Mondina's Unique J-nest

 
Ouders: Mondina's Unique Elize X NJK.'17 Celestre's Hotvision Jazzman!!!:...Hieronder ons J-nest verslag... ;0)

26-12-2018: Mondina's Unique Elize is bevallen van ons J-nest, de trotse vader is NJK'17 Celestre's Hotvision Jazzman!!!


13-2-2019: verslag 7e week J-nest:

   5-2-2019: Mondina's Unique J-nest; zoekplaatje...waar is Elize ;o)

7-2 t/m 13-2-2019 Hieperdepiep, de J'tjes zijn 7 weekjes jong!!!!!!!
7-2 rustige nacht gehad, om 6.30 uur stonden alle pups weer vrolijk klaar voor een nieuwe Bostondag, behalve Jamie...er lag een plekje dat op braaksel leek en Jamie was aan het niezen, speekselen en slikken, waarschijnlijk is hij degene die gebraakt heeft...Jamie wilde niet spelen, maar ging wel achter Elize aan om te drinken...Eten ging er wel goed in bij hem en hij at net als zijn nestgenootjes 70 gram met smaak op. Met het uur ging het achteruit bij hem, het niezen begon nat te klinken en nog een uur later begon hij zwoegend adem te halen. Gelijk de dierenartspraktijk gebeld waar wij gelijk terecht konden. Dierenarts Jacques Beerens heeft Jamie van voor tot achter bekeken, in Jamies keel gekeken, temperatuur opgenomen 39.1, longen beluisterd en was bang dat Jamie zich verslikt had, dat braaksel in zijn neus terecht is gekomen en hij dit mogelijk ook heeft ingeademd. Na afwegen en overleg besloten Jamie 5 dagen antibiotica toe te dienen om te voorkomen dat hij een longontsteking zou gaan ontwikkelen. Gelukkig begon Jamie na de injectie wat te protesteren en zijn wij snel terug naar huis gegaan. Thuis pakte Jamie even een speeltje en ging al snel slapen.    5-2-2019: Mondina's Unique J-nest; zoekplaatje...waar is Elize ;o)

31-1 t/m 6-2-2019 Hieperdepiep, de J'tjes zijn 6 weekjes jong!!!!!! De pups eten inmiddels 55-60 gram vlees 2 x daags. 's Middags kwam dierenarts Jeroen Kas en assistente Bianca thuis de pups controleren en vaccineren. Dit laten wij nu thuis doen zodat de pups niet extra belast worden met een spannende autorit en er na de vaccinatie al veel van hun kleine lijfjes gevraagd gaat worden van het immuunsysteem...Jeroen heeft alle pups van voor tot achter bekeken, bevoeld en beluisterd. Alle pups zijn gezond verklaard en hij was zeer tevreden over ons J-nest. Alle paspoorten zijn ingevuld door Bianca en voorzien van alle benodigde informatie, stickers, stempels en handtekening. Alle pups hebben nu hun eigen Nederlandse paspoort, weer een mijlpaal in hun leven ;0) Gelukkig volgde er na de vaccinatie geen ongemak bij de pups, zij waren lekker actief en speels en aten goed en hun ontlasting was gelukkig weer normaal na de ontworming en bleef dit ook na de vaccinatie.
5-2 Omdat morgen de dierenarts de pups komt controleren en vaccineren heb ik vandaag nadat Hein en Marijke op bezoek waren geweest om te komen knuffelen met Jamie, hun Eddie, de pups een dag eerder ontwormt met Vitaminthe ontwormpasta. Het leek een paar uur goed te gaan, maar daarna barstte de spuitpoep in alle hevigheid los...geen enkele pup bleef gespaard. Uiteindelijk kwam de laatste slappe of spuitschuim ontlasting om 22.00 uur en konden wij met een gerust hart gaan slapen. De pups waren er moe van...
4-2 's Morgens krijgen de pups na hun plas en poepje gelijk individueel een bakje met vlees, tijdens het eten krijgen zij hun halsbandje om, dan weet ik wie er al heeft gegeten en kan ik geen foutje maken, want er zijn pups bij, ik noem geen namen Jason ;o) die eten tot zij zouden ontploffen. De identificeerder van de Raad van Beheer kwam vandaag de pups en moeder Elize controleren, haar pups van een chip voorzien en DNA via een mondslijmvlies swap afnemen. Alle pups ondergingen dit zonder piepen of schreeuw en zij vond ze prachtig, stoer en vertederend. James keek haar echt aan met een blik van 'wat doe jij nou'...Alle pups daarna lekker extra geknuffeld en zij vielen daarna als een blok in slaap. Vandaag liet het weer het voor het eerst toe, geen regen en vreselijke wind en hebben alle pups in het buitenkenneltje hun eerste buitenplasje en/of poepje gedaan. Ik ben supertrots! 's Avonds krijgen de pups weer apart eten en dan gaan de bandjes weer af. Daarna weer hollen, stoeien en spelen in de woonkamer en wanneer zij moe worden leg ik hen weer terug in hun grote mand in het kenneltje en dan vallen zij heerlijk tegen elkaar aangekropen in slaap.

   4-2-2019: de J-tjes zijn gechipt, Jolene ondergaat het net als alle andere pups zonder piepen

   4-2-2019: bij de J-tjes DNA afgenomen, Jake vindt het allemaal prima ;o)


