen. Voor mij een teken om eens wat vlees aan te bieden. Ibiza nam als eerste een hapje en dit smaakte naar meer, hele hapjes gingen al smakkend naar binnen. Trouble en Indy hoefden hier ook niet over na te denken en ook zij hebben vol smaak hun eerste hapjes vlees gegeten. 24-10 de pups hebben nu door hoe zij uit en in de werpkist kunnen klimmen en gaan nu regelmatig aan de wandel, ook om daar hun plasje of poepje te doen. Ook spelen zij daar met Duchess, met elkaar en de speeltjes, zo mooi om al deze ontwikkelingen te mogen zien en beleven. 26-10 besloot Ibiza dat de werpkist en puppykennel te klein zijn en klom de puppykennel uit naar het gedeelte dat wij voor Duchess hebben ingericht en maakte haar eerste stapjes op het laminaat en stond neus aan neus bij het hek met alle andere roedelgenoten. Die waren door het dolle om de kleine van dichtbij te mogen bekijken en besnuffelen. Ook Trouble en Indy hebben inmiddels dit gedeelte ontdekt en gaan dan met zijn drietjes op onderzoek uit. Op 28-10 zijn de pupjes 4 weekjes jong geworden en jawel deze mijlpaal vieren wij met...de ontworming ;o) Helaas volgde deze keer binnen een uur explosieve spuitpoep...arme kleintjes...Duchess had gelukkig weer nergens last van maar zij krijgt ook een ander middel en in tabletvorm. Gelukkig duurde het niet zo lang en waren de kleintjes al snel weer aan het spelen met elkaar en hebben zij inmiddels in Duchess haar kennel de mand van hun moeder geannexeerd ;O)

  Mondina's Unique Ibiza, voor het eerst nageltjes knippen ;o)17-10-2018: De I-pupjes zijn inmiddels 2 weekjes jong. Intussen is er al weer heel wat gebeurd. Op 12-10 kon Grazia haar nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en sprong na een paar pogingen uit stand bovenop de tafel (76 cm hoog)en kon zij zo in de werpkist gluren...Vanaf nu is het continue opletten dat zij dit niet weer doet. Ze moet nog even geduld hebben. Op 12-10 waren 's morgens de oogjes van I'm Trouble open en sinds 13-10 in de avond zijn zij ook van Indy open. De pupjes groeien goed en zo ook hun nageltjes, die heb ik op 13-10 voor het eerst geknipt. Duchess zorgt vol overgave voor haar kleintjes, het is aan een stuk genieten en schitterend om mee te maken. 14-10 de pupjes zijn 2 weekjes en dus tijd voor hun eerste ontworming, die gezichtjes die zij dan kunnen trekken wanneer zij de ontwormingspasta proeven in plaats van melk ;o) Met andere nestjes hebben wij vaak spuitpoep gezien na de ontworming, maar bij de I-pups helemaal niets, ook Duchess ging  gelukkig niet aan de dunne (want zij wordt gelijktijdig met haar pups ontwormd). Omdat alles zo goed gaat en Duchess alles perfect zelf regelt slaap ik sinds 14-10 weer boven in ons eigen mandje ;o) De camera met nachtvisie staat aan en de babyfoon naast mijn oor, zodat ik op afstand toch alles in de gaten kan houden. Ibiza was overdag al begonnen met zich van voor op te duwen en in een zithouding te komen en 's avonds lukte het haar om te gaan staan en de eerste wiebelige pasjes te maken. Indy en Trouble zijn druk met kruiplopen, ze gaan allemaal super! In de nacht werd ik wakker van de babyfoon, keek op de camera en jawel...Ibiza was over de rand van de werpkist in de puppykennel aan het kruiplopen/lopen! Snel naar beneden en teruggelegd, waar zij al snel in slaap viel van haar nachtelijke escapade ;O) Op 15-10 zijn ook Indy en I'm Trouble begonnen met zich op te duwen en te gaan zitten en ook bij hen volgden al snel de eerste wankele pasjes. Zo mooi! 16-10 bij alle pups zijn de oortjes ook open en zij worden steeds beweeglijker en beginnen met een soort van spelen met elkaar. Wat happen in elkaar en met de voorpootjes naar elkaar zwaaien. Duchess vond dit onweerstaanbaar toen Ibiza dit naar haar deed en zij wilde met haar kleine spelen, zo leuk ;o) Dutch zal nog even geduld moeten hebben, want Ibiza viel al na een paar spelpogingen van haar moeder in een diepe slaap... ;o)

  14-10-2018: Mondina's Unique I-nestje, 2 weekjes jong en hun eerste ontwormingspasta ;o)

  6-10-2018: Mondina's Unique I-nestje ;o)


