NESTJES: Drachtboekje Elize

 
Op deze pagina kunt u door te klikken op de buttons de nestverslagen en foto's van de door ons gefokte Bostons terugvinden.

26-12-2018: Mondina's Unique Elize is bevallen van ons J-nest, de trotse vader is NJK'17 Celestre's Hotvision Jazzman!!!

   7-1-2019: mama Mondina's Unique Elize met haar kleintjes ;o)

9-1-2019: verslag 2e week J-nest.
3 t/m 9-1: Op de 14e dag lijkt het erop dat dat het om de ca 2 uur voeden van 100-150 gram goed is voor de balans van melkproductie en maagdarmbelasting van Elize. Met het bereiken van de leeftijd van 2 weken is het tijd voor de eerste ontworming van moeder en pups, Elize met tablet en de pups met een pasta. Dat ging er vrij makkelijk in en het leek er even op dat het zonder al te veel derrie zou verlopen, maar een aantal uren later kwam dan toch bij 3 van de 8 wat spuitpoep... gelukkig was dit al snel weer over en konden de pups verder met waar zij goed in zijn; drinken, slapen in allerlei standen en plassen en weer normaal poepen ;o) Op de 13e dag hadden 3 pups besloten om uit de werpkist te klimmen, naar mama die voor de werpkist in haar mand lag te slapen, waar zij dus in haar slaap werd geplunderd ;o) niet veel later hadden ook de andere pups ontdekt dat zij uit de werpkist kunnen klauteren en op zoek te gaan naar Elize wanneer zij niet bij hen ligt. Zo mooi om die kleintjes met de dag sterker en ondernemender te zien worden. Elizes eetlust is steeds beter aan het worden, alleen had zij de hele week door slappe poep, waarschijnlijk kunnen haar maag en darmen de hoeveelheid eten die zij nu krijgt niet goed verwerken. Soms eet zij na het zogen in een keer rond de 400 gram vlees, terwijl zij normaal 130 gram zou eten... Op de 11e dag besloten Elize niet meer in een keer te laten eten wat zij op kan of wil. Ik geef haar nu om de 2 a 3 uur 100-150 gram vlees per keer en dit 24/7, dus 's nachts staat de 'eet'wekker ;o) Vanaf dat ik dit ben gaan doen werd Elizes ontlasting beter, zij poept in verhouding nog veel, maar er gaat ook veel in dus moet er veel uit ;0) maar wel weer in vaste staven. Elize voelt zich ook beter, zij komt lekker knuffelen, gaat buiten snuffelen en komt met speeltjes aan lopen om ons uit te dagen wanneer haar pups lekker liggen uit te buiken. Op de 9e dag waren bij alle pups de oogjes open, het zijn dan gelijk hondjes in plaats van molletjes ;o) Elize verloor de hele week door slierten geurloos helder rood slijm, de baarmoeder is goed bezig met opschonen. Haar temperatuur schommelde rond de 37,4 dus normaal voor Elize. Casper, ReuLinkernekvlek en Jamie hebben op dag 8 hun geboortegewicht verdubbeld.

   1-1-2019: mama Mondina's Unique Elize met haar kleintjes ;o)