3-2 Vandaag kwamen Patricia, Ashley, Hugo, Sem en Bodi op puppybezoek en kregen de jongens op heel originele wijze te horen dat zij er een vriendje bij krijgen. Ze mochten allemaal een cadeautje uitpakken, dit was een lijstje met een foto van James met hun naam en de tekst 'ga je goed voor mij zorgen als ik straks bij jullie kom wonen' die gezichten van de jongens, vol vreugde en verwachting, prachtig! Zij dachten eerst dat zij op bezoek gingen bij iemand die zelf geen kinderen heeft om de pups te laten wennen aan kinderen. Het was echt zo leuk, wij hebben hiervan genoten.
2-2 De pups kregen vandaag bezoek van Pieter, de eigenaar van Jazz, wij vonden het super dat hij 'even' op kraamvisite kwam vanuit Limburg. Hij vindt het, net als wij, een prachtig nest. Wij zijn er over uit dat Jolene bij ons blijft wonen, op dit moment herkennen wij steeds meer van onze geliefde Bayra in haar...de pups vermaken zich prima in de woonkamer en hun knuffeldag was weer helemaal compleet toen mijn broer Marco en schoonzus Francis ook nog op kraamvisite kwamen. De pups en Elize vinden alle aandacht en belangstelling helemaal geweldig en kunnen er inmiddels geen genoeg van krijgen, maar daarna slapen zij als een blok en dromen zij over alle indrukken die zij die dag weer hebben opgedaan, ik kan er uren naar kijken ;o)
1-2 Vandaag hadden de pups voor het eerst echt interesse in de waterbak, daarvoor renden zij er met name doorheen of zij belanden er per ongeluk in wanneer zij een gekke bokkensprong doen ;O) James(grijs) en Jolene namen de eerste likjes en al snel kwamen Jake en Jazzlynn en toen konden de anderen ook hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en al snel hadden alle pups likjes water gedronken. De interesse in water komt doordat zij steeds minder vaak en lang bij Elize mogen drinken en de pups moesten eerst nog ontdekken hoe je dat water nu naar binnen krijgt want nu moeten zij in plaats van hun tong om een tepel vouwen hun tong leren te rollen als een lepeltje. Maar de knapperds hadden dat al heel snel in de gaten. De pups genieten van hun speeltijd in de woonkamer en van het knuffelen op onze schoot. Jake(geel) is een echte knuffelkont en blijft vaak als langste op schoot zitten en hij kan je dan echt adorerend aankijken, dan smelt je toch ;o)
31-1 de pups slapen de nacht rustig door, zelfs toen ik 's nachts even naar beneden moest. Toen ik om 6.15 uur binnen kwam staan alle pups zich al te verdringen bij het hekje, dan word ik vrolijk begroet en gaan zij gelijk plassen en poepen. Er lag geen enkel drolletje in hun kenneltje, echt knap dat ze dit op deze leeftijd al op houden. Elize daarna gelijk liggen om haar pups te zogen. Het vleesontbijt van 4 worstjes met zijn 8-en ging ook weer met smaak op. Maj-Britt kwam vandaag gezellig op kraamvisite met haar vader en moeder. Zij hebben weer gezellig geknuffeld met alle Bostons en wij zijn eruit dat Jingles bij hun gaat wonen. Vandaag Jolene ook bij ons op schoot op de bank genomen en oma Carice, Duchess en Grazia besnuffelden haar van top tot teen, dit vond Jolene wel wat overweldigend, maar liet dit wel vol vertrouwen toe. 's Avonds aten de pups weer allemaal ca. 50 gram vlees in hun bakjes en daarna weer de woonkamer in. Dit keer MonDay en Grazia erbij en zo mooi om te zien hoe de pups anders op hen reageren dan op hun moeder. MonDay en Grazia vonden het prachtig en de pups waren eerst voorzichtig in hun benadering en daarna voelden zij zich vrij om te rennen en te spelen met de dames.


30-1-2019: verslag 5e week J-nest:

   28-1-2019: de J-tjes passen nog maar net in een mandje ;o)

24 t/m 30-1: 30-1 Hieperdepiep, de J'tjes zijn 5 weekjes jong!!!!! De nacht was weer rustig verlopen. Elize wilde gelijk naar haar pups om te zogen. Haar uiers lijken al minder in omvang te worden. De pups aten weer gezamenlijk 4 worstjes uit hun bakjes en Jason 50 gram alleen. De pups beginnen lekker happerig te worden in elkaar en in ons en niet alleen zijn hun tanden groter en scherper geworden, ook hun kaakdruk neemt met de dag toe...Dit zorgt af en toe voor flink piepen van de pups onderling wanneer dit weer in een oor, pootje of een plek die je helemaal niet wilt gebeurd ;O) Ook wij moeten er zo nu en dan aan geloven en dan is een harde AUW niet te onderdrukken ;o) Gelukkig reageren de pups steeds sneller hierop met loslaten, dat is voor iedereen wel zo prettig...
29-1 Rustige nacht gehad, de pups lagen nog te slapen toen ik om 6.00 uur binnen kwam, maar komen gelijk naar het hek om in de grote kennel te plassen en te poepen. Elize wil gelijk naar haar pups om hen te zogen. De pups aten daarna samen bijna 4 worstjes op! Jason krijgt nu apart, hij is een soort super slurper; hij eet zich binnen enkele ogenblikken helemaal rond. Marijke en haar collega kwamen op kraamvisite en hebben heerlijk met hen in de woonkamer geknuffeld en gespeeld. De pups hebben het nu helemaal te pakken en zodra zij wakker zijn willen zij de woonkamer in en verkennen, zo leuk ;o) Wat opviel was dat in de middag geen enkele pup een poging doet om bij Elize te drinken. 's Avonds de pups weer goed gegeten en daarna weer de woonkamer in voor hun speelkwartier.