12-10-2018: De pups groeien als kool en vullen hun dagen met slapen, drinken, kruipen (inmiddels de hele werpkist door) en buikspieroefeningen ;o) Duchess is een hele zorgzame moeder, houdt de pups en haar nest super schoon. Je kunt haar echt zien genieten van haar moederschap. Duchess neemt nu af en toe ook wat meer tijd voor zichzelf. Dan komt zij even gezellig bij ons en de rest van de roedel liggen. Ook van het zonnetje dat de afgelopen dagen regelmatig schijnt kan zij volop genieten. Duchess eet en drinkt goed en dat is weer belangrijk voor haar en haar pups. Melk maken kost enorm veel energie. Op 10 oktober is bij Duchess de wond gecontroleerd en zijn de hechtingen verwijderd. Het ziet er allemaal heel rustig en goed uit. Daarna wilde Duchess weer snel terug naar haar pups, ze controleerde alles, gelijk weer wassen en poetsen en daarna weer als melkbar fungeren voor haar kleintjes ;o) Sinds 10 oktober heeft Ibiza haar oogjes geopend, 11 oktober I'm Trouble en bij Indy zijn de ooghoekjes inmiddels ook open, ik denk of vanavond of morgen zullen zij ook volledig geopend zijn. 11 oktober was Duchess haar pups aan het wassen en hoorden wij de eerste schattige grommetjes...wij lagen helemaal in een deuk... de pups beginnen dus, naast het piepen, iets nieuws aan hun woordenschat toe te voegen! Op naar het eerste kefje... ;o)

  30-9-2018: Mondina's Unique I-nestje ;o)


7-10-2018: 1e week I-nestje. De eerste nacht verliep voor Duchess vooral slapend en de kleine pups zijn al super actief, weten de tepels snel te vinden en hebben prima zuigkracht. De pups waren ook de eerste nacht al aangekomen. Wij hebben de kamertemperatuur vanaf de geboorte naar 23 graden gedaan en er liggen kruiken bij de pups in de werpkist dat wanneer mama even weg is zij iets lekker warms hebben om tegen aan te liggen. Na al het slapen had Duchess gelukkig weer trek gekregen en heeft zij heerlijk gesmuld van haar vlees. Duchess is zeer zorgzaam, zeker de eerste dagen was zij continue bij haar kleintjes om ze te zogen, wassen en warm te houden. De pups vullen hun dagen met melk drinken bij mama, wat rondkruipen (vooral Ibiza is erg beweeglijk en kroop de eerste dag al de hele werpkist door) en heeeeeeel veeeeel slapen. De 3e nacht hoorde Duchess een pup wassen, maar het klonk anders, dus ik schrok wakker omdat er iets niet klopte...Ibiza was buiten de werpkist beland...maar lag rustig een wasbeurt van mama te ondergaan ;o) ik heb haar snel weer teruggelegd. Pffff dat was even schrikken, pups kunnen de eerste week nog niet rillen en hun lichaamstemperatuur op peil houden...Gevaar is dan dat zij onderkoeld kunnen raken...ik was blij dat ik op de bank slaap en wakker werd...Duchess had de 4e nacht een onrustige nacht, was druk aan het graven, dus gauw kijken of de pups niet onder een kleed waren gekomen, dan wilde zij weer plassen, poepen, eten, rollen, even met mij knuffelen en weer graven. Zij voelde zich wel happy, ik denk dat zij een beetje energie over had van de dagen daarvoor toen zij eigenlijk alleen maar sliep en geen moment te veel van haar pups zijde week...Op 5 oktober hebben wij geboorteaangifte gedaan bij de Raad van Beheer en hun stamboomnamen aangevraagd. Voor de meiden Ibiza-Duchess en Indy-Duchess en I'm Trouble voor onze kleine man. Duchess is en blijft heel relax, ook al slaan de andere Bostons alarm...Duchess blijft kalm en rustig bij haar pups, echt super. Omdat alles zo goed gaat konden wij vanaf de eerste dag lekker met de andere Bostons aan de wandel en dan houden wij mama en pups via een camera in de gaten. Wij genieten met volle teugen van moeder en pups. Elke dag zie je de bewegingen van de pups krachtiger worden en Duchess is echt een supermama, zo mooi om te zien en mee te mogen maken. Alle pups hebben tussen dag 6 en 7 hun geboortegewicht verdubbeld, mama Duchess heeft denk ik slagroom ;o)

  30-9-2018: Mondina's Unique I-nestje ;o)