2-1-2019: verslag 1e week J-nest.
2-1 De eerste week van de pups is super verlopen, allemaal zijn ze gegroeid en alle teefjes hebben hun geboortegewicht al op de 7e dag verdubbeld en Jason en Reu Dubbele stip ook. De hele week beneden op de bank geslapen, Elize wekte mij deze week gemiddeld 4 keer per nacht om naar buiten te gaan, te eten of ik werd wakker omdat ik de pups hoorde. Elize zelf heeft deze hele week bij haar pups geslapen, zij wijkt geen moment te veel van hun zijde... Gelukkig heeft Elize geen koorts of verhoging meer en gaat nu eindelijk beter eten, alle organen hebben natuurlijk ook in de verdrukking gezeten met 8 pups in haar buik, dus waarschijnlijk heeft het wat tijd nodig gehad om weer in positie te komen en weer normaal te kunnen eten en drinken.
1-1-2019 Elizes temperatuur lag nu gemiddeld over de hele dag rond de 38,3 het ziet er dus naar uit dat Elizes lichaam het zelf allemaal heeft opgelost. Haar eetlust werd ook wat beter, zeker toen ik haar vlees aanvulde met zalmfilet en koolvis. Pups doen het super en Elize waakt over haar kroost als een berin, geen enkel ander roedelgenootje mag in de buurt van haar pups komen, hoe jonger de Boston hoe meer afstand het moet bewaren... Wij mogen dat gelukkig wel en dat vinden wij zo bijzonder, dat zij ons zo vertrouwd dat wij wel bij haar pups mogen zijn.
31-12 Gedurende de nacht liep Elizes temperatuur op naar 39,4 en hoewel zij goed voor haar pups zorgt en steeds voor haar pups gaat liggen om ze te laten drinken nam haar eetlust af, met moeite kreeg ik er kleine beetjes vlees in, gelukkig wilde zij wel snoepen. In de ochtend schommelde Elizes temperatuur ook nog tussen de 39,1-39,4. Overleg met dierenarts Kirsten en wanneer Elize 12 uur 39,5 of hoger zou hebben zou zij een antibioticakuur moeten krijgen...Elk uur getemperatuurd en gelukkig zakte haar temperatuur gedurende de middag en avond naar gemiddeld 38,7. In de avond begon haar eetlust ook weer op gang te komen en de pups groeien allemaal goed en vullen hun dagen met drinken, plassen, poepen en heel veel slapen.
29-12 Elize moest er vannacht ook weer om het uur, anderhalf uur uit. Ze is opgewekt en vrolijk, zorgt perfect voor haar kleintjes maar eten ho maar...haar temperatuur was gedurende de nacht rond de 38,3 en in de ochtend kreeg zij wat meer trek en kon ik haar blij maken met wat vlees, daar moet wel allerlei lekkers op, want anders begint zij er niet aan. 's Middags lag haar temperatuur toch rond de 38,9...verder is zij vrolijk en blij en is haar baarmoeder druk bezig met opschonen; Elize verliest veel bloederige, slijmerige afscheiding variŽrend van donker tot lichtrood. en van dun tot dik van textuur...uiteindelijk ging Elize over de hele dag toch wat meer eten, nu maar hopen dat zij geen koorts gaat krijgen...
28-12 De hele nacht is Elize actief geweest, zij wekte mij om 1.50 uur, 3.30 uur 4.45 uur, zij moet veel plassen. Ze begon ook steeds meer walgelijke scheten te laten en om 5.30 uur volgde bijna zwartgroene explosieve diarree...gezien de kleur en de stank denk ik dat Elize toch terwijl ik even op de bank lag te slapen tijdens een wee 1 of meerdere placenta's heeft uitgedreven en opgegeten...Elizes temperatuur lag gedurende de nacht tussen de 37,9 en 38,4 en wilde echt niet eten...ze lijkt wel misselijk...wat later op de ochtend at zij een klein beetje vlees en werd haar ontlasting iets normaler van geur en kleur. Vanaf 11.00 uur geen weeŽn meer gezien...Elize is super zorgzaam, zij wast en ligt wanneer zij er niet uit moet continue bij haar pups zodat zij om beurten bij haar kunnen drinken. Tegen de avond at Elize een pensworstje en de zwarte smurrie die Elize 's morgens en 's middags verloor werd nu donkerrood en stonk niet meer...het gaat de goede kant op, nu nog een normale eetlust, want zij heeft naast zichzelf ook 8 kleine hondenmondjes te voeden...
27-12 ik lig op de bank zodat ik wanneer Elize of haar pups mij nodig hebben er gelijk voor hen kan zijn. De nacht heb ik nauwelijks geslapen, alles in de gaten houden en Elize wat vlees in de box kunnen voeren. Haar eetlust begon steeds meer toe te nemen en zij at behoorlijk veel, rond 5.30 uur begon Elize weer zo nu en dan een wee te krijgen en leek ik toch nog 'iets' in haar buik te voelen. 