28-1 Vannacht de wekker niet meer gezet rond 2.00-2.30 uur om Elize haar pups te laten zogen en de pups daarna een nachtportie vlees te geven. Ik heb af en toe een piepje gehoord, maar dat was omdat de pups gingen verliggen en elkaar hierbij wakker maakten. 6.15 uur ging de wekker en dan wil Elize vanuit de aansluitende grote kennel gelijk naar haar pups om te zogen. Daarna willen de pups in de grote kennel plassen en poepen zo ver mogelijk van hun 'nest' vandaan. De pups eten 's morgens 2,5 worstje met elkaar uit bakjes en Elize krijgt inmiddels weer haar normale portie van 150 gram vlees 2 x per dag. Tussendoor krijgt zij wat bix omdat zij klapt van de honger. Patricia kwam op kraamvisite en Elize kwam haar enthousiast begroeten, ik opende het hekje van de grote kennel en alle pups kwamen met Elize de woonkamer in, voor het eerst durfden zij deze sprong te maken en wij hebben heerlijk met hen geknuffeld. De pups aten 's avonds 3 worstjes en Elize ging voor het eerst weer slapen in haar eigen bench.
27-1 Vannacht geen wekker gezet, maar het aan Elize en haar pups overgelaten wanneer zij mij willen wekken. Om 1.00 uur piepende pups en Elize bij het hekje. Even gezoogd bij Elize en de pups aten weer een worstje met elkaar en ook Jason at weer goed mee tussen de andere pups. Elize krijgt na het zogen nog steeds 130 gram vlees om haar energie op peil te houden, het melk produceren kost bakken met kracht. Ongelofelijk hoe zij dit allemaal volhoudt. Vandaag kwamen Jennifer,  Jo
ť & Jizz op kraamvisite en Elize vond het weer prachtig en de pups hebben zich weer heerlijk laten aaien en knuffelen en ook veel liggen slapen. Was allemaal weer erg gezellig en de dagen vliegen voorbij. 's Avonds poepte Jason weer een mooie staafdrol, ik was d(r)olgelukkig ;o)
26-1 2.30 uur stond de wekker weer en er lagen op 4 plekjes slijmerige grijze breipoepjes...Alle pups kwamen mij tegemoet, behalve Jason...Zijn temperatuur opgenomen en bleek 38,1 geen koorts dus. Elize bij haar pups gelaten en die doken bovenop hun moeder om te drinken, behalve Jason... Alle pups aten na het zogen van het Farmfood worstje, behalve Jason...wij hebben een lekkere warme kruik voor hem gemaakt waar hij tegenaan in slaap viel, indien in de ochtend geen verbetering de dierenarts maar even bellen. 3.30 uur weer naar bed, ik bleef hem toch via de camera in de gaten houden en daar waar hij de hele tijd een slappe, slome indruk had gemaakt zag ik hem om 3.50 uur zichzelf krabben. 4.45 uur hoorde ik via de babyfoon een piepende Jamie. Ik zag via de camera Jason ook wakker worden en ging naar Jamie bij het hek. Elize zat aan de andere kant van het hek, gelijk naar beneden, Elize bij haar pups gelaten en Jason ging achter haar aan, goed teken dus! Goede tepel voor hem uitgezocht en hij heeft heerlijk liggen tanken. Na het zogen poepten alle pups normale drollen. Ik denk dat ik de oorzaak van de afwijkende ontlasting van Jason heb gevonden... in Naturediet zit vermalen bot en Jason is een schrokop en hij heeft waarschijnlijk het meest van alle pups hiervan gegeten. Vlees waar gemalen bot of kraakbeen in zit kan grijze ontlasting veroorzaken...Jason ging na het zogen weer spelen met de andere pups, het speelgoed en de kruik. Pffff ziet er gelukkig weer beter uit allemaal. Gaandeweg de dag werd de ontlasting van Jason steeds beter en normaler van kleur. Elize zoogt haar kleintjes nog 3 a 4 keer kort per dag. De pups hebben vanmorgen en 's avonds 2 a 2,5 worstjes per keer met zijn allen gegeten. Jason alleen uit een bakje omdat hij zich makkelijk liet wegdrukken, iets wat hem normaal niet overkomt ;o) Het vlees begint dus naar meer te smaken ;o)
25-1 Het duurde even voordat ik in slaap kon vallen, ik moest steeds van mijzelf even op de camera kijken, ook al was alles rustig via de babyfoon... 2.30 uur stond de wekker, de kleintjes lagen nog te slapen tot ik het hekje van het puppykenneltje opende, Elize kwam vrolijk met haar speeltje aan, maar ging gelijk over in haar moederrol en liet haar pups even bij haar zogen. Na het zogen de pups 100 gram Naturediet gegeven en dit ging schoon op. Na het eten alle pups op verkenning en James loopt dan echt voorop en de rest erachteraan. Elize uitgelaten en haar eten ging met smaak naar binnen. Het lopen op het laminaat in de grote kennel krijgen de pups ook steeds beter onder de knie. Na lekker te hebben geravot, begonnen de pups om beurten in slaap te vallen, sommigen in de box en de anderen heb ik erbij gelegd. Om 3.40 uur ging ik terug naar bed. De pups hebben 's morgens goed hun Farmfood worstjes met zijn allen gegeten. 's Middags had een pup grijzige ontlasting, die erg weeÔg rook...later bleek dit van Jason te zijn, de overige pups hadden normale ontlasting. Gelukkig at en dronk hij goed en heeft hij ook lekker gespeeld. Maar even aankijken hoe dit verder gaat. Voor het slapen gaan heeft Elize nog even haar pups gezoogd en om 22.15 uur doken wij allemaal ons mandje in...
24-1 Vannacht weer op de bank geslapen en Elize is maar 1 keer bij haar pups gaan kijken en gezoogd. Het vlees eten ging vanmorgen niet zo fanatiek, kennelijk had Elize haar pups genoeg melk als ontbijt gegeven ;o) James en Jake waren weer op verkenning in de grote kennel en de anderen keken vanuit de puppykennel toe. Hein en Marijke kwamen op kraamvisite en kregen een warm onthaal van Elize en hebben vooral slapende pups bekeken en wanneer er 1 wakker werd lekker geknuffeld. Ruud en ik hebben vandaag weer van alle pups de nageltjes geknipt en dit ging weer zonder tegenstribbelen. Ook het vleesdiner kon de pups niet echt bekoren, maar mama's melk des te beter. De pups hadden dus kennelijk een melkdag vandaag ;o) Om 22.20 uur Elize nog voor de nacht bij haar pups gelaten om te zogen, toen Elize het zat was heb ik haar in de grote kennel naast de puppykennel gelaten. Deurtje van de puppykennel dicht, babyfoon en camera aan, na 4 weken slaap ik weer naast Ruud in ons eigen bed...Vond het ook erg vreemd om Elize zo alleen te laten...is echt even wennen, voor zowel Elize als voor mij...