29-9-2018: Duchess slaapt bij ons op de slaapkamer, deze nacht was zij wat onrustig, veel graven, rollen, dan weer hier liggen dan weer daar... De dag verliep aanvankelijk rustig, alleen wilde zij niet meer eten en later op de dag kon zij ook water niet meer binnen houden en braakte zij alles wat zij gedronken had weer uit...'s Avonds kregen wij nog even bezoek van Joyce die naar de golvende buik van Duchess kwam kijken. Duchess vond het helemaal gezellig dat er visite kwam en ging al snel in de werpkist op haar rug liggen zodat wij het leven in haar buik goed konden bekijken. De bewegingen zijn krachtig en goed waar te nemen. Duchess ging tegen 23.00 uur wat graven...Rond 23.40 uur begon zij met hijgen...23.50 uur zagen wij de eerste wee...Dierenarts Jeroen gebeld dat de geboorte op gang lijkt te komen. De weeŽn werden steeds krachtiger en om 1.20 uur zagen wij vruchtwater. 1.50 uur kwam er een vruchtblaas na het plassen naar buiten. De weeŽn werden steeds krachtiger maar er kwam geen pup. Dierenarts Jeroen gebeld om 2.50 uur en afgesproken om 3.30 uur bij de praktijk te zijn. Ruud, Marijke en ik gingen met Duchess op weg en omstreeks 4.00 uur zijn 3 pups (2 teefjes, 1 reutje) middels een keizersnede gehaald. Op de tafel waar wij de pups droog aan het wrijven waren werd Duchess bij haar pups gelegd waar de eerste 2 al een poging deden om te drinken. Het moment om naar huis te gaan. Wij vertrokken om 5.10 uur richting huis waar wij Duchess met haar pups in de werpkist herenigden. Duchess was erg moe en zij viel na het snuffelen en een beetje wassen als een blok in slaap, de kleintjes lagen inmiddels allemaal bij haar te drinken en ik ben blijven waken...en een uurtje geslapen op de bank zodat ik snel bij moeder en pups ben in het geval zij mij nodig hebben.

27-9-2018: bijna 9 weken na de dekkingen weegt Duchess 9.510 gram, het eten ging in 4 porties verspreid op de dag redelijk naar binnen, alleen had Duchess overdag meer moeite met haar plas ophouden en zij drinkt opvallend meer dan zij normaal doet. Verder zit haar buik nu echt in de weg...zij kan niet meer op de bank springen en wanneer je alleen al met je hand in de buurt komt van haar buik kreunt zij al...haar ademhaling is versneld en zit hoog; Duchess heeft het zwaar, ik hoop dat het nestje snel komt...

23-9-2018: 8 weken na de dekkingen weegt Duchess 8.980 gram, zij is dus flink aangekomen in 1 week. Begin van de week was Duchess 's morgens wat misselijk en wilde aanvankelijk niet eten...wij denken dat de nacht te lang is van de avondvoeding naar de ochtendvoeding en geven haar nu voor het slapen een extra portie vlees (nu dus 4 voedingen verspreid over de dag van ca. 100 gram) en nu heeft Duchess gelukkig elke morgen weer gezonde trek. Verder is zij vrolijk zwanger; zij geniet van alle extra aandacht die zij krijgt (bezoek dat naar haar buik komt kijken en voelen hoe het beweegt), springt nog op en van de bank (al gaat dit wel wat moeizamer) en slaapt nu bij ons op de slaapkamer zodat wij haar goed in de gaten kunnen houden. 22-9-2018 hebben wij de kraamkamer ingericht en Duchess heeft het al goedgekeurd ;o) De laatste week van de dracht is aangebroken...spannend allemaal weer...


29-7-2018: zijn wij met Duchess op liefdespad gegaan. Het klikte gelijk tussen Duchess en Jazz, er volgde een goede dekking en op 31-7-2018 zijn wij nogmaals op bezoek geweest met Duchess en ook deze keer wederom een geslaagde dekking. Duchess woog op 1-8-2018 7.110 gram. In de weken die daarop volgden was er niets te merken aan Duchess; lekker mee lange wandelingen maken, vrolijk en gek doen als zij altijd doet en eten als de beste...Op 23-8-2018 woog zij 7.080 gram...ze was dus zelfs afgevallen...Op 30-8-2018 woog zij weer 7.180 gram, op dag 32 na de 1e dekking zagen wij voor het eerst helder slijm bij haar vulva, een teken dat kan duiden dat zij drachtig is ;o) Verder niets te merken, lekker mee wandelen en spelen en los rennen en op zoek naar konijnen en sprintjes trekken op het landje...5-9-2018 was Duchess gewicht toegenomen tot 7.410 gram en zagen wij rechts lichte golfbewegingen die wij ook bij andere drachten hebben gezien...Wij durven nu hardop te zeggen dat Duchess daadwerkelijk drachtig is ;0) 6 weken na de dekkingen woog Duchess 7.700 gram, zij eet nog steeds vol overgave, drinkt in verhouding veel meer dan zij normaal doet en dit boert zij nog wel eens op na haar eten. Gelukkig verder geen ongemakken, af en toe bij verliggen of aanraking van haar buik of flanken wat gekreun...16-9-2018: Duchess is nu 7 weken drachtig, woog 8.210 gram en de afgelopen week is rustig verlopen. Duchess is vrolijk en wil heel graag geknuffeld worden en kan echt genieten wanneer wij zachtjes over haar buik strelen...


Het houden van en fokken van de Boston Terrier is mijn hobby.