8.45 uur wilde Elize eruit, flinke plas en wat dunne ontlasting, toen zij dat kwijt was wilde zij gelijk terug naar haar pups. Haar temperatuur was gedurende de dag tussen de 38,1-3. Hijgde af en toe, dan weer een wee, ook tijdens het plassen en zogen weeŽn gezien...Nog steeds geen placenta's...overleg met dierenarts Kirsten. Om 17.15 uur Elize op afspraak bij Kirsten, Kirsten kon door de massa in Elizes buik niet voelen of er nog een pup in zat, dus rŲntgenfoto gemaakt en daar bleek gelukkig uit dat er geen pup meer in zat. De nog achtergebleven placenta's waren dus zeer waarschijnlijk de oorzaak van de weeŽn... Omdat Elize nog weeŽn heeft die ook opgewekt worden door het zogen, besloten geen oxytocine te spuiten om de placenta's uit te drijven. De afscheiding van Elize was normaal van geur en kleur en mocht volgens de dierenarts niet pusserig gaan worden of gaan stinken en opletten dat Elize geen koorts krijgt. Thuis gekomen wilde Elize weer uit en daarna gelijk naar haar pups om te zogen. 19.00 uur temperatuur 37,9 dus heel erg goed. 20.30 uur de drab die nu uit Elizes vulva komt is bijna zwart en begint te stinken...de angst voor een baarmoederontsteking begint toe te nemen...Gelukkig vertoonde Elize geen enkele tekenen van ziekte, zij at goed, wast en zoogt haar pups. 20.30 uur Elize liep weg bij haar pups, kreeg een wee en hup daar kwam de placenta nummer 2, de lucht was niet te harden, maar gelukkig 37,9 als temperatuur dus geen koorts. Elize eet en drinkt heel veel, veel drinken is alleen maar goed voor de afvoer van afvalstoffen en de melkproductie. 22.30 uur Elize weer naar buiten en tijdens het plassen kwam een wee en lag placenta 3 eruit, Elize werd helemaal wild van de rotte lucht dat zij hem wilde opeten, gelukkig kon ik hem net op tijd opruimen, kan nooit goed zijn wanneer zij dit op zou eten lijkt mij...23.10 uur hing er een taaie sliert uit Elizes vulva, Elize ging verliggen voor de pups en guts...daar kwam placenta nummer 4! Nog 4 te gaan...Wij hebben de kamertemperatuur op 23 graden voor de pups. Elize ging slapen en ik kroop ook met mijn dekbedje op de bank, even onze ogen dicht...
26-12-2018: 64e dag na de eerste dekking, dag van de bevalling. Op 25-12 rond 8.00 uur was Elizes temperatuur gedaald van 37,4/5 naar 36,4 meestal een teken dat de bevalling binnen 24 uur gaat beginnen. Zij at met moeite haar ontbijt en daarna heeft zij op de hele dag niets meer gegeten. Tegen de avond begon Elize op het kleed op de bank wat te graven, te rollen en te schuren en steeds vaker hijgen en dan weer even rust... De nacht van 25 op 26 december verliep onrustig, ik was bij haar beneden gebleven, dekbedje op de bank en Elize bij mij. Elize wist niet hoe of waar zij moest liggen, veel hijgen, harde buik, maar ook een zeer bewegelijke buik want de pups gaan echt alle kanten op, maar samen op de bank hebben wij tussen alle onrust door toch zo nu en dan nog even onze ogen kunnen dichtdoen. 26-12 's Morgens wilde Elize niet echt ontbijten, een paar hapjes, nog een paar plasjes gedaan en een heel klein beetje gepoept, ze had zich de dag ervoor al geleegd...7.40 uur was haar temperatuur 36,7/8 Elize trok zich terug in de werpbox waar zij dan weer graaft, dan weer hijgen en dan weer even rust...9.15 uur zag Ruud de eerste weeŽn. Om 10.00 uur verloor Elize wat urine tijdens een wee, een teken dat de weeŽn krachtiger worden. 11.00 uur verloor Elize roze bruin vruchtwater en kwamen de weeŽn nu om de 4 a 5 minuten. Mijn broer Marco gebeld en vriendin Marijke was al eerder gekomen voor assistentie. 11.40 uur weeŽnreeks van ongeveer 17 om de ca. 3 minuten...Pfffff wat een krachten komen er bij een geboorte kijken, Elize heeft het zwaar maar zij blijft kalm en rustig liggen. 11.50 uur weeŽnreeks komt nu om de 1,5 minuten. 12.02 uur 21 persweeŽn. 12.13 uur wordt het eerste reutje in kopligging geboren, Ruud en ik hadden zijn naam al bedacht... Jason-Bayra, gelijk vliezen eraf, beetje schoon en droog wrijven, navelstreng kneuzen en losknippen en bij Elize gelegd. Zij ging hem gelijk wassen en binnen een minuut had hij de tepel al gevonden en lag hij te drinken...Wij waren allemaal zo ontroerd door dit moment en het besef dat Bayra er niet meer bij is kwam bij ons allen heel hard aan, wij hebben allemaal even een traan moeten laten en erbij stilgestaan hoe de cirkel des levens hier op de kerstdagen zo een contrast aan emoties bij ons allen teweeg bracht...Na het drinken woog Jason 252 gram dit hebben wij als zijn geboortegewicht genoteerd. De weeŽn namen weer af en Elize kon even bijkomen, rond 13.30 uur begonnen de weeŽn weer in aantal toe te nemen, maar er volgde geen pup...14.17 uur dierenarts John gebeld, hij snapte dat wij ongerust waren, maar zei dat wij het nog een uurtje konden aankijken en indien er nog geen pup was weer zouden overleggen...Ik had nog niet de verbinding verbroken of er volgde weer een krachtige weeŽnreeks en om 14.25 uur werd het 2e reutje (Casper, dit is zijn voorlopige naam tot wij weten welke stamboomnaam hij krijgt) in kopligging geboren. Toen ging het vrij snel want wij waren nog maar net klaar toen om 14.50 uur het 3e reutje (Jamie) die in stuit lag in de vruchtblaas werd geschoten en daarmee gelijk naar buiten gleed. De navelstreng was net als bij de eerste 2 geboorten erg kort en moest afgeknepen worden, dit lukte maar er volgde wel een navelstrengbloeding die wij met flosdraad hebben afgebonden. 