23-1-2019: verslag 4e week J-nest:

   21-1-2019: slapen kunnen wij in allerlei posities ;o)

17 t/m 23-1: 23-1 de 28e dag, de J'tjes zijn 4 weekjes jong!!!! Dit hebben wij uiteraard weer op passende wijze gevierd met...jawel, de wormenkuur. Bij alle pups ging het zonder al te veel tegenstribbelen naar binnen en het leek even rustig te blijven...maar na 1,5 uur hoorde ik de alom bekende geluiden van winderige spuitpoep en dit keer waren het 5 van de 8 die de wormenkuur op deze wijze verwerkten. Elize had haar kuur weer in tabletvorm en had nergens last van. Kirsten onze dierenarts gaat na 6 jaar de praktijk verlaten en elders werken, zij wilde nog wel heel graag Elizes pups zien, ze vindt ze prachtig en wij houden contact. De pups hebben veel liggen slapen en tijdens de korte momentjes dat zij wakker zijn spelen en wordt hun nieuwsgierigheid steeds groter en lopen nu al elke keer in de grote kennel. Heerlijk om ze zo te zien.
22-1 De nacht gaat steeds rustiger verlopen, Elize en ik slapen naast elkaar op de bank en is weer 2 keer bij haar pups geweest om te zogen en te zorgen. Elize eet goed en alles is in balans. Vandaag kregen Elize en haar pups kraamvisite van Matthijs, Anouk, Tygo en Jip. Elize had nog niet eerder een mensenbaby van dichtbij gezien en dit verliep mooi en rustig. Het was weer erg gezellig en Elize geniet echt van de bezoekjes. De pups liggen nog wel vaak te slapen en hebben niet altijd door dat er bezoek voor is ;o) Het had behoorlijk gesneeuwd deze dag en Elize die normaal gek is op sneeuw was nu diep ongelukkig want haar uiers kwamen bij het plassen vol in de sneeuw te hangen...Ruud ondernam gelijk actie en heeft hun grasveld gelijk met de sneeuwschuiver vrij gemaakt en Elize was helemaal blij dat zij weer sneeuwvrij kon plassen...
21-1 Ook deze nacht verliep in het gewone ritme, Elize begint steeds meer zichzelf te worden en gunt zich ook wat langere tijd van haar pups vandaan. Zij speelt heerlijk met haar speelgoed en wil ook weer langer buiten zijn. Elize is inmiddels wel veranderd in een wandelende uier, echt ongelooflijk hoe de melkpakketten in omvang zijn toegenomen. Elize is echt een topsporter op dit moment om de groeiende pups van genoeg melk te voorzien moet zij echt enorme hoeveelheden eten, allemaal in porties van 100-150 gram en nu om de 3 uur, vanaf de 4e week probeer ik de pups steeds meer vlees te voeden zodat Elize langzaam de melkproductie kan gaan afbouwen... Vandaag kwamen Maj-Britt & Eric op kraamvisite en het is prachtig om iedereen zo te zien genieten van Elize en haar pups. Het vlees eten uit de bakjes gaat echt met de dag beter en de ontlasting van de pups wordt steeds compacter.
20-1 Deze nacht weer het 'gewone' ritme; 2 keer eruit, gemiddeld een uurtje bezig met verzorging van moeder en pups en dan weer op de bank zzzzz. De pups worden met de dag vaker en wat langer wakker, beginnen elkaar uit te dagen om te spelen, daarbij maken zij wiebelige spelboogjes en uitdagende kefjes. Zo leuk, ook die speelse grommetjes en galopsprongetjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Je komt echt ogen tekort wanneer zij wakker zijn. De pups hebben inmiddels ook de grote kennel ontdekt en mama's mand is niet meer haar rustige plek waar Elize zich even kan terug trekken. De pups weten haar daar ook te vinden. Hun tandjes zijn allemaal goed doorgekomen en toen Jake en Jamie even speels in de tepels van mams hapten, maakte Elize door hun snoetjes vast te pakken en diep te grommen duidelijk dat dat vooral niet de bedoeling is, de kleine mannetjes waren gelijk onder de indruk en hebben dit niet meer gedaan. Wanneer de pups wakker zijn gaan wij lekker bij hen zitten en dan klimmen en klauteren zij op schoot om lekker te knuffelen en te spelen. Jake kan heerlijk genieten wanneer hij op zijn rug ligt van kriebelen/aaien over zijn buikje, dan blijft hij er echt voor liggen. Prachtig! Vandaag hebben alle pups voor het eerst vlees uit een voerbakje gegeten en dit ging echt heel goed. Zo mooi om ze met de dag te zien ontwikkelen, het is echt genieten...
19-1 Vannacht was een onrustige nacht, waarschijnlijk omdat de pups gisteren een slaapdag hebben gehad. Ik was 4 keer wakker om Elize na het zogen te voeden en er lagen een paar slappe poepjes op de puppypad, gelukkig was er niet doorheen gelopen. Het samengaan van melk en vlees verloopt vaak met wisselende ontlasting bij de pups. Elize ruimt dit zeker nu de pups vlees krijgen niet meer op, dus doe ik dat ;o) Verder op de dag geen slappe poep bij de pups en tussen het slapen door waren zij lekker aan de wandel, met elkaar aan het spelen en inmiddels wordt er flink aan het speelgoed getrokken en in gehapt en mee gesleept. Vlees eten ging vandaag niet zo fanatiek en de pups wisten mama Elize vaak te takelen om haar melkbar te plunderen ;O) 's Avonds kwamen Martin en Monique op bezoek en lagen de pups vooral te slapen. Elize en ik kropen om 23.45 uur samen op de bank en lagen al snel als een blok te slapen...
18-1 Elize plukte mij vannacht weer met haar inmiddels bekende ritueel van de bank; lekker knuffelen, even stoeien en samen naar de pups, zogen, wassen en daarna lekker vlees eten. 's Morgens na het zogen alle pups weer wat hapjes vlees van mijn hand gegeten. Zij krijgen steeds meer interesse in het vlees. Vandaag hadden de pups eigenlijk een slaapdag. Werden alleen even wakker om de warme mand uit de box te verlaten om daarbuiten zo ver mogelijk van het nest te plassen of te poepen en dan al slaapdronken wiebellopend weer terug over de rand de box in om weer als een blok in slaap te vallen na alle inspanning ;0) Henk & Margreet kwamen gezellig op visite en hebben de vooral slapende pups bewonderd. Ook vandaag hebben de pups naast melk van mama Elize weer allemaal hapjes vlees van mijn vingers gegeten, prachtig die smakgeluiden die zij bij het kauwen maken. 23.00 uur lagen Elize en ik weer moe maar voldaan op de bank...
17-1 Vannacht twee keer van de bank gehaald door Elize, dan wil zij eerst even lekker met mij kroelen en knuffelen en dan samen naar de pups. Jamie en Jingles waren weer aan de wandel en zodra zij mama zien stormen zij gelijk met alle pups richting de melkbar. Na het zogen eet Elize direct haar vlees en zij is gelukkig echt niet meer misselijk. Vandaag kwamen Patricia & Ashley op kraamvisite, Elize vindt alle aandacht heerlijk en zij is vriendelijk en speels en liet haar pups zonder argwaan door hen oppakken en knuffelen. Later in de middag kwam Monica op bezoek en ook dit vond Elize helemaal gezellig. Alle pupjes hebben vandaag weer (zuig)hapjes vlees gegeten. Jingles heeft al echt hapjes en flink vlees gegeten. Na deze gezellige dag trokken Elize & ik ons om 22.30 uur terug op de bank, lekker zzzzz ;o)


16-1-2019: verslag 3e week J-nest:

   15-1-2019: 8 op een rij lekker zzzzz, slapen is ook groeien ;o)

10 t/m 16-1: 21e dag, de J'tjes zijn 3 weekjes jong. Elize en ik liggen 's nachts tussen de slaapmomenten van de pups voor Pampus op de bank, gemiddeld melden zij zich 2 a 3 keer per nacht en dan zijn wij er gelijk bij. Elize om de pups te zogen en ik om her een der een poepje op te ruimen en Elize na het zogen haar 100-150 gram vlees te geven. Vanmorgen aten ook Jazzlynn, Jake(Casper), Jorka en Jingles hun eerste (zuig)hapjes vlees, ook de andere pups hebben weer wat hapjes genomen. Ze zijn lekker aan het spelen met elkaar en ook het speelgoed wordt steeds vaker van hier naar daar gesleept.
20e dag Gedurende de nacht komt Elize mij even wakker maken op de bank, dan wil zij een knuffel en gaat dan weer naar haar pups. De pups vallen nu na het zogen niet gelijk in slaap, maar gaan nu met elkaar spelen; met hun voorpootjes uitdagend naar elkaar zwaaien, in elkaar happen en ik zag Jamie speels in Elizes poot happen, volgens mij zegt hij 'ik ben klaar voor vlees' ;0) dus wat vlees aangeboden en jawel...Jamie, Jason, James en Jolene aten hun eerste (zuig)hapjes vlees. Alle pups zijn weer goed aangekomen en zijn steeds vaker even wakker om te wiebellopen en te spelen. Die momentjes zijn zo fantastisch om te zien, het is zo leuk om ze zo te zien ontwikkelen.
19e dag 's Nachts wanneer een pup piept komt Elize niet gelijk meer van de bank af om te gaan kijken. Ik ga wel even kijken en Jolene zat in de ren en was eenzaam, teruggelegd bij de pups en lag snel weer tevreden te slapen. Elize gaat gemiddeld nu 2 keer in de nacht naar haar pups om hen te zogen. De pups verdringen elkaar en ook kleine Jamie en kleine Jorka(TeefLinkermouw) weten zich tussen de puppenmassa te boren en toch een tepel te bemachtigen. Klein van formaat, maar groot in karakter ;o) Vandaag waren de pups ook weer erg bewegelijk en gaan steeds meer aan elkaar happen. Elize gaat goed, eetlust is prima, ze zorgt goed voor haar kleintjes, ontlasting is veel maar vast en zij verliest af en toe een helder sliertje slijm met wat roze erdoor. Alle pups hebben het heen en weer uit en in de box door om hun behoefte te doen, zij worden met de dag sterker en wijzer.
Dag 18 was 's nachts James(ReuDubbelestip) over de rand geklommen, maar kwam niet terug, piepte om hulp en hem teruggelegd. Het is soms nog best een hindernis die zij met hun slaperige hoofd nemen om buiten het nest te plassen. Vandaag kwamen Dirk en Esther op bezoek, Elize reageerde heel relax en kwam gelijk knuffels halen en met speelgoed aan om te spelen met haar kraamvisite. De pups spelen nu al wiebellopend steeds meer met elkaar en Jolene(TeefStippenbips)hapte in het speelgoed en trok het van zijn plaats. Voor mij een teken dat ik eerdaags kan beginnen met het aanbieden van vlees aan de pups. Elize ging bij mij op de bank slapen, zij neemt dus ook al wat meer afstand van de pups en gunt zichzelf ook steeds vaker een momentje voor haarzelf.
17e dag na het zogen gaan de pups druk aan de slag met het perfectioneren van het wiebellopen ;o) Jazzlynn(BabyBayra) zat voor het eerst uitdagend met haar voorpootje naar Jingles(ReuLinkernekvlek) te zwaaien die lekker ongecontroleerd probeert in dat zwaaiende pootje te happen. Elize at vandaag echt goed, alles smaakte haar goed, de melkproductie gaat ook super en de pups komen goed aan. Nu de pups steeds beter zien en beginnen met spelen speelgoed bij de pups gelegd. Elize vindt dat helemaal fantastisch en haalt alles weg en legt dat in haar mand om zelf lekker mee te spelen. Dus regelmatig al het speelgoed weer terug hevelen naar de pups, Elize weer alles naar haar mand, zo blijven wij lekker bezig ;o) 's Middags hebben wij de box een slag gedraaid zodat de pups vanuit de box de woonkamer in kunnen kijken. Vandaag zag ik Jingles voor het eerst heen en terug over de rand van de box klimmen om daarbuiten zijn behoefte te doen, knappe jongen.
Dag 16 Elize wekt mij gemiddeld 2 a 3 keer per nacht, kan ik gelijk kijken hoe het ervoor staat bij de pups en Elize haar portie vlees geven. Zij is vrolijk en ligt of bij haar pups, of voor de box of in de mand naast haar pups. Jamie besloot vandaag dat de puppykennel te klein was en zo netjes als hij is wil hij zo ver mogelijk van het nest vandaan om zijn behoefte te doen...ik hoorde klagelijk gepiep en jawel Jamie was over het hek richting de grote kennel geklommen en had keurig op het laminaat geplast, maar was daarbij uitgegleden en erin beland...niet zo gek dat je dan op hulp roept, gelijk Jamie droog en schoon gepoetst en teruggelegd bij zijn broertjes en zusjes, waar hij snel na zijn grote avontuur met een diepe zucht in slaap viel ;0)
Op de 15e dag hebben wij de handdoeken die wij voor Elizes privacy ten opzichte van haar roedelgenootjes hadden opgehangen op het puppykenneltje weggehaald. Elize hield alles scherp in de gaten en vooral Grazia, MonDay en George moeten op gepaste afstand blijven anders komt onze 'berin' Elize dat wel even op haar geheel niet mis te verstane wijze duidelijk maken ;o) Daarentegen zijn wij van harte welkom om volop mee te genieten van al het moois. Vandaag ook van alle pups de nageltjes geknipt, deze zijn heel scherp en zij beschadigen anders elkaar of maken de huid van Elize stuk wanneer zij liggen te trappelen tijdens het zogen. Elize eet steeds beter en ook haar ontlasting is goed, ze verliest zo nu en dan nog een roze heldere sliert, alles gaat zoals het moet gaan. De pups gaan ook super, de fase die wij wel bij andere nesten hebben gezien dat zij zich met hun voorpootjes in een zithouding duwen en zo gaan proberen en staan, hebben zij overgeslagen. De J-pups duwen zichzelf zowel met voorpootjes en achterpootjes gelijktijdig omhoog en staan en maken al hun eerste wiebellooppasjes, prachtig!

9-1-2019: verslag 2e week J-nest:

   7-1-2019: mama Mondina's Unique Elize met haar kleintjes ;o)

3 t/m 9-1: Op de 14e dag lijkt het erop dat dat het om de ca 2 uur voeden van 100-150 gram goed is voor de balans van melkproductie en maagdarmbelasting van Elize. Met het bereiken van de leeftijd van 2 weken is het tijd voor de eerste ontworming van moeder en pups, Elize met tablet en de pups met een pasta. Dat ging er vrij makkelijk in en het leek er even op dat het zonder al te veel derrie zou verlopen, maar een aantal uren later kwam dan toch bij 3 van de 8 wat spuitpoep... gelukkig was dit al snel weer over en konden de pups verder met waar zij goed in zijn; drinken, slapen in allerlei standen en plassen en weer normaal poepen ;o) Op de 13e dag hadden 3 pups besloten om uit de werpkist te klimmen, naar mama die voor de werpkist in haar mand lag te slapen, waar zij dus in haar slaap werd geplunderd ;o) niet veel later hadden ook de andere pups ontdekt dat zij uit de werpkist kunnen klauteren en op zoek te gaan naar Elize wanneer zij niet bij hen ligt. Zo mooi om die kleintjes met de dag sterker en ondernemender te zien worden. Elizes eetlust is steeds beter aan het worden, alleen had zij de hele week door slappe poep, waarschijnlijk kunnen haar maag en darmen de hoeveelheid eten die zij nu krijgt niet goed verwerken. Soms eet zij na het zogen in een keer rond de 400 gram vlees, terwijl zij normaal 130 gram zou eten... Op de 11e dag besloten Elize niet meer in een keer te laten eten wat zij op kan of wil. Ik geef haar nu om de 2 a 3 uur 100-150 gram vlees per keer en dit 24/7, dus 's nachts staat de 'eet'wekker ;o) Vanaf dat ik dit ben gaan doen werd Elizes ontlasting beter, zij poept in verhouding nog veel, maar er gaat ook veel in dus moet er veel uit ;0) maar wel weer in vaste staven. Elize voelt zich ook beter, zij komt lekker knuffelen, gaat buiten snuffelen en komt met speeltjes aan lopen om ons uit te dagen wanneer haar pups lekker liggen uit te buiken. Op de 9e dag waren bij alle pups de oogjes open, het zijn dan gelijk hondjes in plaats van molletjes ;o) Elize verloor de hele week door slierten geurloos helder rood slijm, de baarmoeder is goed bezig met opschonen. Haar temperatuur schommelde rond de 37,4 dus normaal voor Elize. Casper, ReuLinkernekvlek en Jamie hebben op dag 8 hun geboortegewicht verdubbeld.