15.40 uur werd het eerste teefje (BabyBayra) in stuitligging geboren, wij waren allemaal ontroerd omdat zij enorm lijkt op onze Bayra...18.05 uur krachtige weeŽn, vruchtblaas knapte en groene derrie spoot tot in mijn nek, het 4e reutje werd in kopligging geboren, omdat het even duurde voordat hij loskwam hebben wij de vliezen open gescheurd zodat hij kon ademen, dat deed hij gelijk, nog een paar weeŽn waren nodig en wat gemanoeuvreer van mij om hem eruit te krijgen, maar deze navelstreng was ook weer heel kort dat wij deels in de vagina op zoek moesten naar de navelstreng en daar afgebonden met flosdraad en toen heel voorzichtig losgeknipt en daar was hij dan het 5e reutje, geboortenaam Reu dubbele stip. Daarna werd het even rustig...er waren inmiddels 6 pups geboren en er was nog geen enkele placenta afgekomen...Rond 18.40 uur kreeg Elize trek en at 50 gram vlees, daarna wilde zij naar buiten en plaste 2 keer en tijdens het plassen kreeg zij nog een wee en kwamen er groene vruchtblaasslierten die aan haar vulva bleven hangen. Van de vorige keer wist ik dat ik hier niet te hard aan mag trekken dus maar afgeknipt zodat het niet over de grond achter haar aansleepte. Gelijk na het plassen Elize terug naar haar pups, wat wassen en inmiddels begonnen de weeŽn weer in frequentie en aantal toe te nemen. 19.02 uur heftige weeŽn en al snel verscheen de vruchtblaas. Wij zagen de pup in stuitligging in de vruchtblaas bewegen. Het vlies brak en dit zorgde ervoor dat de pup er niet makkelijk uitglijdt. Vulva opgestroopt en bij elke wee telkens voorzichtig een beetje trekken en plop daar was zij dan, het 2e teefje geboortenaam Teefje Linkermouw. Zij zat nog aan de navelstreng vast die zo kort was dat zij echt nog tegen de vulva aanzat. Terwijl zij nog aan de vulva hing Ruud Elize vastgehouden, Marijke de pup en ik met mijn flosdraad in al het geglibber en geglij toch de navelstreng kunnen vinden en af kunnen binden. Toen heel goed gekeken waar wij de navelstreng door konden knippen en toen zij los was was Elize te moe om haar pup te wassen, dat hebben wij gedaan en daarna lekker bij Elize gelegd die haar nieuwsgierig besnuffelde en een paar likjes gaf. Ondertussen lagen de pups bij haar te zogen en ging het pasgeboren teefje ook al op zoek en vond al snel een tepel. De weeŽn zakten even weg en Elize kon eindelijk even slapen. 20.05 uur weer een paar weeŽn en toen volgde eindelijk de eerste placenta... 20.15 uur weer een heftige weeŽnreeks en was er een pup voelbaar boven de vulva. Het was al door het bekken heen, maar duurde erg lang voordat het verder kwam. Elize perste uit alle macht en kracht en toen verscheen een snuitje zonder vliezen...het was wat paars/blauw en gelijk met keukenpapier het neusje en bekje vrij van derrie gemaakt en zag dat het begon met ademen...Het kopje was er inmiddels uit, maar het hele lijfje zat nog in Elize, toen nog een paar flinke persweeŽn en kwam het lijfje zonder vliezen eruit. De navelstreng was zo kort dat deze niet eens net buiten de vulva af te binden was...Uiteindelijk tussen alle smurrie door kon ik de navelstreng vinden. Ruud de vulva zo veel mogelijk opgestroopt en Elize vast gehouden, Marijke pup vast en ik de navelstreng vrij gemaakt om af te binden en toen kwam zij met een wee los, eindelijk was zij daar dan, het 3e teefje geboortenaam Stippenbips. Elize haar gewassen en ook zij ging gelijk drinken bij haar moeder. De weeŽn waren gestopt maar wij voelden nog een grote massa in Elizes buik, dit kon nog een pup zijn, maar ook alle placenta's, want wij misten er nog 7...maar om 21.30 uur niets meer te voelen en geen weeŽn meer gezien. Elize kreeg nu trek en at gretig vlees, Naturediet en geperste brokken. 23.15 uur was Elizes temperatuur 37,7 de pups maken een levendige indruk en drinken om beurten. Dit is maar goed ook, want Elize heeft maar 7 tepels...Ik kreeg om 0.10 uur een enthousiaste lik van Elize toen ik haar een dikke knuffel en mijn complimenten gaf, wat een krachtige en prachtige dame is zij toch...Elize heeft de bevalling super gedaan en wij kunnen alleen maar verwonderd en overdonderd toekijken naar al het moois wat zij heeft gebracht...Bayra zat volgens mij als een engel op Elizes schouder dat de bevalling op de achtergebleven placenta's na zonder complicaties is verlopen...