   1-1-2019: mama Mondina's Unique Elize met haar kleintjes ;o)


2-1-2019: verslag 1e week J-nest.
2-1 De eerste week van de pups is super verlopen, allemaal zijn ze gegroeid en alle teefjes hebben hun geboortegewicht al op de 7e dag verdubbeld en Jason en Reu Dubbele stip ook. De hele week beneden op de bank geslapen, Elize wekte mij deze week gemiddeld 4 keer per nacht om naar buiten te gaan, te eten of ik werd wakker omdat ik de pups hoorde. Elize zelf heeft deze hele week bij haar pups geslapen, zij wijkt geen moment te veel van hun zijde... Gelukkig heeft Elize geen koorts of verhoging meer en gaat nu eindelijk beter eten, alle organen hebben natuurlijk ook in de verdrukking gezeten met 8 pups in haar buik, dus waarschijnlijk heeft het wat tijd nodig gehad om weer in positie te komen en weer normaal te kunnen eten en drinken.
1-1-2019 Elizes temperatuur lag nu gemiddeld over de hele dag rond de 38,3 het ziet er dus naar uit dat Elizes lichaam het zelf allemaal heeft opgelost. Haar eetlust werd ook wat beter, zeker toen ik haar vlees aanvulde met zalmfilet en koolvis. Pups doen het super en Elize waakt over haar kroost als een berin, geen enkel ander roedelgenootje mag in de buurt van haar pups komen, hoe jonger de Boston hoe meer afstand het moet bewaren... Wij mogen dat gelukkig wel en dat vinden wij zo bijzonder, dat zij ons zo vertrouwd dat wij wel bij haar pups mogen zijn.
31-12 Gedurende de nacht liep Elizes temperatuur op naar 39,4 en hoewel zij goed voor haar pups zorgt en steeds voor haar pups gaat liggen om ze te laten drinken nam haar eetlust af, met moeite kreeg ik er kleine beetjes vlees in, gelukkig wilde zij wel snoepen. In de ochtend schommelde Elizes temperatuur ook nog tussen de 39,1-39,4. Overleg met dierenarts Kirsten en wanneer Elize 12 uur 39,5 of hoger zou hebben zou zij een antibioticakuur moeten krijgen...Elk uur getemperatuurd en gelukkig zakte haar temperatuur gedurende de middag en avond naar gemiddeld 38,7. In de avond begon haar eetlust ook weer op gang te komen en de pups groeien allemaal goed en vullen hun dagen met drinken, plassen, poepen en heel veel slapen.
29-12 Elize moest er vannacht ook weer om het uur, anderhalf uur uit. Ze is opgewekt en vrolijk, zorgt perfect voor haar kleintjes maar eten ho maar...haar temperatuur was gedurende de nacht rond de 38,3 en in de ochtend kreeg zij wat meer trek en kon ik haar blij maken met wat vlees, daar moet wel allerlei lekkers op, want anders begint zij er niet aan. 's Middags lag haar temperatuur toch rond de 38,9...verder is zij vrolijk en blij en is haar baarmoeder druk bezig met opschonen; Elize verliest veel bloederige, slijmerige afscheiding variŽrend van donker tot lichtrood. en van dun tot dik van textuur...uiteindelijk ging Elize over de hele dag toch wat meer eten, nu maar hopen dat zij geen koorts gaat krijgen...
28-12 De hele nacht is Elize actief geweest, zij wekte mij om 1.50 uur, 3.30 uur 4.45 uur, zij moet veel plassen. Ze begon ook steeds meer walgelijke scheten te laten en om 5.30 uur volgde bijna zwartgroene explosieve diarree...gezien de kleur en de stank denk ik dat Elize toch terwijl ik even op de bank lag te slapen tijdens een wee 1 of meerdere placenta's heeft uitgedreven en opgegeten...Elizes temperatuur lag gedurende de nacht tussen de 37,9 en 38,4 en wilde echt niet eten...ze lijkt wel misselijk...wat later op de ochtend at zij een klein beetje vlees en werd haar ontlasting iets normaler van geur en kleur. Vanaf 11.00 uur geen weeŽn meer gezien...Elize is super zorgzaam, zij wast en ligt wanneer zij er niet uit moet continue bij haar pups zodat zij om beurten bij haar kunnen drinken. Tegen de avond at Elize een pensworstje en de zwarte smurrie die Elize 's morgens en 's middags verloor werd nu donkerrood en stonk niet meer...het gaat de goede kant op, nu nog een normale eetlust, want zij heeft naast zichzelf ook 8 kleine hondenmondjes te voeden...
27-12 ik lig op de bank zodat ik wanneer Elize of haar pups mij nodig hebben er gelijk voor hen kan zijn. De nacht heb ik nauwelijks geslapen, alles in de gaten houden en Elize wat vlees in de box kunnen voeren. Haar eetlust begon steeds meer toe te nemen en zij at behoorlijk veel, rond 5.30 uur begon Elize weer zo nu en dan een wee te krijgen en leek ik toch nog 'iets' in haar buik te voelen. 8.45 uur wilde Elize eruit, flinke plas en wat dunne ontlasting, toen zij dat kwijt was wilde zij gelijk terug naar haar pups. Haar temperatuur was gedurende de dag tussen de 38,1-3. Hijgde af en toe, dan weer een wee, ook tijdens het plassen en zogen weeŽn gezien...Nog steeds geen placenta's...overleg met dierenarts Kirsten. Om 17.15 uur Elize op afspraak bij Kirsten, Kirsten kon door de massa in Elizes buik niet voelen of er nog een pup in zat, dus rŲntgenfoto gemaakt en daar bleek gelukkig uit dat er geen pup meer in zat. De nog achtergebleven placenta's waren dus zeer waarschijnlijk de oorzaak van de weeŽn... Omdat Elize nog weeŽn heeft die ook opgewekt worden door het zogen, besloten geen oxytocine te spuiten om de placenta's uit te drijven. De afscheiding van Elize was normaal van geur en kleur en mocht volgens de dierenarts niet pusserig gaan worden of gaan stinken en opletten dat Elize geen koorts krijgt. Thuis gekomen wilde Elize weer uit en daarna gelijk naar haar pups om te zogen. 19.00 uur temperatuur 37,9 dus heel erg goed. 20.30 uur de drab die nu uit Elizes vulva komt is bijna zwart en begint te stinken...de angst voor een baarmoederontsteking begint toe te nemen...Gelukkig vertoonde Elize geen enkele tekenen van ziekte, zij at goed, wast en zoogt haar pups. 20.30 uur Elize liep weg bij haar pups, kreeg een wee en hup daar kwam de placenta nummer 2, de lucht was niet te harden, maar gelukkig 37,9 als temperatuur dus geen koorts. Elize eet en drinkt heel veel, veel drinken is alleen maar goed voor de afvoer van afvalstoffen en de melkproductie. 22.30 uur Elize weer naar buiten en tijdens het plassen kwam een wee en lag placenta 3 eruit, Elize werd helemaal wild van de rotte lucht dat zij hem wilde opeten, gelukkig kon ik hem net op tijd opruimen, kan nooit goed zijn wanneer zij dit op zou eten lijkt mij...23.10 uur hing er een taaie sliert uit Elizes vulva, Elize ging verliggen voor de pups en guts...daar kwam placenta nummer 4! Nog 4 te gaan...Wij hebben de kamertemperatuur op 23 graden voor de pups. Elize ging slapen en ik kroop ook met mijn dekbedje op de bank, even onze ogen dicht...
26-12-2018: 64e dag na de eerste dekking, dag van de bevalling. Op 25-12 rond 8.00 uur was Elizes temperatuur gedaald van 37,4/5 naar 36,4 meestal een teken dat de bevalling binnen 24 uur gaat beginnen. Zij at met moeite haar ontbijt en daarna heeft zij op de hele dag niets meer gegeten. Tegen de avond begon Elize op het kleed op de bank wat te graven, te rollen en te schuren en steeds vaker hijgen en dan weer even rust... De nacht van 25 op 26 december verliep onrustig, ik was bij haar beneden gebleven, dekbedje op de bank en Elize bij mij. Elize wist niet hoe of waar zij moest liggen, veel hijgen, harde buik, maar ook een zeer bewegelijke buik want de pups gaan echt alle kanten op, maar samen op de bank hebben wij tussen alle onrust door toch zo nu en dan nog even onze ogen kunnen dichtdoen. 26-12 's Morgens wilde Elize niet echt ontbijten, een paar hapjes, nog een paar plasjes gedaan en een heel klein beetje gepoept, ze had zich de dag ervoor al geleegd...7.40 uur was haar temperatuur 36,7/8 Elize trok zich terug in de werpbox waar zij dan weer graaft, dan weer hijgen en dan weer even rust...9.15 uur zag Ruud de eerste weeŽn. Om 10.00 uur verloor Elize wat urine tijdens een wee, een teken dat de weeŽn krachtiger worden. 11.00 uur verloor Elize roze bruin vruchtwater en kwamen de weeŽn nu om de 4 a 5 minuten. Mijn broer Marco gebeld en vriendin Marijke was al eerder gekomen voor assistentie. 11.40 uur weeŽnreeks van ongeveer 17 om de ca. 3 minuten...Pfffff wat een krachten komen er bij een geboorte kijken, Elize heeft het zwaar maar zij blijft kalm en rustig liggen. 11.50 uur weeŽnreeks komt nu om de 1,5 minuten. 12.02 uur 21 persweeŽn. 12.13 uur wordt het eerste reutje in kopligging geboren, Ruud en ik hadden zijn naam al bedacht... Jason-Bayra, gelijk vliezen eraf, beetje schoon en droog wrijven, navelstreng kneuzen en losknippen en bij Elize gelegd. Zij ging hem gelijk wassen en binnen een minuut had hij de tepel al gevonden en lag hij te drinken...Wij waren allemaal zo ontroerd door dit moment en het besef dat Bayra er niet meer bij is kwam bij ons allen heel hard aan, wij hebben allemaal even een traan moeten laten en erbij stilgestaan hoe de cirkel des levens hier op de kerstdagen zo een contrast aan emoties bij ons allen teweeg bracht...Na het drinken woog Jason 252 gram dit hebben wij als zijn geboortegewicht genoteerd. De weeŽn namen weer af en Elize kon even bijkomen, rond 13.30 uur begonnen de weeŽn weer in aantal toe te nemen, maar er volgde geen pup...14.17 uur dierenarts John gebeld, hij snapte dat wij ongerust waren, maar zei dat wij het nog een uurtje konden aankijken en indien er nog geen pup was weer zouden overleggen...Ik had nog niet de verbinding verbroken of er volgde weer een krachtige weeŽnreeks en om 14.25 uur werd het 2e reutje (Casper, dit is zijn voorlopige naam tot wij weten welke stamboomnaam hij krijgt) in kopligging geboren. Toen ging het vrij snel want wij waren nog maar net klaar toen om 14.50 uur het 3e reutje (Jamie) die in stuit lag in de vruchtblaas werd geschoten en daarmee gelijk naar buiten gleed. De navelstreng was net als bij de eerste 2 geboorten erg kort en moest afgeknepen worden, dit lukte maar er volgde wel een navelstrengbloeding die wij met flosdraad hebben afgebonden. 15.40 uur werd het eerste teefje (BabyBayra) in stuitligging geboren, wij waren allemaal ontroerd omdat zij enorm lijkt op onze Bayra...18.05 uur krachtige weeŽn, vruchtblaas knapte en groene derrie spoot tot in mijn nek, het 4e reutje werd in kopligging geboren, omdat het even duurde voordat hij loskwam hebben wij de vliezen open gescheurd zodat hij kon ademen, dat deed hij gelijk, nog een paar weeŽn waren nodig en wat gemanoeuvreer van mij om hem eruit te krijgen, maar deze navelstreng was ook weer heel kort dat wij deels in de vagina op zoek moesten naar de navelstreng en daar afgebonden met flosdraad en toen heel voorzichtig losgeknipt en daar was hij dan het 5e reutje, geboortenaam Reu dubbele stip. Daarna werd het even rustig...er waren inmiddels 6 pups geboren en er was nog geen enkele placenta afgekomen...Rond 18.40 uur kreeg Elize trek en at 50 gram vlees, daarna wilde zij naar buiten en plaste 2 keer en tijdens het plassen kreeg zij nog een wee en kwamen er groene vruchtblaasslierten die aan haar vulva bleven hangen. Van de vorige keer wist ik dat ik hier niet te hard aan mag trekken dus maar afgeknipt zodat het niet over de grond achter haar aansleepte. Gelijk na het plassen Elize terug naar haar pups, wat wassen en inmiddels begonnen de weeŽn weer in frequentie en aantal toe te nemen. 19.02 uur heftige weeŽn en al snel verscheen de vruchtblaas. Wij zagen de pup in stuitligging in de vruchtblaas bewegen. Het vlies brak en dit zorgde ervoor dat de pup er niet makkelijk uitglijdt. Vulva opgestroopt en bij elke wee telkens voorzichtig een beetje trekken en plop daar was zij dan, het 2e teefje geboortenaam Teefje Linkermouw. Zij zat nog aan de navelstreng vast die zo kort was dat zij echt nog tegen de vulva aanzat. Terwijl zij nog aan de vulva hing Ruud Elize vastgehouden, Marijke de pup en ik met mijn flosdraad in al het geglibber en geglij toch de navelstreng kunnen vinden en af kunnen binden. Toen heel goed gekeken waar wij de navelstreng door konden knippen en toen zij los was was Elize te moe om haar pup te wassen, dat hebben wij gedaan en daarna lekker bij Elize gelegd die haar nieuwsgierig besnuffelde en een paar likjes gaf. Ondertussen lagen de pups bij haar te zogen en ging het pasgeboren teefje ook al op zoek en vond al snel een tepel. De weeŽn zakten even weg en Elize kon eindelijk even slapen. 20.05 uur weer een paar weeŽn en toen volgde eindelijk de eerste placenta... 20.15 uur weer een heftige weeŽnreeks en was er een pup voelbaar boven de vulva. Het was al door het bekken heen, maar duurde erg lang voordat het verder kwam. Elize perste uit alle macht en kracht en toen verscheen een snuitje zonder vliezen...het was wat paars/blauw en gelijk met keukenpapier het neusje en bekje vrij van derrie gemaakt en zag dat het begon met ademen...Het kopje was er inmiddels uit, maar het hele lijfje zat nog in Elize, toen nog een paar flinke persweeŽn en kwam het lijfje zonder vliezen eruit. De navelstreng was zo kort dat deze niet eens net buiten de vulva af te binden was...Uiteindelijk tussen alle smurrie door kon ik de navelstreng vinden. Ruud de vulva zo veel mogelijk opgestroopt en Elize vast gehouden, Marijke pup vast en ik de navelstreng vrij gemaakt om af te binden en toen kwam zij met een wee los, eindelijk was zij daar dan, het 3e teefje geboortenaam Stippenbips. Elize haar gewassen en ook zij ging gelijk drinken bij haar moeder. De weeŽn waren gestopt maar wij voelden nog een grote massa in Elizes buik, dit kon nog een pup zijn, maar ook alle placenta's, want wij misten er nog 7...maar om 21.30 uur niets meer te voelen en geen weeŽn meer gezien. Elize kreeg nu trek en at gretig vlees, Naturediet en geperste brokken. 23.15 uur was Elizes temperatuur 37,7 de pups maken een levendige indruk en drinken om beurten. Dit is maar goed ook, want Elize heeft maar 7 tepels...Ik kreeg om 0.10 uur een enthousiaste lik van Elize toen ik haar een dikke knuffel en mijn complimenten gaf, wat een krachtige en prachtige dame is zij toch...Elize heeft de bevalling super gedaan en wij kunnen alleen maar verwonderd en overdonderd toekijken naar al het moois wat zij heeft gebracht...Bayra zat volgens mij als een engel op Elizes schouder dat de bevalling op de achtergebleven placenta's na zonder complicaties is verlopen...