   26-12-2018: Mondina's Unique J-nestje; trotse mama Elize waakt over haar kleintjes ;o)


25-12-2018: De laatste week van de dracht is ingegaan. Elize woog op 25-12 14.710 kilo. Ze is in de laatste week dus ook enorm gegroeid. Het is de 63e dag na de eerste dekking en wij hadden verwacht dat wij een onrustige nacht van Elize konden verwachten, immers de voorweeŽn konden elk moment gaan beginnen. In plaats daarvan had Bayra een draak van een nacht, ze was rusteloos, kon geen rust vinden, wist niet hoe zij moest liggen...Richting de ochtend begon het ondraaglijk te worden voor Bayra, de dierenarts gebeld waar wij snel terecht konden...Er was helaas niets meer dat de dierenarts voor onze Bayra kon doen, behalve euthanasie...Wij zijn intens verdrietig dat wij afscheid hebben moeten nemen van onze prachtige, stoere, lieve, mooie, machtige, unieke Bayra, zij leeft voort in onze harten en in bijna al onze Bostons, maar wij hadden haar graag nog even bij ons mogen hebben...Wij zaten de rest van de dag murw en uit het veld geslagen op de bank, kijkend naar Elize met een enorme buik die golft van het leven...wat een contrast... Het is de cirkel van het leven, de ene generatie gaat en de nieuwe generatie wordt geboren...