   26-12-2018: Mondina's Unique J-nestje; trotse mama Elize waakt over haar kleintjes ;o)


25-12-2018: De laatste week van de dracht is ingegaan. Elize woog op 25-12 14.710 kilo. Ze is in de laatste week dus ook enorm gegroeid. Het is de 63e dag na de eerste dekking en wij hadden verwacht dat wij een onrustige nacht van Elize konden verwachten, immers de voorweeŽn konden elk moment gaan beginnen. In plaats daarvan had Bayra een draak van een nacht, ze was rusteloos, kon geen rust vinden, wist niet hoe zij moest liggen...Richting de ochtend begon het ondraaglijk te worden voor Bayra, de dierenarts gebeld waar wij snel terecht konden...Er was helaas niets meer dat de dierenarts voor onze Bayra kon doen, behalve euthanasie...Wij zijn intens verdrietig dat wij afscheid hebben moeten nemen van onze prachtige, stoere, lieve, mooie, machtige, unieke Bayra, zij leeft voort in onze harten en in bijna al onze Bostons, maar wij hadden haar graag nog even bij ons mogen hebben...Wij zaten de rest van de dag murw en uit het veld geslagen op de bank, kijkend naar Elize met een enorme buik die golft van het leven...wat een contrast... Het is de cirkel van het leven, de ene generatie gaat en de nieuwe generatie wordt geboren...

18-12-2018: 8 weken na de eerste dekking weegt Elize 13.430 gram en is in 1 week 1.270 gram aangekomen, 2.930 kg. in totaal sinds de dekkingen. Elize verliest elke dag helder, taai slijm uit haar vulva, zij slaapt veel en diep en wordt nog aanhankelijker dan zij normaal al is. Het leven in haar buik wordt sterker, duidelijker en krachtiger. Elize heeft soms moeite om rustig te kunnen slapen, de pups in haar buik worden steeds beweeglijker en maken haar daarmee regelmatig wakker. Elize eet gelukkig nog graag en zij stelt de extra voeding ook erg op prijs ;o) De trap op en af lopen naar de slaapkamer gaat nog, maar de afdaling laten wij haar sinds vanochtend niet meer doen. Dan dragen wij haar en dat gaat gepaard met veel gekreun...Elize heeft het letterlijk steeds zwaarder...Wanneer alles goed blijft gaan, gaat de laatste week van de dracht nu in...wij hopen dat zij of voor of na de kerst gaat bevallen, dit indien zij tijdens de Kerst gaat bevallen en er een dierenarts nodig mocht zijn, dit niet echt gunstig is qua beschikbaarheid...Spannend allemaal weer...

  18-12-2018: Mondina's Unique Elize ca. 8 weekjes drachtig ;o)

11-12-2018: 7 weken na de eerste dekking weegt Elize 12.160 gram en is in 1 week 780 gram aangekomen, 1.660 kg. in totaal sinds de dekkingen. Elize is in deze week alleen maar beter en meer gaan eten. Zodra zij maar 'iets' hoort dat met eten te maken kan hebben, staat zij klaar om het in ontvangst te nemen ;o) Elize krijgt nu ook extra voeding, verder doet zij alles rustig aan, zij slaapt veel en diep en zij kan snurken als een malle. Zij is gelukkig happy drachtig en wij hopen dat dit zo blijft. Ademhalen gaat nu wel wat moeizamer, maar dat compenseert Elize heel verstandig door zich niet onnodig druk te maken ;O) 11-12 ca. 49 dagen sinds de eerste dekking zagen wij toen Elize op haar rug diep lag te slapen voor het eerst duidelijk leven in haar buik, zowel aan haar linker en rechterzijde en in het midden, zo mooi en ontroerend om te zien...

  11-12-2018: Mondina's Unique Elize ca. 7 weekjes drachtig ;o)

4-12-2018: 6 weken na de eerste dekking weegt Elize 11.380 gram en is in 1 week 580 gram aangekomen. Elize eet inmiddels weer in een normaal tempo. Zij slaapt steeds langer en ontwijkt ruw spel, ook heeft zij een heel andere uitdrukking (te zien op de foto hieronder aan de pagina). 5-12 merkte ik aan Elize dat het wandelen haar niet meer zo makkelijk afgaat en wij hebben ook besloten haar niet meer op een lange wandeling mee te nemen. Verder slaapt zij lekker bij ons in bed, zodat wij alles in de gaten kunnen houden ;o) Elize heeft nu echt een zichtbaar buikje en wij durven hardop te zeggen dat zij drachtig is.

  5-12-2018: Mondina's Unique Elize ca. 6 weekjes drachtig ;o)


27-11-2018: 5 weken na de eerste dekking is Elize 300 gram aangekomen (230 gram in 1 week). De hele week had Elize moeite met haar ontbijt en avondeten. Het vlees gaat er echt veel langzamer in, snoepen doet zij nog wel gretig. Wandelen gaat ook nog zonder problemen en doet zij (nog) graag. De hele week verloor Elize elke dag helder slijm en haar tepels zijn dik en roze. Zij lijkt een klein buikje te krijgen...

20-11-2018: Er zijn 4 weken verstreken sinds de eerste dekking. 21-11 Na het opstaan en uitrekken verscheen de eerste druppel heldere afscheiding, dit kan een teken zijn dat Elize drachtig is...Ook ging haar ontbijt er minder gretig in, dat terwijl zij de dagen ervoor haar eten echt naar binnen schrokte. Elize is in 4 weken 70 gram aangekomen...Zij houdt het nog even spannend, maar de eerste tekenen van een dracht zijn daar...

23-10-2018: zijn wij met Elize op liefdespad gegaan. Het duurde even maar er volgde een goede dekking met Jazz en op 25-10-2018 zijn wij nogmaals op bezoek geweest met Elize en ook deze keer wederom een geslaagde dekking. Omdat Elize maar hoog bleef staan en zich als een malle bleef aanbieden en opdringen aan de rest van onze Bostonroedel zijn wij op 27-10-2018 nog een keer geweest en ook dit keer volgde een geslaagde dekking, alle dekkingen waren met een koppeling van 15-20 minuten. Elize woog op 27-10-2018 10.500 gram. In de weken die daarop volgden was er niets te merken aan Elize; lekker mee lange wandelingen maken en eten als de beste...Er breekt weer een spannende tijd aan...

Het houden van en fokken van de Boston TerriŽr is mijn hobby.