18-12-2018: 8 weken na de eerste dekking weegt Elize 13.430 gram en is in 1 week 1.270 gram aangekomen, 2.930 kg. in totaal sinds de dekkingen. Elize verliest elke dag helder, taai slijm uit haar vulva, zij slaapt veel en diep en wordt nog aanhankelijker dan zij normaal al is. Het leven in haar buik wordt sterker, duidelijker en krachtiger. Elize heeft soms moeite om rustig te kunnen slapen, de pups in haar buik worden steeds beweeglijker en maken haar daarmee regelmatig wakker. Elize eet gelukkig nog graag en zij stelt de extra voeding ook erg op prijs ;o) De trap op en af lopen naar de slaapkamer gaat nog, maar de afdaling laten wij haar sinds vanochtend niet meer doen. Dan dragen wij haar en dat gaat gepaard met veel gekreun...Elize heeft het letterlijk steeds zwaarder...Wanneer alles goed blijft gaan, gaat de laatste week van de dracht nu in...wij hopen dat zij of voor of na de kerst gaat bevallen, dit indien zij tijdens de Kerst gaat bevallen en er een dierenarts nodig mocht zijn, dit niet echt gunstig is qua beschikbaarheid...Spannend allemaal weer...

  18-12-2018: Mondina's Unique Elize ca. 8 weekjes drachtig ;o)

11-12-2018: 7 weken na de eerste dekking weegt Elize 12.160 gram en is in 1 week 780 gram aangekomen, 1.660 kg. in totaal sinds de dekkingen. Elize is in deze week alleen maar beter en meer gaan eten. Zodra zij maar 'iets' hoort dat met eten te maken kan hebben, staat zij klaar om het in ontvangst te nemen ;o) Elize krijgt nu ook extra voeding, verder doet zij alles rustig aan, zij slaapt veel en diep en zij kan snurken als een malle. Zij is gelukkig happy drachtig en wij hopen dat dit zo blijft. Ademhalen gaat nu wel wat moeizamer, maar dat compenseert Elize heel verstandig door zich niet onnodig druk te maken ;O) 11-12 ca. 49 dagen sinds de eerste dekking zagen wij toen Elize op haar rug diep lag te slapen voor het eerst duidelijk leven in haar buik, zowel aan haar linker en rechterzijde en in het midden, zo mooi en ontroerend om te zien...

  11-12-2018: Mondina's Unique Elize ca. 7 weekjes drachtig ;o)

4-12-2018: 6 weken na de eerste dekking weegt Elize 11.380 gram en is in 1 week 580 gram aangekomen. Elize eet inmiddels weer in een normaal tempo. Zij slaapt steeds langer en ontwijkt ruw spel, ook heeft zij een heel andere uitdrukking (te zien op de foto hieronder aan de pagina). 5-12 merkte ik aan Elize dat het wandelen haar niet meer zo makkelijk afgaat en wij hebben ook besloten haar niet meer op een lange wandeling mee te nemen. Verder slaapt zij lekker bij ons in bed, zodat wij alles in de gaten kunnen houden ;o) Elize heeft nu echt een zichtbaar buikje en wij durven hardop te zeggen dat zij drachtig is.

  5-12-2018: Mondina's Unique Elize ca. 6 weekjes drachtig ;o)


27-11-2018: 5 weken na de eerste dekking is Elize 300 gram aangekomen (230 gram in 1 week). De hele week had Elize moeite met haar ontbijt en avondeten. Het vlees gaat er echt veel langzamer in, snoepen doet zij nog wel gretig. Wandelen gaat ook nog zonder problemen en doet zij (nog) graag. De hele week verloor Elize elke dag helder slijm en haar tepels zijn dik en roze. Zij lijkt een klein buikje te krijgen...

20-11-2018: Er zijn 4 weken verstreken sinds de eerste dekking. 21-11 Na het opstaan en uitrekken verscheen de eerste druppel heldere afscheiding, dit kan een teken zijn dat Elize drachtig is...Ook ging haar ontbijt er minder gretig in, dat terwijl zij de dagen ervoor haar eten echt naar binnen schrokte. Elize is in 4 weken 70 gram aangekomen...Zij houdt het nog even spannend, maar de eerste tekenen van een dracht zijn daar...

23-10-2018: zijn wij met Elize op liefdespad gegaan. Het duurde even maar er volgde een goede dekking met Jazz en op 25-10-2018 zijn wij nogmaals op bezoek geweest met Elize en ook deze keer wederom een geslaagde dekking. Omdat Elize maar hoog bleef staan en zich als een malle bleef aanbieden en opdringen aan de rest van onze Bostonroedel zijn wij op 27-10-2018 nog een keer geweest en ook dit keer volgde een geslaagde dekking, alle dekkingen waren met een koppeling van 15-20 minuten. Elize woog op 27-10-2018 10.500 gram. In de weken die daarop volgden was er niets te merken aan Elize; lekker mee lange wandelingen maken en eten als de beste...Er breekt weer een spannende tijd aan...

Het houden van en fokken van de Boston TerriŽr is mijn hobby.